Nova nesreča na pomurskih cestah.

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščitno in reševanje so sporočili, da se je v občini Moravske Toplice zgodila prometna nesreča. Počilo naj bi ob nemčavskem pokopališču.

Po naših informacijah sta nekaj po 15. uri ob Rimski čardi, nedaleč od problematičnega križišča na puconski ravnici, trčila avtomobil in motorist, ki je utrpel telesne poškodbe.

Odzvali so se gasilci PGD Murska Sobota, ki so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče ter pomagali policiji, reševalcem in vlečni službi pri nalaganju motornega kolesa iz jarka. Poškodovanca so reševalci NMP prepeljali v bolnišnico Murska Sobota, resnost njegovih poškodb pa zaenkrat še ni znana.

V okolici počilo že večkrat

Spomnimo, da se le kakšen kilometer od kraja nesreče nahaja črna točka v pomurskem prometu, križišče, v katerem je počilo že velikokrat.

Na tem območju sicer velja omejitev hitrosti 70 kilometrov na uro, a se je vozniki zaradi ravne ceste in dobre preglednosti velikokrat ne držijo, prav tako ne upoštevajo prednostne signalizacije. 

Že pred leti je občina Moravske Toplice tako tudi omenjeno križišče želela preurediti v krožišče, a posluha odgovornih za takšno rešitev takrat ni bilo. Črno točko so skušali urediti s pomočjo zvočnih zavor, ki pa želenega učinka niso prinesle. 

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je križišče pred časom le uvrstila v plan investicij, lani pa so se začele aktivnosti za realizacijo dolgoročnega ukrepa za izboljšanje prometne varnosti. Ukrep bo prišel v obliki izgradnje krožišča, a medtem ko čakamo, se na cesti vrstijo vedno nove nesreče.

"Križišče Sebeborci iz naslova prometne varnosti že obravnavamo. Izdelan je projekt za ureditev območja križišča (ureditev krožnega križišča) v skupni dolžini 400 metrov. Recenzija projekta je v zaključni fazi, vzporedno potekajo tudi postopki za pridobitev zemljišč," so nam pred časom povedali na DRSI.

Dela naj bi se predvidoma začela letos, skupna vrednost investicije bo nekaj manj kot 700 tisoč evrov:

"V kolikor bodo zemljišča pridobljena in zagotovljena potrebna finančna sredstva je začetek izvedbe, ki je s projektantskim predračunom ocenjen na 677.754,00 evrov, možen v drugi polovici leta 2019".

Komentarji (30)

Pax (ni preverjeno)

Kako se to lahko zgodi, če pa je vozil po omejitvah t.j. 70 km/h?

narod je čuda (ni preverjeno)

Čista enostavno, narod ne gleda, telefonejrajo, po torbicaj brskajo itd itd.

In reply to by Pax (ni preverjeno)

Katebrigasatandeca (ni preverjeno)

Narod ne gleda, telefonejra, pisari po mesendzeri in ce motorist za sekundo zgibi koncentracijo in te zagleda avto ka ide s krizisca tezko zabremza na nulo.. tudi ce ma ABS.. neje to isto kak avto.

In reply to by Pax (ni preverjeno)

grr (ni preverjeno)

pa ka zdaj veze problematično križišče s to nesrečo ki je oddaljeno en kilometer res ste pravi novinari za vaške čenče

ToneB (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prekmurcom pač ne moreš nekaj dopovedati, ker so trmasti kot mule in imajo vedno vse prav. Ti ljudje se niso peljali prvič čez to križišče ali ravnico, pa če je omejitev, kje je pol problem? To so vse domačini, ki cesto dobro poznajo....ni mi jih žal ….OK Naredite jim omejitev vse skozi 50km/uro kot ste to naredili v Lomanošah, Križevci Vučja vas....Samo štajerce "jebete " z 5o kaj te za vas prekmurce ne veljajo isti CPP kot za nas čez Muro? Aja vi ste "MURSKA REPUBLIKA" joj oprostite...….

Ingaa (ni preverjeno)

Štajerec Tone, škoda takšnoga nakladanja v prazno...zguba časa!

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

lujzi (ni preverjeno)

tij si bubani malo ???

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

Bla bla (ni preverjeno)

Ta cesta je izven naselja tako da je omejitev 90 kmh tako kot vsepovsod izven naselja. Lomanoše, Križevci, Vučja Vas je naselje in je omejitev 50kmh tako kt v prekmurju v naselju tako, da če ne poznaš cpp se rajši ne oglašuj in ne pametuj nekaj brezveze.

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

357 (ni preverjeno)

To križišče je sredi njiv in ne v naselju, edina pametna rešitev bi bila ležeči policaji iz stranskih cest, pa celo dosti cenejša,

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Pa ka zdaj že pa bluzite o tiston križišči. S tou nesrečo nema nobene veze. Samo še tou bi trbelo ka bi se kakši bedak zmislo nasredi pustinje oziroma njiv napraviti krožišče namesto ka bi na stranskih cestah napravili fizične ovire za umiritev vožnje.

taenen (ni preverjeno)

po neuradnih informacijah je motorist prehiteval voznico ki se je med tem umaknila predmetu na cestiscu in zbila motorista s cestisca. in tu omejitev ni vec 70 ampak 90 ker je ze lep cas mimo krizisca

narod je čuda (ni preverjeno)

Če je tou rejsan, saka njoj čast, baba blesava.

In reply to by taenen (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ta nesreča nima s tem križiščem nobene zveze in je od nemčavskoga cintora oddaljeno točno 2 kilometra. Omejitev 70 je samo v tistem križišči in to na prednostni cesti. Če se je pa izogibala predmetu na cestišču in porinila motorista v jarek, je pa to druga pesma.

Stari3 (ni preverjeno)

Prosim upoštevajte navodila ki vam jih policisti priporočam..
Vsak dan sem na tej cesti in nad enimi se zgražam kako vozijo,ogrožajo sebe in ničkrive druge voznike..
Prosim če na relaciji čarda-Hodoš,še posebej na puconski ravnici postavite verižne radarje

vodka (ni preverjeno)

Tak kak na tej cesti se vozijo oziroma vozimo po vseh ostalih cestah. Problem je, ka največ nesreč povzročijo cinclaši pa nedeljski šoferi.

In reply to by Stari3 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Se pravi ka so za tebe vsi ka vozijo po predpisaj cinclaši. Malo se ohladi, ka ne boš tudi ti končo v grabi.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Napiso je cinclaši in nedeljski šoferji.Med te ne spadajo tisti ki vozijo po predpisih.Če tega ne razumeš se rajši ne oglašaj,ker ima prav.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

teran3 (ni preverjeno)

Dne 10.06.2019 ste nam posredovali pobudo za nadzor prometa. Vaš predlog smo proučili in nanj podajamo naslednje pojasnilo.
Glede vaše pobude vas obveščamo, da policija na omenjeni regionalni cesti (križišče Puconci-Sebeborci) in naprej že opravlja nadzor prometa in meritve hitrosti. Bomo pa v skladu z našimi zmožnostmi povečali nadzor prometa in meritve hitrosti na vaši predlagani lokaciji.

Of eden (ni preverjeno)

Vüpan ka je z motoriston fse OK.
Bi pa ob toj priliki pravo ka se dnevno vozin po toj cesti...to je groza.
Ne ven kak policija nigdar ne dobi prijave za tovornjakare ka vozijo smeti (vsi znamo za koga se ide, nemo delo reklame).
Vozijo kak, če bi bili na nujni vožnji, kelijo se na "rit", prehitevajo fse povprek, praf čüdin se ka so nej še komi v prtljažnik "sparkerali"... Pa še eno mlado gospo bi opozoro v zlaton Golfi 5 štera vsako vgojno prehiteva fse po spiski, marsikdaj ide za centimetre...Gospa vstanite 10 min prlej pa nete vsako gojno besneli po cesti pa ogrožali sebe pa drüge.

sunce van japansko (ni preverjeno)

Ja, smetari so najbole nevarni na tej relaciji :( Izsiljujejo z vsakim priključevanjem na glavno cesto z deponije. G. direktor, ka praviš na ravnanje tvojih ovčk?

In reply to by Of eden (ni preverjeno)

Nej na pamet. (ni preverjeno)

Zakoj gučite na pamet če nevejte ka je bilau. Zenska ka se je pelala pravilno se je izogibala ovire na ceste ozadaj se je pripelo motorist pa jo je sau prehitevat gda je ona bila na lejve strane v ton je se je pripelo ozadaj motorist pa jo je sceu prehitete pa je bilau premalo placa pa sta bočno vdarila pa je njega vrglo v jarek. Telko za info.

Madaj (ni preverjeno)

Ka ti neka napamet? Zakoj bi motorist šau prehitevat če je ženska že bila na lejvi strani ceste mislin ej? Pa telko za info je en motorist z kerin se je pelo že prehito žensko taka bi lek pičakuvala ka še kakši pride nej samo na lepo na drugi pas brez ka bi sploj malo poglednila ali predvidevala...

In reply to by Nej na pamet. (ni preverjeno)

pri pameti (ni preverjeno)

Imej maš ''Nej na pamet'' pa te neka nakladaš ka bi ti človek najrajši neka v tao nauro glavao lučo, pravilno izogibala oviri brez pogleda v oglendalo? Pa še drugo si vse naraube napiso. Sploj nepiši če nevejš ka se je tan zgodilo

In reply to by Nej na pamet. (ni preverjeno)

narod je čuda (ni preverjeno)

Daj ne seri. Motorist jo je prehitevo, je bil že vštric z avotojon, ona pa je nej gledala in z umikanjon skoraj bujla drugoga človeka. Če je resno bila ovira na cesti, ka je nej kakšen telefon, sladoled, čik, itd v igri. Ne zagovarjaj svojo svojko/partnerko, narod je nej noure, pa vupan ka ji vzemejo izpit pa more ite na novo delat.

In reply to by Nej na pamet. (ni preverjeno)

black panter

štera baba pa te zna voziti,lejve so kak kurac

In reply to by narod je čuda (ni preverjeno)

nn (ni preverjeno)

Pravilno se je izogibala oviri ??? Keroj ovire ? Ka se njej telefon na številke preklopo pa v lejvo iskala črke ???
Najprlej se prepričaš če te što prehitevle , daš žmigavec, pa te motaš na drujgo stran ceste !!! Če ga je ruknola pomeni ka jo je glih prehitevo, torej je kriva, nafčite se prometne predpise keri to ne vejte !!! Tude če se izogibleš živali in povzročiš nesreco si kriv, takšen je zakon !

rafael (ni preverjeno)

Hahaha eni letajo ko budale ko pa se kaj zgodi pol pa jamranje

tadej seruga

Pozdravljeni komentatorji tega foruma.
Povzročiteljica nesreče je moja zena.
Prosim da dvakrat premislite in potem komentirate in javno zalite.
Bila je nesreča!!!
Zadosti boleče je ze to, da tega mladega motorista osebno poznamo in mu zelimo hitro okrevanje.

Če pa misli oz. hoče kdo podati še kakšni komentar o „ blesavi babi“pa me lahko pokliče se predstavi in mi osebno pove kaj si misli.
Lp Tadej Šeruga
031 518 940

MikiMAus (ni preverjeno)

Tak je! Pi zda jin mate rna, narod je celi fu knjeni, piše takše, ka človeki slabo, sama nevoščljivost, kritiziranje, tou nemreš več vrvati. Skrivlejo se za imenami MikiMaus ipd., naj se sakši javno predstavi pa te komentera. Nesramnost, nestrpnost,... eh škoda guća, prokleti Jan ša ka je napravo z naroda...

In reply to by tadej seruga

184 (ni preverjeno)

V tem delu ceste te vsaki ma za norca, če se pelaš po omejitvah, sploh pa malo naprej proti Puconcam, ki je ravnica in če se pelaš 90 po omejitvah, te majo za bedaka. Še en motorist se ni peljal za mano, ko sem se peljal po tej cesti 90km/h proti Hodošu, ko pa končajo v jarku pa so krivi vozniki avtomobilov... Žalostno da se "dirkači" ne zavedajo, da obstajajo za dirkanje za-to primerni poligoni.

Starejše novice