V križišču na Cankarjevi ulici, pri  Osnovni šoli II je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve težki tovorni vozili, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Do nesreče je prišlo v križišču, v katerem je pred časom semafor povzročal zmedo in kaos v prometu. Neuradno naj bi spredaj vozeče tovorno vozilo močneje zavrlo pred semaforjem, tovorno vozilo za njim pa je trčilo vanj. 

Tiskovna predstavnica policije Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota nam je potrdila, da je ena oseba poškodovana, vzrok za nesrečo pa za zdaj še ni znan.

Ker je na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, bodo v času odstranjevanja posledic prometne nesreče evakuirani prebivalci iz objektov, ki so od kraja prometne nesreče oddaljeni do 50 metrov.

Spomnimo, da so lani v poletnih mesecih spremenili prometni režim v križišču pri Osnovni šoli II na Cankarjevi ulici v Murski Soboti. Semafor, ki zaznava hitrost vozil in na podlagi tega vklaplja zeleno luč, je namreč poskrbel za kaos na cesti. 

Sistem zaznavanja prometa in hitrosti deluje na podlagi senzorjev hitrosti - dveh kamer, ki sta nameščeni na vrhu semaforja. Vse luči na semaforju ves čas privzeto svetijo rdeče. Kameri zaznavata promet nekaj deset metrov pred semaforjem, a zagotovo manj kot 50 metrov, ter nato preklopita semafor na zeleno barvo, a le če prihajajoče vozilo vozi po predpisani hitrosti. Čez nekaj sekund se semafor ponovno preklopi na rdečo. Če vozilo pripelje s hitrostjo, ki je višja od predpisane, sistem ne vklopi zelene luči.

S spleta

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

trolololololol… (nepreverjen)

evo pa se je začnolo sranje zavolo toga glupoga semafora... kda de komi jasno gratalo ka je prvotna rešitev bila dosta bokša in "varna"

ka te briga (nepreverjen)

budale za volanom so budale za volanom. nobena rešitev tega nede spremenila. poostriti pravila za izdajo izpita za kakšno kole vozilo pa de red. 1 prekršek = takojšnji odvzem izpita. pa se nede nišče več vupo zajebavati na cesti.

In reply to by trolololololol… (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

ne bluzi! če bi tej semafor nej meu funkcije light šova, bi bilo vse ok!

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

Med (nepreverjen)

Tu semafor nema veze,clovek vkraj gledo pa se zaleto.....

In reply to by trolololololol… (nepreverjen)

KATASTROFA (nepreverjen)

TO ZAJ NAJ OBČINA KRIJE. PA ŠE 100 TAKŠIH SEMAFOROF NAJ NAPRAVIJO

Tišinčar (nepreverjen)

Pa ti si prešto ka si sploj napiso? Ka ma tü občina kriti? Z kakšnoga razloga? Ka majster nema varnostne razdalje pa ka lejče z ten V8 tovornjakon ge koli ga srečaš! Še 300 takših semaforof je lejko ali pa niti eden pa to nede nič spremenilo pri takšnih primeraj!

In reply to by KATASTROFA (nepreverjen)

mathudir (nepreverjen)

Upam da se bo tovorni promet po dokončanju obvoznice preusmeril na le tega in tako prepovedal promet tovornih vozil skozi mesto. To kar se dogaja zadnje esece na tej Cankarjevi cesti je res nedopustno. !!

sunce van japansko (nepreverjen)

pa neje tovorni promet problem. Problem je sakši promet...nemaš pojma, kelko lidij tu v rdečo pela...vozin se dnevno večkrat po toj cesti vidin, pa se samo križan...pa so tou osebni avtoji....

In reply to by mathudir (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Ker znajo, ka jih te semafor j*be v glavo. Nej, ne davlen jin praf, ka kršijo CPP, ampak občini nas pa tuj nej trbej zajebavati v živi mozag.

In reply to by sunce van japansko (nepreverjen)

Narod je čuda (nepreverjen)

Naj se pelajo 50 pa jih nede, zadeva rešena.

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Ges se pelan 50, pa me zajebava.

In reply to by Narod je čuda (nepreverjen)

Tišinčar (nepreverjen)

Ja samo te trbej zapreti trgovino v Cankarovon naselji pa vse firme v ton okoliši ka nede mogoča dostava blaga do njih.....si kaj razmišljo o ton?

In reply to by mathudir (nepreverjen)

gost1 (nepreverjen)

Tej semafor je resno smotani. Dokeč se ne pripelaš skoraj čista do njega, ne vejš ka de ti svetilo. Včasi rdeča, včasi zelena, včasi pa še san ne vej, ka naj vklopi...

