V Mestni občini Murska Sobota so v letošnji Evropski teden mobilnosti danes vstopili s simbolično otvoritvijo prenovljenih ulic širšega mestnega središča.

Kot je povedal župan Damjan Anželj, je evropski projekt Urejanja kolesarskih povezav 1. in 2. faza, stal blizu pet milijonov evrov, pri tem je 2,6 milijona zagotovila sama Mestna občina Murska Sobota iz svojega proračuna, 2,3 milijona sredstev pa so uspešno pridobili preko evropskih razpisov.

Mestna občina Murska Sobota je tako pridobila 4,3 kilometre sklenjenih kolesarskih povezav in pločnikov, 1,3 kilometrov novega kanalizacijskega sistema v vrednosti 1,7 milijona evrov, dva kilometra novih cestišč, tri krožišča, dve kolesarski postajališči, dve avtobusni postajališči.

Zasadili so več kot 150 dreves - zelenih pasov, dobili novo javno razsvetljavo, urbano premo, prvi kolesarski števec za merjenje potovalnih navad, dva dodatna kanalizacijska kolektorja in pa večjo kakovost življenja in varnost na mestnih ulicah.

Simbolično odprli ulice širšega mestnega središča

Anželj se je ob tej priložnosti zahvalil vsem sodelavcem na mestni upravi, nekdanjemu županu Aleksandru Jevšku, ki je začel ta projekt, izvajalcem in prebivalcem mesta za samo strpnost.

Člani kolesarske sekcije društva upokojencev Bakovci, župan Anželj, predsednik občinskega sveta za preventivo v cestnem prometu Tomaž Trajbarič, predstavniki medijev in sodelavci občinske uprave so se ob zaključku dogodka zapeljali po delu novih kolesarskih povezav jih simbolično predali njihovemu namenu.

Komentarji (31)

Plejbanda (ni preverjeno)

Ge mo se gor v avstrijo odo doj klat cejli život, te pa nemo mogo niti novi bmw parkejrati v centri ka bi ga kazo?

zgzg (ni preverjeno)

Kanal je zaraščeni kak pragozd. Keri ga pokosi dobi pivo ! Te župan nej vreden pol groša !

In reply to by Plejbanda (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si premanjasti ka bi pokoso kanal ali pivo pa bi takoj ščofal. Se opravičujem nej si sposoben kositi rajši pijvo žlepleš pa kcoj gledaš kak drugi kosijo. Pa tij si sramota za varaš ka te dragoceni zrak vdihavleš. Gnoj zamazani socialni.

In reply to by zgzg (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

Pa kaj se jaz jebem z vami sirotinja
Jaz imam previsoke šole da bi se jebal z vami
majmun

In reply to by Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Gost#3 (ni preverjeno)

Dokaz, da šola ne da vsega nekomu, da bi bil človek.

In reply to by 69 (ni preverjeno)

Fake (ni preverjeno)

Vse investicije se izvajajo v samem mestu. Primestne krajevne skupnosti pa konstantno postavljate v zadnji plan, nič se ne vlaga. Kot da nismo del te mestne občine.

Vvv..v (ni preverjeno)

Ste, ste del te občine, bolj natančno vi ste glavni financer teh investicij v samem centru. To pa je tudi vse kaj ste in boste dobili

In reply to by Fake (ni preverjeno)

JeToRed (ni preverjeno)

Granitne kocke pri Blagovnici že gor skačejo kda se pelaš,...tak kvalitetno se tou dela! Glede kolesarskih pa škoda guča, adrenalinska pustolovščina! Skakanje gor, doj, na cesto, zarisana kolesarska, opet robnik,...noro! Muka za osebe srednjih lejt, kamoli starejše!

black panter

Pa vse je masno,te drage plošče,kak ce bi v mesnici biu

In reply to by JeToRed (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

pepa je bila na obiski

In reply to by black panter

upokojenec70 (ni preverjeno)

Včasih se je napredek meril s tem koliko ljudi je presedlalo iz bicikla na avto, danes pa se meri s tem, koliko jih bo presedlalo iz avta na bicikel.

tuncika

Pri tej draginji, kaj nam pa drugega ostane...................

69 (ni preverjeno)

Pa kaj se jaz jebem z vami sirotinja
Jaz imam previsoke šole da bi se jebal z vami
majmuni

In reply to by tuncika

majmun (ni preverjeno)

budala tablete so sfalile

Cezar (ni preverjeno)

Anželj pa Jevšek sta zrihtala ka de sobota mesto brez lidi, pa te de luft čisti, kocke na slovenski do skakale same da ji h pozimi posolijo pa de plug šou prek, če še poulek deneš vouske vilice, čisata zmaga ... ah ja nieden je nej iz sobote

Gost#3 (ni preverjeno)

Župan ne daje delovnih mest, podjetja jih. Župan &co. mora poskrbeti, da je okolje mikavno, kvalitetno, da ljudje želijo živeti tu, ne pa kje drugje...deloma lahko pomagajo podjetjem, da ostanejo v regiji in tako sklenejo krog, kdo bi moral kaj, da bi nekaj bilo kot si želimo...pametni se (že) selijo iz velikih mest (predraga, hektika, še parking ni ustrezno rešen), nekateri celo v "vukojebine", ker gre tukaj čas "počasneje"=višja kvaliteta življenja...na koncu pridemo do stare resnice:" bolje biti prvi na vasi, kot zadnji v mestu".

