Soseda napadel in mu grozil, da ga bo ubil, kasneje pa je zdravniško pomoč poiskal tudi sam.

Policija je v včerajšnjem poznem popoldnevu posredovala pri novem sosedskem sporu. Malo po 17. uri je 36-letni moški iz Spodnjih Hoč poklical policijo in ji naznanil, da ga je na domači ulici fizično napadel 59-letni sosed ter mu grozil, da ga bo »ustrelil kot psa«, je sporočili z mariborske policijske uprave.

Zasegli 5 kosov orožja in 117 nabojev

Ker je sosed lovec, se je 36-letnik groženj močno prestrašil. Policisti so nemudoma pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo pri 59-letniku že včeraj zvečer tudi opravili. 

V hišni preiskavi so 59-letniku zasegli 5 kosov orožja in 177 nabojev, za kar sicer posreduje veljavno orožno listino. Orožje bodo poslali na Upravno enoto Maribor s pobudo za odvzem orožja in streliva. Osumljenec bo tudi kazensko ovaden zaradi suma kaznivega dejanja grožnje po prvem odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

36-letnik naj bi svojega soseda brcnil v trebuh

Kasneje pa je zdravniško pomoč v UKC Maribor iskal še opisani 59-letnik, ki je po pregledu, na katerem so ugotovili lahko telesno poškodbo, podal kazensko ovadbo zoper opisanega 36-letnega soseda, je še sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Ker naj bi mlajši sosed starejšega brcnil v trebuh, bodo tudi njega ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanje lahke poškodbe.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nevarno (nepreverjen)
gyz (nepreverjen)

Za spor sta vedno kriva dva! :)

Starejše novice