FOTO: Policija.si
Med poostrenim nadzorom so slovenski policisti opravili več kot 12.000 alkotestov, 302 voznika vozila pod vplivom alkohola.

Med 6. in 15. novembrom je potekal drugi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu.

Aktivni tudi pomurski policisti

Policisti so v tem času odredili 12.054 alkotestov, od katerih sta bila 302 pozitivna. Veliko dela med preventivno akcijo pa so imeli tudi pomurski policisti.

V tem času so na območju Policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 742 voznikov. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 15 voznikov, od tega je pri šestih voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Vsem voznikom svetujeo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu. Voznike še pozivajo, da dosledno upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice