Serijo pogovorov z nekdanjimi župani zaključujemo z Antonom Štihcem.

Anton Štihec, nekdanji župan z najdaljšim neprekinjenim mandatom, je županski stolček v soboški občini zasedel leta 2004 in kot župan deloval do leta 2014.

V pogovoru nam je zaupal, da ni velike razlike, ko se je po mestu sprehajal kot župan in zdaj, ko se sprehaja kot občan. Še vedno ga ljudje ustavijo in se pogovarjajo z njim. Dodaja, da je sodelovanje z občani in upoštevanje njihovih želja osnova županovanja

“Če bi še bil župan, zagotovo ne bi ukinil aplikacije “Pomoč občanu. To je bila dobra aplikacija, ljudje so anonimno sporočali, kaj so opazili in kaj bi lahko popravili. Prav tako ne bi vzpostavil varnostne službe na občini, ki nekako onemogoča dostop do zaposlenih na občini,” pravi Štihec.

Tudi sam, kot nekdanji župan se mora javiti pri varnostni službi. 

“Murska Sobota je bila vedno regijsko središče"

“Murska Sobota je bila vedno regijsko središče, čeprav eni govorijo drugače.” Dodaja, da je soboška občina v času od svoje ustanovitve naredila velik napredek, da so bili tako vzponi kot padci, ampak napredek je viden. Tako na novih objektih, kot na dogajanju samem.

Potenciali v zadnjih desetih, petnajstih letih so bili do neke mere izkoriščeni, pravi Štihec.

“Velikokrat se je govorilo o privabljanju domačin in tujih investitorjev, da bi jim dali zemljišča zastonj. Govoriti je mogoče vse, realizirati pa je seveda težje.”

Dodaja namreč, da vsi investitorji, ki so prihajali v Mursko Soboto, še v mandatu Slavica, v njegovem mandatu, pa tudi zdaj v mandatu župana Jevška, so želeli do zemljišča priti čim ceneje, a nobeden se ni odločil, da bi najel zemljišče, niti po ceni enega evra na kvadratni meter. 

“Mi smo imeli velikega investitorja - Bisol, ki je obljubljal 750 delovnih mest. Zemljišče smo mu prodali po sedemnajst evrov na kvadratni meter, ker ni želel, da bi mu dali zemljišče za petdeset let za en evro. Do lastništva je prišlo, nikoli pa ni  izpeljal investicije. 

Potenciali so, ampak ni samo od občine odvisno, ali se zadeva realizira ali ne, še dodaja. 

“Mogoče bi prej odstopil"

V desetletnem županovanju je bilo veliko postorjenega, pravi, da si ne pripisuje vseh zaslug, saj je na projektih delala vsa ekipa. Zanimalo nas je, ali bi zdaj kaj naredil drugače. Pravi, da so mu večkrat očitali, da so se v mestnem svetu prepirali. 

“Mogoče bi prej odstopil, ker na ta način ni smiselno delati, ali bi se manj prepiral s svetniki, manj bi zagovarjal svoje stališče, ker ti na koncu očitajo, da si konflikten.”

Dodaja, da se sedanjemu županu dogaja isto, ko zagovarja interese soboške občine. Se pa strinja s trditvijo nekdanjega župana Antona Slavica, da tako slabih odnosov na relaciji med občinami še ni bilo.

Štihec pravi, da tudi tehnologija spreminja navade ljudi, posledica tega pa je,da se družijo na drugačnih lokacijah, zato je treba razvoj prostora prilagajati tudi novim navadam ljudi.  

Urejanje mestenega jedra je bilo predvideno že v času njegovih predhodnikov, v njegovem mandatu so celo spremenili prostorski akt, samo, da bi se uredilo zemljišče ob avtobusni postaji, ki je bilo v času mandata Antona Slavica najprej prodano avstrijskim, nato pa še domačim investitorjem. 

“Če bi bil samo ta del parkirišča pri avtobusni postaji izveden, bi mestno jedro izgledalo popolnoma drugače. Pa tudi dihanje mestnega jedra bi bilo drugačno.”

Oživljanje mestnega središča ni stvar enega mandata

Dodaja, da tudi njegov naslednik vidi, da oživljanje mestnega središča ni tako preprosto, da ne gre iz danes na jutri.

“Včasih mislim, da z manj posrečenimi rešitvami, kot je tisti betonski plato tam pred občino, ampak se trudi.”

Sicer pa oživljanje mestnega središča ni stvar enega, ampak več mandatov. Se mu pa zdi neposrečeno, da je sedanji župan urejanje mestnega središča prepustil krajinski arhitekti in njenim študentom, po njegovem mnenju bi namreč bilo potrebno več strokovnjakov iz različnih področij.

Zadeva ni šla v pravo smer

V pogovoru pa seveda ni šlo mimo aktualnega dogajanja okrog Pomurskih lekarn, za katerega Štihec pravi, da je sodeč po zadnjih dogajanjih, njegov naslednik spoznal, da zadeva ni šla v pravo smer. 

“V tem mandatu se je mnogo ljudi zamenjalo na direktorskih mestih v javnih zavodih. Popolnoma nepotrebno v enih zadevah, kar se tiče Pomurskih lekarn prav tako.”

Želi si v državni zbor

V pogovoru smo se dotaknili tudi njegove politične kariere v prihodnosti. Štihec pravi, da je deset let županovanja dovolj, ni pa rekel zadnje besede na ravni države.

“Zato, ker imam znanje, imam izkušnje, ki sem si jih pridobil v vseh teh letih, in bi želel pomagati tudi nekaterim usmeritvam, da spremenimo na državnem nivoju nekaj, kar bo boljše za državljanke in državljane.”

S svojim znanjem in izkušnjami bo pomagal Združeni desnici, a poudarja, da ni član nobene od teh strank. Strinja pa se s tem, kar so podpisali, in sicer, da je treba na prvo mesto postaviti družine v smislu, da je investicija v družine tudi investicija. 

Kaj zanimivega je še povedal nekdanji župan Anton Štihec si lahko ogledate v priloženem video posnetku.

Komentarji (59)

smrtfašizmusvo… (ni preverjeno)

Levičarski intelektualci, navalite! Da vidimo opet vašo inteligenco.

"Štihec to, Štihec ono. Štihec kradne, Štihec nej nika napravo v desetih letih, Štihec nesposoben..."

Malo se razpišite ka mo se opet malo smijali. Strosite svoje komplekse manjvrednosti v komentarjih na vaše navidezne sovražnike.

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Mene skrbi to, da on v štirih letih ne vidi nobene spremembe v mestu, ko se sprehaja po njem. Ima oči zaprte pri sprehodu ali kaj ? Če teh ogromnih krožišč v Soboti ne vidiš, si res slep. Pa brnenja Podlunškovega aviona ni slišal ? Je tudi gluh ? Pa to lepo betonsko ploščad ( edinstveno v Pomurju ), pa velika gradbišča proti južni strani, ........ Pod sedanjim županom se Sobota iz zelenega mesta spreminja v betonsko mesto ! Kako nekdanji župan tega ne opazi ? Sem pričakoval, da bo povedal kaj vse je on v svojem mandatu napravil, on pa v glavnem kritizira sedanjega. Ne eden ne drugi pa v Soboto nista pripeljala večje število novih delovnih . Žalost ! Sem napisal kaj takega, da se boš lahko smejal ?

In reply to by smrtfašizmusvo… (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Po mojem mnenju, ga sekaš mimo! Tvoje trditve lahko komot potegnem kot vzporednico z obnašanjem največkrat Janeza Janše: slednji se je vse preveč spotikal ob Milana Kučana. Verjetno si ga takrat hudo kritiziral?

Sedaj čakaš od Štiheca, da bo non-stop zlival gnojnico na sedanjega župana. Štihčevih načrtov ne poznam, če pa hoče ponovno kandidirati, pa bi bilo dokaj nespametno, da v vsaki zadevi, katera se odvija v Soboti, vidi neko zaroto, slabo investicijo in še kaj.

Politika velikokrat nastopa drugače in to sedaj Štihec počne. Nenazadnje mislim, morda se motim, tudi Jevšek ni kaj prida velikokrat, če sploh kdaj, komentiral poltiko in vodenje občine s strani prejšnjega župana.

Z vsem, kar sem napisal, pa ne komentiram smiselnost krožišč, ploščadi, obnavljanje tiste vile in še kaj. To je lahko... druga debata!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

moje ime (ni preverjeno)

Domu si ga pelaj pa ga krmi. Boš veliko za hrano ponuco ka zgleda da možakar rad obilno je.

In reply to by smrtfašizmusvo… (ni preverjeno)

Milojčka (ni preverjeno)

Hahahhah UN je moj

sunce van japansko (ni preverjeno)

prijatelj...sodiš na smetišče politike...čas je za nov obraz, nov zagon...

Žarko (ni preverjeno)

Šajtrave svoje si naredil kaj si mislil tvoj čas je potekel in začni se ukvarjati z čim drugim....Lp

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Primc, Kangler, Rupar, Štihec - vse povedano.

lelelelel (ni preverjeno)

Jevšek, Židan, Pahor, Cmerar - vse povedano.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

moje ime (ni preverjeno)

Je kdo od teh bil zaprt ? Od zgornjih je !

In reply to by lelelelel (ni preverjeno)

čarnobejli (ni preverjeno)

Ge se vido ka policaj svoje zapira?

In reply to by moje ime (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Vej pa Kangler je tudi policaj bil. Če se ne motim, je bil raziskovalec pri umoru Ivana Krambergerja !

In reply to by čarnobejli (ni preverjeno)

Tujčić (ni preverjeno)

Kupim maketo železnice, lahko so Mehanotehnika vlaki. Primorski del trase. Cena max do 100 000 ojrof. Kupim tudi maketo podesta za Cerarja z otvoritve železniške proge s postaje Murska Sobota. Max. polovica vrednosti originala.

Tujčić (ni preverjeno)

Modelarstvo-poklic prihodnosti. Na MMC-ju ne najdem članka o gradu v oblaki oziroma maketi 2.tira, zato prilagam članek iz Orban-Janezkove TV. Oprosti Tujec2 aka Janez Komunist, desni Komunist,... http://nova24tv.si/slovenija/metanje-davkoplacevalskega-denarja-stran-m…

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Kučan, komunisti, bele miši, ..........

In reply to by Tujčić (ni preverjeno)

Tujčić (ni preverjeno)

Tujec2-SD podpornik; a ne gre drugače kot Kučan, komunisti,...? Pa žena? Še vedno pije. Zraven tebe, nej čudo.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

krobikar1

Stare rane še zelooo skelijooo,...joooj karmaaaa!

jordovan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nejsan mel časa poslušati vsega samo dragi bivši župan,... nika nede z toga če boš komuniste valo. Da san prešto te zapisek san dobo občutek, ka je edino falinga zdajšnje oblasti, ka so spletno stran pomoč župane vgasnoli. Pa ok neka preveč betona se je razsipalo pred evageličansko cerkvijo.

Ostalo pa je bilo kar vredi, prej se še vči, bou neka z njega. Neje vse bilo slabo. Tuj gospo Perhavec si zadnjič pohvalo, kak prej kar dobro dela?? (komunizem širi, pa deci povezancof razpise za drvarnico pripravla...)

Hmm in ti bi predstavljal DESNICO??? Sori pojđe, vsi vkup v Združeni desnici, ste obični nižji uradniki (policaj, uslužbenci v javni upravi,...) v službi levega establišmenta....
Vsi vidite rešitev v ton ka te pravično (nekaj falej kak levi lunatiki), peneze "bole pravično" talali. To ka bi trbelo vse zavode ukiniti vred z komunalo in na trg stirati, pa niti enomo ne grata.
Doj malo stavite Primca. Z njin vö vidite kak kakša baptiška cerkev v južni karolini. Naj se malo smiri, pa naj opisti ideje ka more biti TELEKOM, pa POŠTA pa PAZI to NLB še dal "naša". Ka je človek pijan ali pa je navaden komi? Pa doma te boga molili, ka vas ne do po sodiščaj vlačali... .
E nika nede s toga.

buahah (ni preverjeno)

nej vse firme odate v tujino za ašpr miljard ka de dug še vedno prek 10 miljard pa te brez državnih firm naj država vrne 10 miljard gda več nika nede za odavcate :) pameten si ja vse v privat last ka 50% delavcon na cesto pa te gda skrčijo strošpke upravljanja podjetje odajo za velke profit ... tao se je dozdaj dogajalo z vsejmi podjetjami ka smo odale ... a ti bi dale odavo :) oddale ste slovenijo skoraj dokonca ... šinfate komuniste ale odavlate vse kapitaliston hinavce

In reply to by jordovan (ni preverjeno)

Zavedni (ni preverjeno)

Ko enkrat prodaš si hlapec, in dobiš minimalno plačo vse drugo gre tajkunom.

Meni je vzor Domel iz Žiri.
Delavci so odkupili, postavili svoje vodstvo, pa z veseljem delat hodijo.

Jar naredijo je njihovo.

Drugje pa delavci kredite plačujejo tajkunski mafiji.

RES TO HOČEMO.

In reply to by jordovan (ni preverjeno)

trolololololol… (ni preverjeno)

V ton mandati se je vsaj kaj "zamenjalo"...v njegovon pa nika ;)

lelelelel (ni preverjeno)

ja wow, vsake župan dene na položaje svoje političare, ogromne spremembe. Celec pa perhavcova vendar tak že trepečeta

In reply to by trolololololol… (ni preverjeno)

proizvodnja (ni preverjeno)

Se, nisem mislil oglasiti a me moti, da se omenja preteklost, partizani, desnica, komunisti, beli pa ne vem kaj še vse?
Morali bi se pogovarjat ta je to naredil, drugi to. Eni je to obljubil in naredil drugi obljubil pa nič od tega.
Glede državnih podjetij pa toliko. Ene morajo biti a poslovanje privat podjetij je drugačno, kot državnih. V privat se lahko le malokdo šlepa, da nič ne dela v družbenih pa je verjetno večja možnost za to. Zakaj, ko tujci nekaj kupijo je skoraj v vseh primerih nekaj procentov delavcev preveč? Poglejte kako laufa Radenska, v tujih rokah. Prej je bila na kolenih.
To je moje mnenje, vi imate pa pravico do svojega!

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Poglej kako laufa Tobačna tovarna Ljubljana, ki ste jo desničarji prodali tujcem za drobiž ! Vrednost tobaka v skladišču je bila večja od zneska, za katerega ste prodali tovarno. Ta tovarna je imela stroj, ki je v osmih urah napravil največ cigaret v Evropi. In kaj so napravili tujci ? Ta stroj so odpeljali drugam, zaprli tovarno, delavce pa na cesto v breme državi !!!!!!! Toliko o " zlatih " tujcih !!!!! Bolezen desničarjev je to , da bi tujcem prodali vse tisto, kar so levičarji ( komunisti - kot jih vi imenujete ) ustvarili !!!!!! Prodajte tisto, kar ste sami napravili, ostalo pa pustite na miru ! A SAMI NISTE NIČESAR USTVARILI ! Ni država vaša last !!!!!!!!

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

To je že istina, a to je bilo že pred 27 leti. Po tiston so nas še najmanj stokrat oropali. Si gledo snoči Bančno luknjo. Kredit na davkoplačevalce, premoženje pa sebi.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

To se je začelo leta 1991 z DEMOS - om. Prodati za drobiž vse, kar so komunisti napravili in sebi napolniti žepe ! Zato pravim, da je deonacionalizacija in privatizacija največja napaka Slovenije ! In še - uničenje SDK ( Služba družbenega knjigovodstva ) ! Če se ne motim, je bil njen zadnji direktor desničar IGOR OMERZA ! Prodaja družbenih stanovanj, za katera smo vsi plačevali prispevke od svojih plač, za drobiž ! Tisti, ki so bili pri koritu, so si za drobiž kupili nekaj stanovanj na najboljših lokacijah. Same svinjarije desničarjev ! Še kapitalizem so nam vsilili, ker ljudi nihče ni vprašal, če hočemo zamenjavo družbenega sistema. Enostavno so ga vsilili ! Da ne omenjam izbrisanih, ZUJF, ZPIZ - 2. Ja, ropajo nas že od leta 1991 ! In Cerarja, ki je malim ljudem vsaj nekaj vrnil ( skoraj v celoti ukinjen ZUJF, delno popravljen ZPIZ - 2, veliko študentom vrnjene štipendije, vsem upokojencem vrnjen regres, povišanje minimalne plače, drugih plač, pokojnin, štipendij, otroških dodatkov, socialne pomoči, vrnjen 2. januar kot dela prost dan, .....................) desničarji neprestano napadajo. Gledal sem. A povej, katera vlada je sprejela zakone, po katerih je bilo to mogoče delati. Desna ! Kdaj so nastali tajkuni in največja bančna luknja ? Med leti 2005 in 2008 ! Zopet desna vlada !

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

čarnobejli (ni preverjeno)

tij se tak omejeni, ka še krožišče lejvo voziš!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tvojim komentarjem in tvojemu neznanju se ne čudim, ker imaš pač nepopolno osnovno šolo. Janković je hotel lastniniti Mercator : eno tretjino vodilni , eno tretjino delavci, eno tretjino nekdanji delavci ! Kaj se je zgodilo. Predsednik vlade Janez Janša ( desničar ! ) ga je " izbacil " iz Mercatorja - kasneje je Janković postal najboljši župan v Sloveniji in na parlamentarnih volitvah premagal Janeza Janšo ! Tega v Reporterju ne pišejo, najdeš pa to na Googlu !!!!!!!!!!! Janez Janša je pod mizo prodal Mercator Bavčarju in Šrotu !!!!!!!! Kje je danes Mercator, kje sta danes Bavčar in Šrot ??? Če ne veš, tudi to lahko najdeš na Googlu. Kaj ste res vsi desničarji taki nevedneži ?????????

In reply to by čarnobejli (ni preverjeno)

Tujčić (ni preverjeno)

Tujec2 SD (komunjar) zagriženi pristaš. Seveda so levičarji najprej Tobačno tovarno Ljubljana preko hčerinskih (privatnih) firm finančno izčrpali, denar nakazali v davčne oaze in mogoče je taisti denar kupil Tobačno.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

proizvodnja (ni preverjeno)

Kje pa so: Blisk, Platana, Beltinka, Mura, Pletilstvo prosenjakovci, TOKO ali kaj iz Kobilja, Panonija, Potrošnik,Logo,Integral Lendava, Temelj, Tovarne polnine preme, Avtoradgona, TAM; Elektrokovina, Je za te te firme kriva desna vlada? Naštete le firme iz okolice, ki so mi prišle na misel a jih več ni. Kajo boš to komentiral?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Ne razumeš bistva. Desna vlada ( DEMOS , " OSVOBODITELJI " ) je prinesla vse to ! Sem ti že zgoraj napisal, a ne razumeš , zato bom ponovil: vsiljeni pajdaški kapitalizem, denacionalizacija, privatizacija, novi zakoni, uničenje in prodaja vsega, kar so levičarji - " komunisti " napravili. In vse to, kar si zgoraj naštel je posledica tega, kar je DEMOS sprejel in uzakonil. Štekaš ? Kaj je rekel pokojni Pučnik, ki je večino svojega življenja preživel v Nemčiji ? Rekel je : " Do zdaj ste nas vi jebali, zdaj vas bomo pa mi več kot 50 let ! " . V resnici je to rekel, nisem si izmislil. Šlo je v 95 % za maščevanje in rušenje obstoječega, mali ljudje smo pa pri tem nastradali, oni pri koritih ( in desni in levi ! ) pa obogateli. Ni bil cilj nove države v tem, da delavec zaslužil toliko kot zasluži delavec v Nemčiji ! Vse drugo. Slovenija je imela leta 1991 manj kot milijardo evrov zunanjega dolga. Zdaj, ko smo prodali več kot pol države in vrnili več kot četrt države, imamo več kot 35 milijard evrov zunanjega dolga ! Samo v letih 2004 - 2008 več kot 20 milijard evrov zunanjega dolga. Človek, če hočeš debatirati, moraš nekaj znati, ne biti samo desni navijač. Odgovori, če je Cerar kaj napravil za malega človeka !!!!! Rad bi slišal tvoj odgovor.

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

hahaha (ni preverjeno)

klasičen tolovajriš, haha

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Kaj od napisanega ni res ? Da te slišim haha !

In reply to by hahaha (ni preverjeno)

u-pokojni (ni preverjeno)

Kdo je sprejel zakon o preoblikovanju družbene-privatne lastnine kdo je bil pisec zakonov o gospodarskih družbah keri levičarji JJ komunist on je bil in še je levičar ?

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Že eden, ki je priznal.

In reply to by u-pokojni (ni preverjeno)

Zavedni (ni preverjeno)

Ja res, a če bi bili delavci pametni, bi sami prevzeli- lenuhe pa adijo.
Sedaj kredite plačujejo za kapitaliste, bilo kake.

