Delovno sodišče je pritrdilo nekdanji zaposleni Tatjani Petek v tožbi zoper vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja.

Odpoved prejela v času kriminalistične preiskave

Petkova je bolnišnico tožila zaradi domnevno nezakonite odpovedi, ki se je zgodila pred dobrim letom in pol. 

Murskosoboška bolnišnica je pravnico odpustila 15. marca lani, ravno na dan, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava. To je bil tudi eden izmed razlogov za izredno odpoved, saj ji je Uprava SB Murska Sobota očitalo avtorstvo anonimnega pisma, poslanega Policijski upravi Murska Sobota, ki naj bi bilo povod za kriminalistično preiskavo

Sodišče je vodstvu zavoda v odločitvi naložilo vračilo vseh nastalih stroškov in povrnitev vseh obveznosti iz delovnega razmerja od 15. marca 2017 dalje do danes ter Petkovo ponovno zaposliti. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Sindikat poziva k izrednemu nadzoru SP Murska Sobota in očita hude kršitve

V Sindikatu zdravstva Slovenije pozdravljajo sodbo in pozivajo Aleša Šebedra, ministra za zdravstvo, da odredi izredni nadzor nad Splošno bolnišnico Murska Sobota, vključno z delovanjem Sveta zavoda.

Poleg tega pa v sindikatu še opozarjajo na domnevno drastično poslabšanje delovnih razmer, ustrahovanje, mobingiranje in istrošenost zdravstvenih delavcev in sodelavcev v soboški bolnišnici, za kar odgovornost pripisujejo vodstvu zavoda SP MS in Svetu zavoda, ki je njegov nadzorni organ.

Sporočilo Sindikata zdravstvenih delavcev objavljamo v celoti.

"Vodstvo SB Murska Sobota je Tatjano Petek odpustilo pred dobrim letom in pol, ravno v času, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava zaradi domnevno nezakonitih izplačil nadomestil za neizrabljen dopust, zaradi česar je bila kasneje tudi vložena kazenska ovadba zoper direktorja in nekatere njegove najožje sodelavce. V Sindikatu zdravstva Slovenije smo že tedaj opozarjali na nedopustno ravnanje vodstva bolnišnice, temu pa je 1. stopenjsko sodišče sedaj tudi pritrdilo.

In čeprav sodba še ni pravnomočna, v Sindikatu javno pozivamo ministra za zdravje g. Aleša Šabedra, da odredi izredni nadzor nad upravljanjem Splošne bolnišnice Murska Sobota, vključno z delovanjem Sveta zavoda, ki kot organ nadzora nad vodstvom ves ta čas ni opravljal svoje naloge.

Leto in pol gonje proti uslužbenki bolnišnice in hkrati sindikalni zaupnici predstavniki vlade v Svetu zavoda niso hoteli prisluhniti argumentom našega sindikata, da gre za neutemeljene obtožbe na podlagi nedokazanih in izmišljenih dejstev. Po drugi strani, pa se tem istim članom Sveta zavoda nikoli niso zdele sporne kazenske ovadbe zoper vodstvo zavoda, niti se niso z njimi seznanili ali celo zahtevali, da direktor ali njegovi sodelavci zanje prevzamejo odgovornost z odstopom z vodstvenih položajev bolnišnice. 

Ob tem v sindikatu dodatno opozarjamo na drastično poslabšanje delovnih razmer, ustrahovanje, mobingiranje in iztrošenost zdravstvenih delavcev in sodelavcev, za kar sta prav tako v prvi vrsti odgovorna vodstvo zavoda in (posredno) Svet zavoda kot njegov nadzorni organ."

Preberite še

Komentarji (30)

Što (ni preverjeno)

In što bo odgovarjal za nastalo situacijo? Sanacijska uprava, katera si izplačuje nagrade? Ne verjamem!! To so itak nadljudje.

Beltinci (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Delovno sodisce je vedno na strani delavca. Upraviceno ali ne.
Vodstvo sb ms je zelo dobro. Ne bi brez tehtnega razloga nekoga odpustili. Zdah oa delavci skacejo z mobingi. Se pre dobro je vsem. Drugi bi z veselhem in ponosom delali tam.

In reply to by Što (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Mogouče de znau to odgovoriti- sindikalist Marjan ali Borut.

In reply to by Što (ni preverjeno)

zaposlenik (ni preverjeno)

Petkova de odgovarjala ki je aninimke pijsala... Kaj oa nede drugam ce ji v bonici ne paše?

In reply to by Što (ni preverjeno)

zaposlenik (ni preverjeno)

Petkova de odgovarjala ki je aninimke pijsala... Kaj oa nede drugam ce ji v bonici ne paše?

In reply to by Što (ni preverjeno)

zaposlenik (ni preverjeno)

Petkova de odgovarjala ki je aninimke pijsala... Kaj oa nede drugam ce ji v bonici ne paše?

In reply to by Što (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

A zgodba še ni zaključena, saj se bo Petkova pritožila na višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani.

Ne vem zakaj pišete tako površno. V prid Petkove je odločilo drugostopenjsko sodišče v Ljubljani, saj je soboško prvostopenjsko sodišče tožbo zavrnilo kot neutemeljeno.

11111111111111… (ni preverjeno)

Zakaj se bo P. pritožila, če pa je tožbo dobila. Pišeš neumnosti ali si se pa zmoto!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Tisti prvi stavek je citat, malo vklopi možgane.

In reply to by 11111111111111… (ni preverjeno)

BELTINČAR! (ni preverjeno)

Še hujše je v Beltincih na glasbeni šoli. Tam je profesorica dobila 3 zaporedne odpovedi! Ravnatelj gš je zavozil cca 150 000 eur za nezakonita ravnanja,če ne še celo več! Peto leto traja ta zgodba. Ravnatelj pa seveda nič ne odgovarja za storjeno, kje pa! Faranom se le smeši v obraz! Za svoja nezakonita,zahrbtna in podla dejanja je še nagrajen z rednim mesečnim plačilom-plačom! Ali lahko tako nekaj naredi normalna oseba? Je to sploj človek, pa še na takem položaju!? Milo rečeno OGABNO!

Mahinacije (ni preverjeno)

On je pod varstvom gospoda Kuckoja in gospoda Štumfa

In reply to by BELTINČAR! (ni preverjeno)

BELTINCI (ni preverjeno)

Tako visoke stroške, ki jih je naredil prav varovanec, pa plačujejo farani, ne da bi sploh vedeli za to! Varovanec-ravnatelj, Matej Zavec, pa se faranom kar naravnost v obraz fajn smeji! Kakšna zahrbtnost

In reply to by Mahinacije (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Beltinčar, razmin vaš čemer, ampak sakši teden pišete o ton, mene pa zanima, ka ste do zdaj naredili. Ste kama toga ravnatela prijavili, inšpekcijan, FURS, računskome sodišče, policiji itd.? Če te ne pomagajo, zakoj s to zgodbo nejdete v medije, včasih tou pomaga, ka se zadeva rejši. Samo s pisanjon komentarov o ton nete rejšili čisto nič.

In reply to by BELTINČAR! (ni preverjeno)

gost 426 (ni preverjeno)

razmiš komentar mahinacije?

In reply to by gostja 426 (ni preverjeno)

faran (ni preverjeno)

Naj se piše o ton, tak trbej, bar farani bojo izvedeli kama ide njihov denar,ker jim itak nišče nede tega rekel. Narod prispeva cerkvi, denar pa se meče za napake enega nevestneža in to že 5 let!SRAMOTA, kakšno iživljanje nad nedolžnimi delavci.

In reply to by gostja 426 (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

Ne pišite neumnosti. V bolnišnice VSE ŠTIMA, komentiranje pod takimi novicami pa je nezaželjeno.

Vodenje (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vodenje 10 ali 100 ali 1000 zaposlenih ni enostavno. Vsak ima svoj karakter, vsak svoje videnje, neemogoce je vsem ustreči. Je pa dejstvo, da lahko vsak sam izbira, kje bo delal. Torej, pustite delovno mesto se nam drugim, ki bi radi delali tam.
Prav je, da se izlušči ljudi, ki delajo proti svojemu delodajalcu, ki ti daje kruh. Vodenje tako velikega kadra, si upajo je veliki ljudje. Bravo vsem v vodstvu.

In reply to by A79 (ni preverjeno)

Karčči (ni preverjeno)

Osješka doktorka, ne znam kojih znanosti, vas ljepo pozdravlja i kaže, ja sam novi direktor.

pralnica (ni preverjeno)

Zdaj bo lejko petkova direktor samo bog nam pomagaj te...

In reply to by Karčči (ni preverjeno)

zarjaš (ni preverjeno)

Pa so zaprli vilico na lendavskoj. Kdo de odgovarjo? Grački de tudi prišo..a prekesno

elrad (ni preverjeno)

V Radgoni bi tudi ali tudi meli taksno sposobno kadrovko. Ali tam so tej čadi socialistični minili.. In je mogla oditi..

bakovci (ni preverjeno)

Kaj pa te je v glasbeni šoli v Beltincih?

oljar (ni preverjeno)

dobro ka smo čebelice zmagale bravo tatjana

beltinci (ni preverjeno)

Tam so odpustili nekoga po krivici

oljar (ni preverjeno)

ka ti pralnica komentator ka si alo fuknjeni kakša direktorca..

OJ JOJ JOJ (ni preverjeno)

Kelko znan je predsednik nadzorno ga organa v bolnici beltinski župan Virag, funkcijo je dobil po politični strani SMC. Zdaj pa naj odgovarja nej pa ka samo kasira, vidite to je tak da si mladinec obuje prevelike čevlje

oljar (ni preverjeno)

ti idiot komunajzer oj joj joj vej pa je virag več nej nadzorni organ pa sploj se ne prave nadzorni organ nego svet zavoda ti oj joj joj nej zaman

Mura je večna (ni preverjeno)

kako jih ova Tatjana jebe
moram reči da jih je zjebala ko psa

Prekmurec3 (ni preverjeno)

Odgovor SBMS: "Vse štima..." :D

Drava je večna (ni preverjeno)

Petkkjca se bo pritožila. To zna dobro. Ti so reklu v Radgoni

Starejše novice