Danes zjutraj je prišlo do nesreče, v kateri je voznik avtomobila zbil pešca in se odpeljal s kraja nesreče.

Policisti so bili danes zjutraj obveščeni, da je okrog 7.36 ure na prehodu za pešce v bližini Osnovne šole Bakovci prišlo do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila znamke VW, temno zelene barve in pešcem – otrokom.

"Neznani voznik osebnega avtomobila se je s kraja prometne nesreče odpeljal neznano kam. Policisti pozivamo voznika osebnega avtomobila in vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o prometni nesreči, da nam to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo, ali na telefonsko številko 113," so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Fotografija je simbolična.

Komentarji (5)

A79 (ni preverjeno)

Dva dni nazaj zbil dve šolarki, totalno pijan in brez vozniške, danes spet. Da bo jasno vsem tistim, ki boste pomislili na pobeg (oz. ostudno, nečloveško dejanje), ker ob pobegu tudi opustite pomoč poškodovanemu, ki lahko zaradi tega umre, citiram:
"Zakon o pravilnih cestnega prometa (ZPrCP) v 110. členu določa, da se voznik motornega vozila, ki pobegne s kraja prometne nezgode, kaznuje z denarno kaznijo v višini 1.200,00 € ter z 18 kazenskimi točkami. Kazen je torej precej visoka, pogoj pa je seveda, da se povzročitelj, ki pobegne tudi izsledi. Poleg denarne kazni in kazenskih točk, pa lahko povzročitelja čaka tudi kazenska ovadba npr. v primeru, da so nastale hujše posledice. Poleg tega bo tako dejanje pustilo še eno posledico – zoper pobeglega voznika bo imela zavarovalnica regresni zahtevek. Slednje pomeni, da bo zavarovalnica vsem udeležencem prometne nesreče, ki so utrpeli materialno ali nematerialno škodo, le to povrnila, celoten znesek pa bo nato zahtevala od povzročitelja.
V primeru, da se pobeglega voznika ne odkrije, bo odškodnino za nematerialno škodo izplačalo Slovensko zavarovalno združenje, vendar največ do minimalne zavarovalne vsote, ki je bila predpisana na dan škodnega dogodka. Obseg kritja za škode, ki jih povzročijo neznani vozniki, je torej omejen. V primerih, ko oškodovanec utrpi škodo zaradi smrti, telesnih poškodb ali telesne okvare in se je ob tem bolnišnično zdravil vsaj 5 dni, Slovensko zavarovalno združenje – Škodni sklad odgovarja tudi za škodo, ki je nastala zaradi uničenja ali poškodovanja stvari, ob upoštevanju soudeležbe oškodovanca pri škodi v višini 500 evrov (franšiza).
Zapustitev kraja nesreče ima lahko zelo hude posledice, ki lahko v veliki meri negativno vplivajo na celotno življenje. Namreč v primeru smrti katerega od udeležencev, bo lahko regresni zahtevek zavarovalnice zelo visok, celo tako, da ga je potrebno odplačevati celo življenje. Statistika pa kaže na to, da se pri veliki večini (okrog 70%) prometnih nesreč s pobegom odkrije pobegli voznik, zato nam tako ravnanje prinese veliko več škode kot koristi."

Gujžina (ni preverjeno)

dajte internetni bojevniki (@lolek12,@cankova1244567) ne pretiravlite, saj je bila nesreča, v takšnih izrednih primerih človek dostakrat v paniki ravna nerazsodno... bojte veseli ka ste nigdar nej bili/nete na njegovon mesti
ne

bakovčar (ni preverjeno)

no pa ka je otroki kaj??ne delajte z muhe slona.!deca samo lejčejo prej po cejloj cestaj kak če be bilau igrišče.naj jih malo podočijo o prometi kak se obnašate.

cankova1244567 (ni preverjeno)

Gujžina
Nejde se za to ka je vdaro dejete
Te bi naj stano pa pamago!
Bij je alkoholno prestrašen te pa je s pizdo
Še enkrat povem najti pa zapreti
To je nej človek to je GNOJ

zenge (ni preverjeno)

tip je v afektu pobegnil zdaj pa ga kle obsojate ????

Starejše novice