Bedaki (nepreverjen)

Kda de en mrau te se več nede špilali, debili!

Džehej (nepreverjen)

Džehej, kelko lidi more mrejti ka te to doj fklopili?

sunce van japansko (nepreverjen)

tej semafor je katastrofa vseh katastrof! je ovomi prejšnjomi nič nej falilo. še falabougi, ka sta se dva tovornjaka pičila...neščen si misliti, ka bi tej kero dejte povozo. Te bi pa na odgovornost bilou za poszvati toga modrijaša, ka je tej semafor tak naštimo. Včasih so včeni lidgej bole nouri od enoga, ka ma 4 razrede oš, pa malo bole logično razmišlja.

helmut (nepreverjen)

evo dokaz ka je zdaj križišče dosta bole nevarno nazadnje še što koga ta semele ker toga semafora tak nišče resno ne gemle če celi čas rdeče sveti.
Čas se ka se tou skine in spremeni nazaj na stari način kak je bilo 20 let pa brez problemov.

Anon2103 (nepreverjen)

Močno, MOČNO vupan, ka de tisti, šteri je postavo te glupi semafor, za to tudi odgovarjal. Vsa opozorila in pritožbe so neuslišane, dokič ne pride do p*zdarije, nej?!

kanžor

Anon2103 ....... Što pa še v tej državi za kaj odgovarjal ka so vse vničili ter pokrali in se zna kdo in nikomur nič

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

fhsudifhsd (nepreverjen)

Čakaj, mi zaj lejko nešče politično nevtralen (to je seveda na ton forumi važno) razloži, ka je zdaj kriva občina, če pa je šofer sprednjoga tovornjaka očitno spregledno rdečo luč, voznik zadnjoga tovornjaka pa je mel premalo varnostno razdaljo? Pa tudi če prvi neje spregledno rdeče luči, ker se je semafor z zelene vrno na rdečo, je odreagejro totalno katastrofalno. Ka pa, če bi što šel prek zebre? Situacija bi bila totalno ista (vužgala bi se pač rdeča luč). Nika neje kriv semafor, trbej biti pozoren na promet in meti varnostno razdaljo. Pa se seveda pelati po predpisaj. Ampak zakoj kriviti sebej ali drugoga človeka, če pa je lejko kriva občina. Itak smo že navajeni, ka če pri 5cm snega doj s ceste spadneš, nejsi kriv ti zaradi previske hitrosti pa uporabe bremze, ampak cestarji, šteri nejso ceste spucali... Pa navali narode z minusami! Se jih že veselin!

Anon2103 (nepreverjen)

Teorija: Kda je tovornjak zapelo na Cankarjevo cesto, je vido naprej, ka se je glihkar vužgala zelena luč. Ker se je zelena luč glihkar prižgala in ker je to več kak očitno prednostna cesta, ti nišče nede pričakuvo, ka de čez 5 sekund pa vužgala rdeča. Tovornjak toga neje pričakuvo, par metrof pred semaforon se jemi je posvetila žuta, on je rejdno stisno po bremzi in evo ti nesrečo.

Ges san se celi život vozo tu mimo, pa še zdaj man probleme s ten prižiganjon pa vgašanjon zelene luči, pa vedno vozin po omejitvaj. Takši semafor v promet NE SODI!

In reply to by fhsudifhsd (nepreverjen)

fhsudifhsd (nepreverjen)

Pa nej samo minuse, tudi kontraargumente bi rad mel. Seveda racionalne. Što je kriv? Semafor ali voznik tovornjaka?

In reply to by fhsudifhsd (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Pa nej je mogoče po tej cesti prepovedani promet za šlepare? Nej san gvüšen, če je ali je nej.

kanžor

Vsi pametni iz MO MS so prisegali in zatrjevali ,da je z delovanjem semaforja poskrbljeno za 100 °% varnost v križišču .No sedaj se je pokazal rezultat tega pametnega dejanja .In še večkrat bo tako

bubek (nepreverjen)

te kamere si naj Jevšek obesi na rit,tou je znankar njegova pogruntavščina,namesto ka bi ceste zrikto,sram ga naj bo

zdrava pamet (nepreverjen)

to je zdaj vaš "varni" semafor...

Sema (nepreverjen)

Toga resan nebe trbelo.
Ka če be šoul tovornjak v lüfte in bi "pospravilo" okolico šole in šolo polno otrok?
Na žalost, ta naj**** tovornjakara, semafor de pa čako naslednjo žrtev, saj z njim ni "nič narobe"-dokler so posredi osebni avti in njihove mase. Ko so pa tovornjaki, pa je zadeva čisto drugačna.

