Občina Radenci je od Save Turizem prevzela propadajoči park z nekdanjim letnim kopališčem, kjer imajo pripravljen projekt revitalizacije vreden skoraj pet milijonov evrov.

Mestni park in nekdanje letno kopališče v Radencih sta že vrsto let v načrtih za obnovo. Velike načrte je imel že prejšnji župan Janez Rihtarič, aktualni Roman Leljak pa je šel še nekaj korakov dlje in pripravil projekt, v katerem bi park dobil popolno preobrazbo za vrtoglavih 4,8 milijona evrov.

Ker pa je bil ta del parka v lasti Save Turizem, je bil prvi pogoj, da občina pridobi predmetne nepremičnine v svojo last. Do tega je sedaj končno prišlo.

Lahko začnejo pridobivati 'papirje'

"Podpisali smo menjalno pogodbo, s katero je občina zamenjala nekaj zemljišč na drugi strani njihovega termalnega kompleksa za ta del parka. V tem delu je načrtovan aktivni del parka, park vodnih doživetij, in imamo zdaj odprte poti za naprej," pravi Leljak, ki poudarja, da so projekt poslali tudi na vlado in bodo v novi evropski finančni perspektivi konkurirali za 4,8 milijona evrov evropskih sredstev.

Še letos pričakujejo, da dobijo odgovore glede financiranja, ob tem pa bodo lahko zdaj, ko so postali lastnik nepremičnine, pričeli s pridobivanjem gradbenega dovoljenja.

Otvoritev minigolfa kmalu, nato še po preostali del parka

Na podoben način so v last dobili tudi manjši del mestnega parka od družbe Radenska, kjer je minigolf, katerega obnova je ravno tako tik pred dokončanjem.

"Ostala je še zgornja polovica parka, kjer smo tudi v dogovorih za izmenjavo, ampak tisti del je načrtovan za sprehajanje, torej za umirjen del parka, kjer ne načrtujemo drugih investicij kot obnova dreves in okolice," še dodaja radenski župan.

Prva ovira do revitalizacije propadajočega mestnega parka v Radencih je tako padla, zdaj pa pride še najtežji del.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

BEDAKI !!!!!!!!!

5 MILIJONOV bodo vrgli v en park !!!!!!!!!!!!

Koliko stanovanj in drugega potrebnega bi lahko naredili s tem denarjem ?????

Glavno, da se desnuharji preseravlejo.

Sicer dvomim, da se bo ta projekt sploh začel, ker so naslednje leto volitve in srčno upam, da v Radencih NIKOLI več desnuharjev na oblasti.

Romo. . (nepreverjen)

Leljak bo rabil vsaj tri mandate, da vas vsaj malo spravi na pravo pot.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Đingis (nepreverjen)

Ja, za evropski denar bi naj kandiderali z razvojno naravnanim projektom "stanovanja za revne in vse drugo potrebno". Eni ste rejsan zastali v časi, nega navadne, ka pa še ekonomske logike. Namesto, ka bi podperali ambiciozne projekte, pa če so od Leljaka ali od koga koli, trbelo de meti krejdi projekte in jih prijavlati, če ščejš sploj meti možnost za evropski keš. Če de projekt prišo skozi na skladi za okrevanje, de uspel. Ne glede na to, što de na oblasti.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

ohjoj (nepreverjen)

NIKOLI ne reci NIKOLI, tistih 20 volilnih glasekov nima vpliva na rezultat, so pljunek v morje! Kaj ti vidis v tem desnuharskega, definiraj mi desnuharstvo! Predlagam, da si pozdravis to drisko v mozganih.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ti si driska desnuharska !!!!

In reply to by ohjoj (nepreverjen)

prdni lujza (nepreverjen)

hojs ti ziher dobivaš plačo od države ka si proti vsem in vsakemu to je sama žalost kda človek tak daleč pride

lelji (nepreverjen)

toti Leljak de Radence v nulo porihta, te pa ga ove s ta leve strani in ove s prejšnjega sistema šinflejo. Leljak de še dvo mandata župan, či bode še naprej tak dela, bravo!

franciska

Bravo! Radenci vstajajo od mrtvih!

Pohvala (nepreverjen)

Hodiš po občini in vse sama gradbišča! Pohvalno!!!Treba gledati naprej! Pohvala županu in njegovi ekipi,da se Radenci prebujajo!!

HojSS PRESS (nepreverjen)

Vidim, da ekipa s Trstenjakove dela s polno paro.

Saj so tudi Jerajevo dobili, da je srala po spletu.

Poznamo to politiko.

Še Joseph Göbbels bi jim zavidal !!!!!!

Starejše novice