Vir: Facebook profil Roman Leljak
Predstavitveni filmček razkriva podobo parka po velikopotezni prenovi.

Znano je, da ima župan Radencev Roman Leljak, ambiciozne načrte za park in nekdanje letno kopališče, ki sta že videla boljše čase. Razkril je že načrte o Parku vodnih doživetij, ki bi nastal na mestu nekdanjega letnega bazena, zgrajenega že leta 1962.

Želijo si ureditve propadajočega bazena

Že Leljakov predhodnik Janez Rihtarič je s propadajočim bazenom imel velike načrte, a so na koncu vsi padli v vodo, danes pa je bazen celo zasipan z gradbenim materialom, ki je nastal ob urejanju ceste.

Kot je objavil župan Radencev na družbenem omrežju Facebook, pa se za projekt revitalizacije mestnega parka, ki zajema tudi Park vodnih doživetij, bliža dan D.

Do konca tega tedna namreč mora občina ujeti rok, da vloži evropski projekt vreden 4,5 milijona evra. Leljak je ob tej priložnosti delil predstavitveni filmček, ki kaže vizualizacijo parka po nameravani revitalizaciji.

Občina pred 100-odstotnim lastništvom 

Leljak pravi, da bi se, ob odobritvi projekta, lahko izvedba pričela že leta 2021, je pa tu še vprašanje lastništva. Občina namreč ni lastnik vseh površin v parku, ampak to bi se po županovih besedah moralo spremeniti v kratkem.

»Smo v zaključni fazi dogovorov z družbo Sava turizem, govora je tudi o zamenjavi zemljišč oziroma nepremičnin s ciljem, da občina postane 100-odstotni lastnik parka,« pojasnjuje radenski župan in dodaja, da ima občina za finančno konstrukcijo 2021 - 2027 pripravljenih projektov v vrednosti okoli 120 milijonov evrov.

Leljak je sicer že večkrat dejal, da stavi na turizem in želi vrniti Radence na turistični zemljevid Slovenije, zato bi tovrstni projekti nedvomno prispevali k uresničitvi te namere. Ali bo ostalo zgolj na papirju, kot že velikokrat v preteklosti, pa bomo videli že v kratkem. 

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
* (nepreverjen)

Preveč betona... preveč spomija na spomenik. Kot prenovljena Slovenska ulica v MS.

dr. efekt (nepreverjen)

Se strinjam. Premalo sence in tu bodo poletja ... huda.

In reply to by * (nepreverjen)

Jojhnk (nepreverjen)

Je luknja pri otroškem igrišču v parku že zaščitena? Za to ni treba čakat EU sredstev.

Gost1424 (nepreverjen)

Še ne, šment, izvajalec je bil izbran, a kaj ko ima 0 zaposlenih.

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

Radenčan (nepreverjen)

Ne, nega sredstev za to

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Tale park, košarkarsko igrišče, restavracija, seveda bazen... to je bil nekdaj pojem daleč naokoli. Upajmo, da občina kaj uredi...?

icnedar (nepreverjen)

Zopet nateg, iz tega ne bo nič. Leljak tega ni sposoben narediti oz. pridobiti sredstva.

murek1 (nepreverjen)

Glavno ka bo ostalo za novo teslo.

stara nova vas (nepreverjen)

Oh Radenčani spet en veliki 1 april od strani tega namazanega Leljaka .Če se bo ,kaj ,delalo vedite,da se bo eden in edini spet okoristil tako z strani to je 1000°%. Še nekaj ne razumem ,kako niste bojkotirali volitev saj ste vsi videli in vedeli kdo je Leljak in kakšno preteklost ima .Ta ,ki ni bil nikoli vaš domačin vam kroji usodo in narekuje že skoraj ,kako naj živite .Žalostno res .

Bistvo (nepreverjen)

Ka ta nasa MOMS je resno smecena??

Cisto naravo, do spremenili v beton podoben shopping centri??

Telko ga de malo po betone neksna voda tekla??

Pa. Ka. MOMS vi se norca delate, ali sto je tej predlog podpro me li zanijma??

Ka nega arhitekta, keri be znal to naravo spremeniti v se bole zanimijvo oz nega drugacnoga "naravnoga"??

