Krojili so usodo našega mesta, eni več drugi manj časa, a zagotovo so vsi pustili pečat v zgodovini Murske Sobote. To so nekdanji župani Mestne občine Murska Sobota.

Mi smo jih povabili, da z nami delijo zadovoljstvo z razvojem Murske Sobote, pogovarjali smo se o aktualnih temah, zanimalo nas je tudi ali je županovanje zdaj lažje ali težje, kot je bilo v njihovem mandatu in še mnogo več.

Kaj so nam povedali Andrej Gerenčer (1986 - 1997), Anton Slavic (1997 - 2004) in Anton Štihec (2004 - 2014) boste izvedeli v naslednjih dneh. Prvi je na vrsti že jutri. 

Seveda pa nismo pozabili na aktualnega župana Aleksandra Jevška, s katerim bomo naredili velik intervju in ga prav tako objavili v naslednjih dneh. 

 

Komentarji (10)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

......Jevška, s katerim bomo naredili VELIK intervju ......... Kaj boste z ostalimi nekdanjimi župani MOMS naredili samo MALI intervju ?????? Zakaj se Jevšku tak v rit vlečete ?????????

Mura je večna (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

pijanček ,tij opa rejsan nemreš ka ne bi zašinfo. Jevšek je trenutni župan ostali so pa zgodovina zatou,

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Kaj se pa ti v to razmeš ? Po tvoji betežni pameti se morajo vsi novinarji trenutnemu županu v rit vleči ali kako ???????

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Sabutin (ni preverjeno)

Tej sredinski te je v službo zrihto, ovak bi še zdaj po Sobote ta odo...

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

kodiak (ni preverjeno)

Štihec se je baje v rit potegnu Balažeki. Prinjen ma pisarno. Znan je nekši svetovalec. Dobro župani sodeluvlejo.

oj-oj (ni preverjeno)

ne bluzi ka ma že lejpi čas svojo firmo

In reply to by kodiak (ni preverjeno)

gal (ni preverjeno)

Sobota mora dobiti novoga, sposobnoga, mladoga in po možnosti desnoga župana, ker to, kak je , nikan ne vodi:
- koga predlagate?

sposoben (ni preverjeno)

More biti samo sposoben. To je edino merilo! Dvajseletnik ali tridesetletnik verjetno v življenju še ni toliko naredil, da bi bil ne vem kako "spospoben". Nekdo, ki kaj ve o lokalni samoupravi, ne da se bo 4 leta učil kako občina funkcionira! Torej take sposobne iščimo!

In reply to by gal (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Jožef Kociper, Štefan Lončar, Boris Kovač

In reply to by gal (ni preverjeno)

ne zavajajte (ni preverjeno)

Gerenčerju so napisali letnice 1986-1997. Mestna občina pa je bila ustanovljena 1995 - ha ha. Gerenčer je bil predsednik skupščine - kar ni isto kot predsednik izvršnega sveta (to je primerljivo z županom). Bivša skupščina (trodomna) je isto kot sedanji mestni svet. Bivši predsednik izvršnega sveta (nazadnje Obal) pa je isto kot sedanji župan! Vsaj to bi se lahko podučili ko navajate letnice in omenjate leta županovanja pri posameznih županih. Gerenčer je bil župan 1,5 let in nič več. Prej je bil predsednik skupščine (torej je bil - ekvivalentno današnjemu času -
predsednik mestnega sveta). Ločiti je potrebno zakonodajno vejo oblasti (bivši predsednik izvršnega sveta in sedanji župan) in zakonodajno vejo oblasti (nekoč skupščina oz. 3 zbori ... in danes - mestni svet).

Starejše novice