Vir: Facebook profil Gorska Reševalna Zveza Slovenije
Včeraj se je na reki Soči zgodila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil tuji državljan.

Nesreča nikoli ne počiva, reka Soča je znova vzela življenje.

Tuj državljan se je med veslanjem s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil, narasla reka, ki je zaradi obilnega deževja narasla, pa ga je odnesla naprej proti Kobaridu.

Regijski center za obveščanje Nova Gorica je nemudoma aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode. Skupna akcija iskanja in reševanja je obsegala pregledovanje narasle reke od Otone proti Trnovemu ob Soči. 

Vir: Facebook profil Gorska Reševalna Zveza Slovenije

Na reki Soči je to že druga nesreča letos

Med iskanjem so reševalci našli kajak in več osebnih predmetov pogrešanega kajakaša. 

Okoli 18.30 ure so v Kataraktu nekaj metrov od obale našli tudi truplo pogrešanega. Truplo so potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prenesli do ceste, kjer je za nadaljnji prevoz poskrbela pogrebna služba tolminske Komunale. 

V iskanju in reševanju je sodelovalo 20 reševalcev Gorske reševalne službe Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in deset gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Tolmin. 

To je bila letos že druga nesreča kajakaša na reki Soči; prva se je le nekaj dni prej končala bolj srečno. Reševalci srčno želijo, da bi bilo teh nesreč čim manj.

Gorska reševalna zveza Slovenije opozarja na nevarnosti, ki jih prinaša veslanje na naraslih rekah in svetuje previdnost ter spoštovanje varnostnih ukrepov pri vseh vodnih športih.

Vir: Facebook profil Gorska Reševalna Zveza Slovenije

Komentarji (2)

uoihnvare (ni preverjeno)

Kaj je iskal to je dobil bedak! Ni ga škoda.

Pohorčan (ni preverjeno)

Srečno pot!!!!

Starejše novice