Pred dnevi je na Ptuju prišlo do streljanja. Sodnik je zdaj odredil pripor, tožilstvo bo zahtevalo preiskavo.

Spomnimo. 26. septembra so okrog 8.40 na Policijski upravi Maribor prijeli klic moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja na Ptuju oziroma v bližini Dražencev.

Nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje. Sledila je drama, ki je ni pričakoval nihče ...

Streljal z balkona

Policisti Policijske postaje Ptuj so ob prihodu na kraj na balkonu stanovanjske hiše opazili moškega z orožjem v rokah, večkrat so mu ukazali, da naj orožje odloži in zapusti hišo, česar ni upošteval.

Na kraj je bilo zato nemudoma napotenih več policijskih patrulj različnih policijskih postaj.

Osumljenec je v nadaljevanju večkrat stopil na balkon hiše. Ob 9.48 je iz balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Med tem je večkrat meril tudi proti policistom.

Na kraj so bili napoteni tudi pripadniki specialne enote policije, v intervencijo pa so se vključili tudi policijski pogajalci, ki so bili v stiku z osumljenim z namenom, da bi situacijo rešili mirno in varno.

Okrog 18.30 so nato pripadniki specialne enote prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše.

Moški se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja je bila osumljencu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Opravili hišno preiskavo

Policisti so v sklopu hišne preiskave zasegli strelno orožje, in sicer dolgocevno in kratkocevno orožje, za katero je 56-letnik imel dovoljenje za posest, pri osumljencu so prav tako odkrili več kot sto kosov pripadajočega streliva.

V hišni preiskavi je bila zasežena tudi manjša količina različnih prepovedanih drog, in sicer konoplja, MDMA in amfetamin, poroča Policijska uprava Maribor.

Ptujsko tožilstvo: Sodnik zahteval pripor, tožilstvo bo zahtevalo preiskavo

Za več pojasnil smo se obrnili tudi na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Za Ptujinfo so pojasnili, da so 28. septembra prejeli kazensko ovadbo zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 

Dežurni preiskovalni sodnik je na predlog tožilca odredil pripor, sklep tega sicer še ni pravnomočen. 

Na tožilstvu dodajajo, da bodo v zakonskem roku vložili zahtevo za preiskavo. 

Komentarji (1)

prebolel korono (ni preverjeno)

Kako bo ukrepalo tožilstvo? Nič ne bo, pustijo ga ven pa to je to.

Starejše novice