Zdaj deca oz mladi sedijo bar lepo na travi, te do sedeli na betone??

Storm (nepreverjen)

Alo majster, za Radence se Ide nej MS

In reply to by Bistvo (nepreverjen)

tuncika

Župan Leljak je "bog in batina" za vse občine po Sloveniji, še posebej za Radence v pozitivnem smislu. Leljaka v vsako slovensko občino, te bomo Švica.

Slavko. H (nepreverjen)

On je sigurno batina, bog pa ni... Če je bog, naj najprej vrne denar Slovencem, kateri so mu plačali...

In reply to by tuncika

Francccccc (nepreverjen)

Čisto OK zadeva, dosti boljse kot sedaj, naj samo gre skozi in se izvede. Okoristi pa se verjetno itak kdo, tudi prej so se v Radencih razne firme kot so SIM in podobne ko so prodajale storitve in imele koncesijo okoristile pa nikomu nic... kaj je zdaj Leljak slabsi? Dela dosti s svojimi ljudmi namesto zunanjimi pa zato prihrani, vendar pa je to glavna kritika potem teh istih ki so bili prej debelo placani izvajalci.

mele (nepreverjen)

[email protected]@@ Še eden tistih si ,ki podpirajo takšne kot je Leljak .Izgleda ,da lahko z vami dela kar hoče .Dela seveda svojimi ,da si več razdelijo saj je specialist za takšne stvari .Še v Avstraliji vedo kaj in kdo je za to pa so mu preprečili vstop v državo

In reply to by Francccccc (nepreverjen)

Azazel (nepreverjen)

Ime de park na konce sigurno doubo po Tuđmane ale pa po kakšon staron ustaše....

salamander (nepreverjen)

Park naj bo park z zelenimi drevesi nej pa betonarna

Bvft (nepreverjen)

Ges ne razmen. Tao bi mogli ze 20 let nazaj narediti. Pa renoverati Radin. Bi gostje sami prisli. Zaradi starih casov. Samo zaj, jih je na zalost, velka vecina ze rajnih.

parsifal (nepreverjen)

hmm...zamenjava lastnistva nepremicnin..kak se do zdaj delalo..najprle se nepremicnine prodajo slamnatemu podjetju za bagatelo...te se menjajo za kelko telko realno cejno..razlika je seveda dobicek..pa tak dele..kak se v Sloveniji dela ze od osamosvojitve..Leljak zna ka dela...10 % je od oka..450 000 €..provizija negdi realna..ci pa je veksa..ta do 20% je takoj malo menje od 1 mio €..v zepki seveda...pa tak dele..aja..pa od Parka vodnih dozivetij je nej glij kaj dosta vodnih..lejko bi se imenoval bole primerno ...recimo..park betonskih dozivetij..sicer pa ..Leljak odavle meglo...kak ze od casov lamborginija..

vb nmgjh,i (nepreverjen)

radenski župan je najbokši župan

Slavko. H (nepreverjen)

Isto kak tij.... Konj...

VojkoZMajolko (nepreverjen)

SSKJ pravi:
párk -a m (ȃ)
1. negovana površina z drevjem, rastlinjem navadno v mestih, prirejena zlasti za sprehode

To, kar je prikazano je žal daleč od tega.

če ge va ra (nepreverjen)

Za okoli 5 milijonov se lahko naredi kaj bolj koristnega. Park se uredi bistveno ceneje. Smešno je brati neke letnice 2021 - 2027 .
Upam, da se takrat v Radencih nihče več ne bo spominjal Leljaka. Da bodo čez dve leti izvolili dobrega župana.
IN NIKOLI več desnakov na oblast. Desnaki so kot kuga !

Vaše ime (nepreverjen)

Kad će vrba grožđe da rodi...

Humorist (nepreverjen)

Stavi na turizem in želi vrniti Radence na turistični zemljevid Slovenije, te pa gre zapre Zavod za turizem in šport. V Gornji Radgoni imajo vsaki teden neke dogodke, v Radencih pa vse mrtvo.

Nogometno igrišče koristi NK Mura za treninge in tekme članskega moštva ter mlajših selekcij. Domači klub pa se mora boriti, da lahko ima treninge, tekme pa prestavljati, ker je zasedeno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice