Foto: Niko Časar
Člani prekmurske glasbene skupine Ethnotrip v Gledališču Park predstavili novo avtorsko zgoščenko Bluz panonski.

Kot smo poročali, je petčlanska prekmurska zasedba Ethnotrip pred kratkim izdala novo skladbo z naslovom Bluz panonski, s katero so napovedali prihod novega istoimenskega albuma. 

Ethnotrip je prekmurska glasbena zasedba, ki jo sestavljajo nadarjeni pomurski glasbeniki, in sicer Miha Kavaš (violina), Tjaša Šimonka Kavaš (vokal), Rene Zorman (klavir), Tomi Došen (tolkala) in Marko Horvat (bas kitara), na glasbeni sceni je že 13 let, vsem dobro znana pa je predvsem po svojem mojstrskem preigravanju ljudskih pesmi ter izdajanju zanimivih avtorskih komadov. 

V preteklih letih so izdali tri zgoščenke. Na prvih dveh – Ethnotrip (2013) in Kdo bo pil iz bistrega studenca (2016) – so priredbe ljudskih in ponarodelih pesmi.

Leta 2018 pa so se odločili stopiti še korak naprej in so predstavili svoj prvi avtorski izdelek, album Preden se zdani.

Doživljanje panonskega sveta, ljubezni, tradicije in bluza

Danes pa so člani prekmurske zasedbe v Gledališču Park v Murski Soboti s ponosom predstavili tudi nov album z naslovom Bluz panonski. 

Gre za album, s katerim skupina predstavlja svoje doživljanje panonskega sveta, melanholijo, ljubezen, tradicijo, minljivost ter hrepenenje: »Na kratko, to je košček panonskega bluza.«

Besedila za pesmi na novi zgoščenki so prispevali domači avtorji, in sicer Feri LainščekDušan ŠarotarSara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine. Kot že pri prejšnjih dveh zgoščenkah je tudi pri tej producent Dejan Berden.

Za ohranjanje pravega panonskega vzdušja nekatere skladbe tudi v prekmurščini

Na albumu je šest raznolikih skladb, ker daje Ethnotrip posebno pozornost tudi domačemu narečju, so nekatere skladbe v prekmurščini.

Svoj posebni prispevek k zgoščenki pa dajejo tudi sodelujoči glasbeniki. Pri nekaterih skladbah je tako klavir igral nekdanji član zasedbe Primož KrambergerKristian Majcen pa s svojim kitarskim vložkom skladbo Srce zapelje v nekoliko bolj 'rockerske vode'.

Brez kitare Saše Zvera panonski bluz ne bi zvenel zadosti 'bluzovsko'. Pravega panonskega vzdušja na albumu pa ne bi bilo brez cimbal Danija Kolariča v pesmi Mlin na Muri.

Utrinke s predstavitve nove avtorske zgoščenke v Gledališču Park si lahko pogledate spodaj. 

Komentarji (6)

PLAČANA REKLAMA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Plačana reklama in čisto nič drugega.

Kux (ni preverjeno)

Vrhunski prispevek. Zelo pozorno ste koncert poslušali, glede na zapisano.

špricerjeger (ni preverjeno)

tak trbej ka nedo samo copy pejstali non stop

In reply to by Kux (ni preverjeno)

virok (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

da te srat stisne

Haski (ni preverjeno)

Te pa kar, ka čakaš? De več haska kak tvoj komentar.

In reply to by virok (ni preverjeno)

Dillinka (ni preverjeno)

Kda san ga poslušo san se ga usral. Naše ga dillinke boukše špilajo.

Starejše novice