Sema (nepreverjen)

In se spomnim fotke na sobotainfo, na kateri je tovornjak, ki je ... prevozil rdečo luč?

sxxxx (nepreverjen)

Če se voziš po omejitvi do 50km/se zmeraj preklopi na zeleno ....dnevno se peljem tukaj vsaj 4x....tak da semafor ni kriv...

zoro05

Zoro05, vzel si moj nick, geslo drugo, mislen kea nej fer, Moj nick že već let, rejsan komentiran bolj redko.

Aja ves tovorni promet v MS ukinit. Gda mo ges v centre MS rabo tovornjak toga, toga pri adaptaciji, mo z avtoceste s taligame vozo. Te pozove na pomoč, samo brezplačno

lp

Tkvt (nepreverjen)

Naj se že enkrat promet uredi, nej ka se vse vozi skoz ms. Pa to je tuj istina iz se samo lejče po cestah pa rivle pa prednost izsiljavle. Vozniki so katastrofa. Če se pelaš po omejitvi še lejko preprečiš nesrečo.

casio (nepreverjen)

Že v samon začetki se je opozarjalo na nepravilno delovanje tega semafora pa se nej nikaj napravilo glede toga.
In tej senzori na semafori predstavljajo samo nevarnost in da se pripelaš 20 m pred njega se vužge rdeča, in tak je pri izvozi z avtoceste Murska Sobota pri Darsi in marsikje.

jouže (nepreverjen)

In da se prpelaš 20 metrov do semafora in se ti prižge rdeča luč zavolo enoga kere se prehitro kontra prpela komaj staveš v avtom pri 50 km na uro,nej pa s tovornjakom,kere se ma tu glih tak pravico pelate pa ne motajte ene vsepovprek zakoj se tu vozijo tovornjake..Dejstvo je,ka je tiste štere je tou napravo nema vsej papejrov v glave,ka ide spreminjat signalizacijo na ceste ge je že nevem
kelko let semafor,pa brez nesreče..

butalec (nepreverjen)

No, Jouži. lekar si edini, ka še razmiš bebavost tega semafora.
Za te pizdarije je kriv semafor PA PIKA!

In reply to by jouže (nepreverjen)

bgnhjm (nepreverjen)

eno je resno tu se semafor prižiga po svoje... ge niti na rdečo ne stanen ka znan ka de itak včasi zelena

smotkič (nepreverjen)

se strinjan.ge isto. nikoga na pločniki, nej na zebri pa rdeča...pa se prejk pelan.

In reply to by bgnhjm (nepreverjen)

BB

Ggs man tüdik negi bole izkušnje ka se 20m pred semaforon na rdečo šalta...

...to ka je sigdar rdeče cejli čas nemren glij potrditi :( Je pa rejsan ka se tan pelan ednouk na keden-dva.

Čarni vrag (nepreverjen)

Naslov je napačen, to ni semaforizirano križišče. Te bi mogo biti semafor tudi v Trstenjakovi ulici, a tam ga nega. To je kvečjemu semafor za zajebavanje naroda.

semaforji (nepreverjen)

Vsi vi semaforno izobraženi, si malo poglejte kje stojita tovornjaka. Nalet ni bil zaradi semaforja, ampak ker je verjetno prvi tovornjak ustavil vozilo zaradi vozil, ki so zavijali k pekarni oz. levo v ulico pri Royalu.
Tak ka semafor tu ni odigral prav nobene vloge.
"novinarjem" na sobotainfo pa bi priporočal, preden dajejo take populistične izjave, da se prej pozanimajo oz. ogledajo kraj nesreče. Ker koliko sem včeraj videl, se zavorne sledi začnejo za prehodom v smeri centra. Tak da je tu edino kriva premala varnostna razdalja.
Tudi semafor deluje tak kot mora saj se dnevno tu peljem vsaj 4-5 krat in če se pelješ nekje do 55 km/h se ti normalno preklopi na zeleno.

Čarni vrag (nepreverjen)

Ta semafor je bedarija in kaj takšnoga nemajo nigdi na sveti. Če mislijo, ka se tu prehitro vozi naj dajo semafor, ki pri preveliki hitrosti začne utripati. Seveda pa kakšnih 150 metrov pred šolo. Sicer pa je na cesti pred šolo promet precej gost, tak ka za kakšno divjanje nega pogojov. Prehitro se lejko vozi tam kjer je promet redek. Takšen semafor je recimo pred Dokležovjem z bakovske strani. Voznik lejko zmanjša svojo hitrost in namen je dosežen. Pri tom semafori se pa prižge rumena in rdeča luč in ustavi promet iz obeh smeri. Drug problem pa je, da je doseg senzorja za merjenje hitrosti premajhen in mora takšen voznik na vso moč zavirati, če noče prevoziti rdečega semaforja. S tem pa nastane možnost naleta. Večina domačih voznikov, pa že ve za te štose in če ne vidi v bližini kakšnoga pešca se pač pela dale.
V Soboti je vedno več nerazumljivih ukrepov v prometu, ki ne samo jezijo voznike, ampak celo ogrožajo prometno varnost. Takšna je recimo tudi tista zapora desnega pasu pri Liedlu.

In reply to by semaforji (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Aja? Sledi se začnejo za prehodon? Mogoče bi blo pametno, či bi ti to podnevi odo gledat.

In reply to by semaforji (nepreverjen)

Samopijtan? (nepreverjen)

Malo še enkrat pogledni slike pa boš vido fala te plastike pa motorne tekočine že daleč pred semaforom ...

In reply to by semaforji (nepreverjen)

Micka1234 (nepreverjen)

Kak lahko pišete, da je za nesrečo kriv semafor. Vsak, ki napravi izpit za avto in se vsede vanj je ODGOVOREN za varnost vseh udeležencev v prometu. Voznik tovornjaka je poklicen šofer, kateri mora biti še bolj odgovoren. Žalostno je edino, da je vedel, kje se je peljal, ob kateri uri in da bodo na pločniku pred šolo in na cestišču verjetno tudi učenci šole. Ker cesto dobro pozna. Lahko bi bili kot kolesarji na kolesarski stezi. Ne želim nikogar obtoževati, samo verjetno pa bi moral razmišljati o zaviralni poti pa varnostni razdalji mogoče tudi o hitrosti. Zdaj je najbolj ogrozil sebe. Si ne predstavljam, da bi povozil kakšnega otroka. Ne razumem, vsak dan se večkrat peljemo mimo, pa nam vedno ta semafor normalno preklopi na zeleno. Brez problema.

Čarni vrag (nepreverjen)

Daj, ne dramatiziraj! Peški odi zelo malo učencev, saj jih vozijo starši z avtomobili. Imajo pa semafor, pritisnejo gumb, prižge se rumena, pa rdeča in promet se stavi. Prižge se zelena za pešce in pešec gre čez cesto. To je tak funkcioniralo dobro kakšnih 20 let. Te se je pa najšo pameten Vanek in postavili so še ta semafor-merilec hitrosti. Rezultat lejko vidimo.

In reply to by Micka1234 (nepreverjen)

Micka1234 (nepreverjen)

Ja, kriv je semafor. Če ga ne bi bilo, pa bi bilo krivo, da ga ni. Upam, da se zavedaš kakšne bedarije pišeš. Da starši vozijo deco z avtoji, da jih malo odi peški. Kdo si ti, ka lahko ti to ocenjuješ, koliko jih hodi peš in koliko jih vozijo starši, ka ma to veze. V okolici šole se še posebej pazi na varnost pešcev v prometu. Je bil pri tej šoli že primer pred leti, ko so otroka povozili, ko je šel čez cesto pri zeleni luči- po tvoje z odličnim sistemom. Tak ka je neje vse tak dobro funkcionejralo. Ja rezultat vidimo, kak je pomembno, da si zbran kak šofer, pa če voziš vozilo v okolici šole pa paziš na vse udeležence v prometu, predvsem otroke.

Zato prosim ne pametuj.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Si ti napol pismeni? Vejpa glihkar ti je pravo, ka je 20 lejt bil sistem takši, ka či je pešec (deca) ščeu iti čez cesto, je samo pritisno na knof, pa je dobo zeleno luč. Tisti osamleni primer pa se lejko zgodi ger koli in niti te novi sistem toga nemre preprečiti. Vse, kar je te novi sistem napravo je to, ka je prineso kaos v promet, domačini pa, ker znajo, ka semafor zajebava, preprosto ignorerajo rdečo luč. In ka smo s ten napravili? Nič.

In reply to by Micka1234 (nepreverjen)

Micka1234 (nepreverjen)

Pa ka ste bili na kraju, ka bi vidli, kak se je zgodila nesreča. Sploj semafor nema veze s ten... Kak nemre preprečiti semafor nesreče. Seveda lejko prepreči. Ka se končno nete vozili kak budale 80 po tej cesti. Če se pelaš prehitro, se ti ne priklopi na zeleno. In prav zo vas vse fejst moti. Ti pa guči za sebe, ka ignorejraš rdečo luč... prevoziti rdečo v semafore je prekršek.

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

Irinka4321 (nepreverjen)

Večini teh komentatorov nej trbej biti na prizorišči, oni sigdar vse znajo o sakši stvari iz domačoga fotelja. Tak ka se ne razburjaj, Micka 1234, nema smisla.

In reply to by Micka1234 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Naj še enkrat napišem, da je problem v tem ka je doseg senzorov za merjenje hitrosti manj kak 50 metrov. Pri 50 km/h, vozilo prevozi 14 metrov na sekundo. Tak teh 50 metrov prevozi v 3,5 sekunde. V tom časi se semafor komaj preklopi na zeleno.

In reply to by Micka1234 (nepreverjen)

jojojo (nepreverjen)

Sobota.info prosim popravite tam stavek, kjer piše, da je spredaj vozeč tovornjak močneje zavrl, ker je to laž. Sem bil očevidec in sem videl, da se je voznik spredaj vozečega tovornjaka čist normalno ustavil, on za njim je pa imel kar veliko hitrost. Ne pisat nekaj, česar niste videli.

Čarni vrag (nepreverjen)

Če si bil očividec pa napiši zakaj se je po tvojem prednji tovornjak ustavil? Zaradi rdečega semaforja ali pa je bila kakšna druga ovira na cesti. Recimo avto, ki je čakal da zavije na levo.

In reply to by jojojo (nepreverjen)

jan3241 (nepreverjen)

Zaradi rdeče luči se je ustavil, zadaj pa na polno drugi v njega in ga potisnil kar nekaj metrov naprej...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Kljub temu, da je imel hitrost manjšo od 50 km/h se je prižgala rdeča luč. Verjetno je nekdo iz nasprotne smeri vozil več kot 50 km/h. V tem slučaju se na obeh straneh prižge rdeča Prvi tovornjak je recimo vozil 20 km/h, nekdo iz nasprotne smeri je vozil prehitro, prižgala se mu je rdeča luč, refleksno je zavrl, drugi šofer tega ni pričakoval in je trčil v njega. A zdaj bodo vsi sprenedevali.

In reply to by jan3241 (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Vzeli so ven tahograf kartico in je imel drugi voznik hitrost pod 50 km/h... tak da lažeš.

In reply to by jojojo (nepreverjen)

mojster 123 (nepreverjen)

Tahograf je malo več pokazal kot 50 km/h.

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Vse luči na semaforju ves čas privzeto svetijo rdeče. Kameri zaznavata promet nekaj deset metrov pred semaforjem, a zagotovo manj kot 50 metrov, ter nato preklopita semafor na zeleno barvo, a le če prihajajoče vozilo vozi po predpisani hitrosti. Čez nekaj sekund se semafor ponovno preklopi na rdečo. Če vozilo pripelje s hitrostjo, ki je višja od predpisane, sistem ne vklopi zelene luči.

Ta semafor je brez vsake koristi in služi samo šikaniranju voznikov. Naj še enkrat napišem, problem je premala razdalja na kateri senzor zazna avtomibil, ki se približuje. Tisti, ki se tu pogosto vozi zna da se bo zdaj prižgala rumena, pa zelena. Tisti ka se tu prvič pela pa misli, da je to običajen semafor in začne zavirati. V glavnom rešitev je nestrokovna in je lahko tudi nevarna.

? (nepreverjen)

Čarni vrag!
Problem ni v senzorih, pa semaforju ampak v tem, da ti ne veš kaj početi v življenju in visiš tu gor na portalu in pišeš neumnosti! Spravi se kaj koristnega delat, boš videl, da ti bo dobro delo!
Sigurno tega semaforja ni nihče postavil zato, da bi zajebaval ljudi ampak mogoče zaradi varnosti otrok... pelji se po prepisih, ustavi se če je rdeča luč... v življenju obstajajo zakonitosti, ki jih je treba spoštovati! V drugem življenju, ko pa boš končal celo osnovno šolo, pa srednjo šolo, pa ustrezno fakulteto, pa boš lahko pametoval o tem!

Čarni vrag (nepreverjen)

Napiši kaj pri moji teoriji ne drži, ne pa da zaničevalno pišeš o meni, čeprav me ne poznaš. To je podlo!

? (nepreverjen)

Čarni vrag, s tabo je narobe to, da si samo teoretik in nekaj filozofiraš brez veze. Pa kar ne znaš odnehati... teoretiziraš, nakladaš... Za reševanje tako resnih stvari so poklicani strokovno usposobljeni ljudje ne pa nakladači iz portala. Nekako se mi zdi, da ti v življenju nisi ustvaril nič oprijemljivega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

Starejše novice