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Cici1234 (ni preverjeno)

Resno? Zasluga koga je to? Župani z mestnimi svetniki so skozi generacije počasi uničevali mestno središče. Celo življenje se vozin po Soboti z biciklinon. Nevarno je ta bicikliste, ceste in kolesarske nepimerno spelane. Cankarjeva ulica vpadnica, preozka, pa ima še kolesarsko na cesti. Malo na pločniku, malo na cesti....Robniki previsoki ali nepimerno narejeno cestišče, tam, kjer so se ulice na novo asfaltirale, tak se poskrbi za kolesarje v Murski Soboti. Božansko.

Anon2104 (ni preverjeno)

Seveda, či pa so plače v prekmurji tak nizke, ka je meti avto že luksuz. Poleg toga se iz leta v leto odseli vedno več mladih. Ges se na tvojon mesti s ten ne bi hvalo.

trg zmage

Jevšek se je hvalil, da kolesari. Ja, od doma do službe, mogoče enkrat na sedem mesecev in sedem dni kakšen kilometerček po Soboti. Imel pa je dobro mnenje o kolesarski mreži v Soboti. Strokovnjak, vrhunski, klanjamo se!
Anželja nisem videl živi dan na kolesu, zato me tudi ne čudi, da klobasa budalaščine, kar se tiče tega, da postaja Sobota mesto kolesarjev! Pika, bom nehal!

njiva

To je se vredi, pa fajn, samo zaj še pešce pa kolesare morete nafčiti, ge se morejo voziti in hoditi. Polovica lujdi se sploj nevej z biciklinon pelati in nema pojma ge pa kak se mora pelati. Zadnjič san se pelo, pa sta se 2 ženski pelalle vštric po cesti, neglede na to, ka so tak voske ceste in san jima blento in trobo, te sta mi pa še norce kazale.
Če ne bi bila naša v avtoji, bi stano, pa bi sakšo inok zrezo za vuja, taka bi ji tej sunčne očale doj spadnole. Resan koltura kolesarov in pe#cov je še na nižišoj ravni kak pri avtomobilistih. Apeleran na policaje, ka naj malo več cestnih kontrol posvetijo tudi njim.

. (ni preverjeno)

Kje je na novi slovenski kolesarska? Znaka nega. Skozi gostilno ali po cesti, ka prostata oživi? Ljudje hujši kot kokoši, ne gledajo okoli nič samo idejo. Z avtojomi se jim tudi jebe za kolesare pa prednost. Tak je slika če se pelaš z biciklom. Z avtojon je čista načik, še posebej, če lahko zašenki parkiraš kje se ti ljubi.

In reply to by njiva

. (ni preverjeno)

KAndelabrov več ne montirajo na kolesarskih, hvala.

In reply to by . (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)

Glede na promet v MS ti kaj drugega niti ne ostane. Pa še parkirati nimaš kje. No če plačaš je polno mesta. Ampak j....te se uradniki v MOMS od mene ne dobite niti centa za parkiranje.

Anti (ni preverjeno)

Gospod župan pa se na Murine tekme vozi skoraj na igrišče z avtojon to neje pravo?...Zanimivo.... Ka se tiče pa pešcev pa kolesarov se vidi saki den na lendavski se Bole zanimivo....

. (ni preverjeno)

Enkrat se naj s peciklinon pela po slove ski (kje se lahko pelaš?) Pa po kocljevi ob delovniku. Mogoče dobite kakšno idejo.

čarni vrag (ni preverjeno)

Boki bogme, še nikoga san nej vido ka bi se pelo s temi belimi občinskimi biciklini.

trg zmage

Tu si zadel v nulo, enako lahko napišem tudi sam. Res bi bilo do občanov pošteno, da se ve, kam gre njihov denar: naj objavijo, če je vse elektronsko zabeleženo, koliko uporabe ne bilo teh koles... pa ne samo v Soboti. Npr. tudi, kdo ga je uporabljal tam pri kroški gramoznici? Pri "drvarnici"?
Take zadeve stanejo, a še več stanejo, če propadajo brez, da bi bile uporabljene!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Mesto duhov !!!

majmun (ni preverjeno)

prokleti komunisti

Sramotakilo (ni preverjeno)

Krožni promet na vsaki meter..
Indrustrijska cona je prazna...
Mesto pa tak vodi šerif iz ms ti si samo slika.

69 (ni preverjeno)

Pa kaj se jaz jebem z vami sirotinja
Jaz imam previsoke šole da bi se jebal z vami
majmuni

In reply to by Sramotakilo (ni preverjeno)

Starejše novice