Vir: Facebook - Društvo za zaščito konj
S kmetije na Štajerskem so odpeljali več zanemarjenih ponijev, ki so bili brez vode in primernih bivalnih pogojev. Veterinarski inšpektor je predhodno uvedel uradni nadzor in ugotovil neskladja z zakonodajo.

Društvo za zaščito živali iz Orove vasi pri Polzeli je po nalogu veterinarskega inšpektorja s kmetije v Svetem Štefanu v šmarski občini v torek odpeljalo več ponijev.

Kot so za STA povedali v društvu, so bile živali, med katerimi sta tudi breji kobili, hudo zanemarjene, pa tudi zelo žejne, saj so bile dlje časa brez vode.

Na Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so danes za STA potrdili, da je uradni veterinar marca uvedel uradni nadzor na gospodarstvu v Svetem Štefanu.

V postopku so bila ugotovljena neskladja z zakonodajo, in sicer neprimerna oskrba kopitarjev, neustrezna identifikacija koz ter neustrezen privez dveh psov.

Kot so pojasnili, so bili kopitarji nameščeni v hlevu, polnem iztrebkov, suhega ležišča ni bilo na voljo, krma je bila onesnažena s fekalijami.

»Zaradi neustreznih pogojev namestitve, oskrbe in neustrezne higiene krme je bilo odvzetih šest kopitarjev (poniji). Postopek še poteka, zato trenutno več informacij ne moremo podati,« so še navedli na upravi.

Preberite še:

Društvo za zaščito živali potrebuje pomoč pri negi rešenih živali

V polzelskem društvu za zaščito živali potrebujejo pomoč pri negi rešenih živali. Konji potrebujejo čiščenje in kovaško oskrbo, nekateri starejši pa tudi ureditev zobovja. Poleg dveh kobil so preostalo žrebci, ki jih bodo kastrirali. Oba psa bodo po odredbi veterinarskega inšpektorja odpeljali v zavetišče.

»Trenutno so živali še malo plašne, vendar se zelo dobro odzivajo na človeka, zato menimo, da bo njihova socializacija uspešna. Lastnika pa bo, če bo, kazensko ovadila veterinarska inšpekcija,« so pojasnili v društvu. Ko bodo živali pripravljene, bodo na voljo za posvojitev v primerne domove.

Navedli so še, da je veterinarski inšpektor lastniku kmetije ponudil rok za odpravo pomanjkljivosti. Ker do tega ni prišlo, se je odločil za odvzem.

Komentarji (6)

tuncika

Iz dneva v dan bo več objavljenih podobnih "plačanih člankov", samo zato, da lahko j.e.be..jo.. kmete.
Ta ideologija globalistov, da ukinejo kmete pomeni, da bomo v prihodnje jedli laboratorijsko hrano s primesjo kemikalij.
Zato so ti plačani članki - objave namenjene kmetu, ki ga žalijo uničiti. Ali podpirate to ???????????????????

Ohjoj (ni preverjeno)

Ti ponije in pese ješ tuncika?! Gor se jemleš za mučitelja živali, se zavedaš?

In reply to by tuncika

rouzica lejpa..... (ni preverjeno)

sramota , sramota sran je naj toga cloveka, kaksen odnos do zivali, pa nej je tou naperjeno prouti kmetom, ka znan kelko en kmet ki je pravi kmet seveda more delati pa predelati vsaki den ,... nega petka pa svetka od zore do mraka vaksi den, keri je kmeti navosceni ma mpriliko pa naj se ide kmetovanja pa zivinoreje , pa te se naj oglasa na vse pretege ,mo vidli kak de slo.... Kmet je vikanja vrejden, keri je pravi kmetijec,........ tou ka pa se godi s tejmi bougimi zivalmi nega opravicila ... naj se s posranof meklof doj strli... pa oprostite izrazi ... naj ga je sran,.....

ZTR_ (ni preverjeno)

Orova vas v Prekmurju?

Gutko (ni preverjeno)

Bumbar kje si pa to našel izgleda, da bo moral Orban s Putinom v Ljubljano, da vas pošlje v Sibirijo! 🤣🥺💣

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Pfuj in pfej nesnaga od lastnika 🤮

Starejše novice