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

kanžor

proizvodnja ......... Kdo pa je tovarno slatkorja v Ormoži uničil in prodal in še dosti vsega se najde ?

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

proizvodnja (ni preverjeno)

Najbolj so pri tem "zajebale" zadruge, ki niso videle naprej od svojega nosu in so prodale svoj delež. Zakaj že??? Verjetno je bila ponujena dobra cena ali kaj??? Mogoče ti veš več, jaz sem kot dijak bil na ekskurziji v Tovarni sladkorja Ormož je bil to kar velik kompleks.

In reply to by kanžor

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Zopet pišeš o stvareh, o katerih nimaš pojma. Kmetje so bili veliki lastniki te tovarne. Za prodajo so bili dvakrat poplačani. Dobili si izplačane delnice in velike odškodnine. Nekateri med njimi več kot 350.000 evrov ! Mislim, da 7.000 evrov za hektar. Ko so tovarno razmontirali po nalogu EU, so naši pametni desni politiki poskušali preslepiti EU in niso dali podreti silosev za shranjevanje sladkorja, temveč so ta silosa dali v najem. Zaradi tega je Slovenija morala plačati okrog 10 milijonov evrov kazni. Pišem po spominu - več imaš na Googlu.

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

buahah (ni preverjeno)

žena njegova direktorica ka nabavla zdravila PL .. čudno ka je štihecov stroj nastavlo direktorje pa slujžbe rikto je dobro bilo :) Lepo bi bilo ka bi konkreten biu pa se nebe vmešavo v PL v kerih njegova familija dobi veliki finančni zalogaj ...

ekonomska (ni preverjeno)

Zakoj je že ekonomska šoula tan ge je zdaj in lepou počasi propada, kak je bilo že na začetki povedano? Čino je že bilou tisto zemljišče?

- (ni preverjeno)

vej pa napiši čido. Nej ka samo namiguješ...

In reply to by ekonomska (ni preverjeno)

oj-oj (ni preverjeno)

san nej znal ka ma župan varnostnika. ka se koga boji?

moje ime (ni preverjeno)

Ta človek je 10 let bil župan MOMS ? Bi se lahko drugače obnašal.

volitve (ni preverjeno)

bv intervju, ničl novega povedano,samo kaj je bilo....

Čika-pajo (ni preverjeno)

Vsi so popolnoma enaki pa naj so levi desni ali srednji. Obljubljajo nebesa po izvoljenosti postane realnost. Ne verjamem več nobenemu in tudi na volitve ne bom šel. Škoda mi je zapravljati čas za nekaj kar je samo drugače zavito vsebina pa je enaka. Ko so bili na vladi komunisti je bil red, bil je enostrankarski sistem. Sedaj so na vladi vrčstrankarski sistemi ki pa so dejansko sestavljeni na enaki bazi kot enostrankarski sistem s to razliko da je sedaj nered, kraja , izkoriščanje delavcev ter ..................................................

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Kapo dol ! Vsa resnica zapisana v nekaj stavkih !

In reply to by Čika-pajo (ni preverjeno)

mathudir (ni preverjeno)

Bil si eden in edini, z napakami pa vndarle boljši od najslabših.

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Čudno, da se VRANA ne oglasi, saj je bil to njegov najboljši desni župan. Sem pozabil - on je glasen samo pri NIKI, Alenu in Bevogu. Drugo za njega ne obstaja. Ob Kamenšnici se dela največji projekt v srednji Evropi, on pa molči, čeprav piše, da podpira vse, kar je dobrega in novega. Lažov.

SD pa v jok (ni preverjeno)

