Danes je na Okrožnem sodišču v Murski Soboti potekal pripravljalni narok v zadevi, kjer zdajšnja lastnica Hotela Diana Jasna Klepec zahteva razveljavitev pogodbe o nakupu, ki jo je sklenila z Olgo Belec.

V začetku letošnjega leta je Jasna Klepec skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem kupila družbo Hotel Diana od Olge Belec.

Po finančnih težavah, ki pestijo družbo, pa je Klepčeva vložila na Okrožno sodišče v Murski Soboti zahtevek za razveljavitev pogodbe o prodaji poslovnega deleža zaradi prikritja pomembnih informacij s strani Olge Belec o stanju družbe.

Olga Belec naj bi prejela 50 tisoč evrov na roko

Na današnjem pripravljalnem naroku so bili prisotni sicer vsi povabljeni razen tožene stranke Olge Belec, ki jo je zastopal odvetnik Blaž Merčun

Klepčeva v svoji vlogi navaja, da sta z Olgo Belec sklenili 24.12.2018 pogodbo o prodaji 90 odstotkov poslovnega deleža v družbi Hotel Diana za znesek 27 tisoč evrov in da je Belčevi plačala 50 tisoč evrov v gotovini.

Belčeva ugovarja, da je bila dogovorjena cena za njen poslovni delež res 27 tisoč evrov, ampak da ji je Klepčeva plačala le 9 tisoč evrov in 50 tisoč evrov v gotovini ni prejela.

Klepčeva ob nakupu ni vedela za težave Diane

Klepčevi naj bi bili tudi prikriti pomembni podatki, ki bi ji lahko dali vpogled v poslovanje družbe in njeno finančne stanje.

Belčeva tako naj ne bi navedla obstoja terjatev delavcev do družbe, postopka izvršbe o izpraznitvi hotela in obstoj neplačanih najemnin s strani družbe. Belčevi še očita odtujitev  vozila, ki je bilo v lasti Hotela Diane.

Odvetnik Dejan Rituper, ki zastopa Klepčevo, je zato navedel, da je njegova stranka pogodbo sklenila v zmoti in zahteva njeno razveljavitev.

Plačala 50 tisoč evrov in sedaj še 27 tisoč evrov?

Vse navedeno Belčeva zanika, saj naj bi ji razkrila vse potrebne podatke, ki so bili potrebni za ugotovitev stanja družbe, od izvršb, terjatev delavcev in tudi o vseh sodnih postopkih. 

Rituper je sicer dodal še, da bodo do prvega naroka nekoliko spremenili zahtevek, saj je sedaj Klepčeva skozi izvršbo plačala kupnino, torej manjkajočih 18 tisoč evrov, v celoti. 

Sodnica Marjetica Škerget Logar je strankama v postopku predlagala postopek mediacije, ki pa je bil zavrnjen s strani zastopnika Klepčeve, zato zaenkrat dogovor ni možen. 

Sojenje se bo tako nadaljevalo 17.12.2019, ko je razpisan prvi narok za glavno obravnavo, kjer se bo tudi opravilo zaslišanje Jasne Klepec.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

Koga je pa te Olgica še nej "obrnola"?

gg (nepreverjen)

In takši te pridejo v politiko, namesto čuzo.

ferdopijše (nepreverjen)

prava ženska se znajde, vrajža ženska pa še bole.

Casio (nepreverjen)

Zato nam pa tak fajn ide v toj državi ka mamo takšne lidij v politiki, naspsobneži tej do vse zavozili samo za svoj žep gledajo.

krobikar1

Nega kaj,...! V nulo!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

jaz bom ravno na dan evakuacije - oziroma reformacije kuhala marmelado iz grozdja
in mi še na misel ne pride,da bi zaradi takšnega sranja zapustila stanovanje
Mi lahko kdo še marmelado ukrade

Starejše novice