Foto: Glasbena šola Murska Sobota
V Murski Soboti pripravili 3. Soboški festival mladih glasbenikov. Mladi pevci Glasbene šole Murska Sobota ponovno pometli s konkurenco.

29. marca 2023 je na Glasbeni šola Murska Sobota potekal 3. Soboški festival mladih glasbenikov.

Mladi prekmurski pevci so se pomerili na festivalu mladih glasbenikov

Gre za tekmovanje, ki je v osnovi zastavljeno kot motivacijski dogodek za učence in njihove mentorje. Namen tekmovanja pa je spodbujanje razvoja mladih glasbenikov, izmenjava pedagoških izkušenj med mentorji, odkrivanje nadarjenih učencev in spodbuda pri njihovem razvoju ter nadaljnjem glasbenem izobraževanju.

Tekmovanje je bilo namenjeno učencem nižjih glasbenih šol Slovenije. Tekmovalo pa se je v disciplini petje. Festival se je zaključil z zaključnim koncertom prvonagrajencev vseh kategorij ter dobitnikov posebnih nagrad.

Poželi zlata in srebrna priznanja

Mladi pevci Glasbene šole Murska Sobota so ponovno dokazali, da znajo peti in da so izjemno glasbeno nadarjeni. Tudi tokrat so pometli s konkurenco ter prejeli zlata in srebrna priznanja, nekateri pa tudi posebne nagrade. To so njihovi rezultati:

  • Roko Kolmanič: 96,67 točk, zlato priznanje, 1. mesto in posebna nagrada za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja: Katarina Pustinek Rakar: RIBNIK (O. Župančič),
  • Ajda Pehar: 94,00 točk, zlato priznanje, 3. mesto in posebna nagrada za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike: Franz Schubert: FRÜHLINGSGLAUBE, D. 686 (J. L. Uhland),
  • Maša Škafar: 89,00 točk, srebrno priznanje,
  • Lara Pučko: 90,97 točk, zlato priznanje,
  • Katja Huber: 95,67 točk, zlato priznanje, 2. mesto in posebna nagrada za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike: Robert Schumann: WIDMUNG (F. Rückert).

Komentarji (1)

tuncika

ČESTITKE.................................

Starejše novice