Ljudje, poslušajte si intervju z Štihcem v celoti in potem komentirajte - videli boste njegovo širino, tudi to, da se Štihec ne hvali - to sem jaz naredil, pa tisto sem jaz naredil... kot se Jevšek (ki meni, da se 10 le pred njim ni nič naredilo za razvoj) in tudi Slavic (ki meni, da se je vse nastavilo v njegovem času). Takrat pa se je moralo vse dogajati le okrog BTC-ja, kjer je bil Slavic delničar. Pa je bil Štihec najdaljši čas župan med vsemi. Kaj vse se je naredilo v času njegovega županovanja? Lepo je povedal - pojdite si pogledat na njegovo spletno stran www.stihec.si - izvedene investicije. Noben od drugih županov nima tega dokumentiranega, kar je dobro tudi za zgodovino. Vsi njegovi nasprotniki bi najraje rekli, da se v njegovih 10 letih županovanja ni nič naredilo, ha ha - resnica pa je povsem drugačna. Mogoče še kdo ima doma shranjeno poročilo o izvedenih projektih na polovici njegovega zadnjega mandata in na koncu mandata - jaz to še hranim. Vsem, ki še vedno zanikate njegove zasluge, vedite, da je za občino naredil zelo veliko (levičarji mu tega nikoli ne bodo priznali, z dnevno politiko neobremenjeni ljudje v občini pa to dobro vemo in ga spoštujemo). Moje skromno mnenju je, da je bil najboljši župan do sedaj - človek z veliko začetnico - oseba, ki je prisluhnil in tudi pomagal malemu človeku. Verjetno zato, ker izhaja iz delavske družine in si je vse kar je dosegel do sedaj, moral sam prigarati - z znanjem in delavnostjo. Jevšek pa se ograjuje od ljudi z varnostniki!. Z zanimanjem sem si ogledala kaj konkretnega meni Štihec o Jevškovih rabotah na polovici Jevškovega mandata - tudi to najdete na njegovi spletni strani - in tam je Štihec to povedal direktno, brez olepševanja. V sedanjem intervjuju je rekel, da to ne bo ponavljal, da pa se ni nič spremenilo od takrat - zato ima o Jevšku enako mnenje kot na njegovi polovici mandata. Soboška občina še ni imela tako sposobnega župana kot je to bil Štihec, ki je znal projekte zastaviti in tudi realizirati! Evo zdaj pa SD pristaši udrite po meni!

Betežen (ni preverjeno)

Desni ali levi ko pridejo do priložnosti vsi kradejo ! Takšna je uboga sedanjost Slovenije-Švice. Raja pa crkavle pa hodi na rdeči križ da lahko preživi ! Bravo Cerar in Janša !

moje ime (ni preverjeno)

Kaj je Cerar ukradel ?

In reply to by Betežen (ni preverjeno)

maliwat (ni preverjeno)

Spoštovani bralci portala , cenjeni komentatorji. Ugotavljam , da ta portal in na njem napisane komentarje spremlja širša Pomurska javnost . Morda problem ,ki ga izpostavljam ne sodi sem bi pa rad opozoril na problem atletskega stadiona in katastrofalnega stanja pred letom obnovljene tartanske prevleke . Luknje na ciljni črti.......!!!!! Ker sam ne vem na koga bi se obrnil prosim bralce če bi morda odgovorne pocukali za rokav .... pa naj kdo pride pogledat. Tam trenirajo tudi šolski otroci..... Morda pa pridejo oni kakao že ,,za naše otroke gre ,,.. ali nekako tako .. Pa menda je neka zelo vplivna gospa na nekem direktoratu (sliši se zelo fino) za kulturo in šport. ljudje ki so zadevo že poizkušali reševati so mi pravili , da se ni ne da narediti , da so ji pošiljali od Poncija do Pilata , pa da bi poravili če bi bila luknja na Murinem nogometnem igrišču........

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Občinski povejte to županu. Primc in Štihec bota tudi pomagala - za otroke gre.

In reply to by maliwat (ni preverjeno)

joško1 (ni preverjeno)

NAjboljše da ostane v Soboti, od tega da gre v Ljubljano ne bomo imeli nič.

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Za otroke gre!

brez veze (ni preverjeno)

@Tujec 2 - pijaček, očitno si preveč star, da ti je vseeno za naše otroke ali kaj. Pa ja vse v življenju delamo, da bi bilo našim otrokom boljše. No taki kot ti, ki zagovarjate komuniste, ki bi otroke delali tako, da dva istospolna starša (stariš 1 in stariš 2) občujete in čakata, da pride otrok na svet..;-) (po Kopač Mrakovi). Od pijače se ti Tujec 2 - pijacek že vrti v glavi! Tvoji SD pa še naprej razbijajo družino in otroke jemljejo starim staršem.

SFSN (ni preverjeno)

Štihec mojster za zemljišča, pa za urejanje parkirišč pri blokih ... kak je že bilou s ten :) :) :) ???

Starejše novice