Na dan so prišle nove podrobnosti poskusa umora v mariborskem Mestnem parku. Znano je, da je 22-letnik po zločinu v parku pozabil nahrbtnik, potem pa je kar sam pristopil do policistov in se pretvarjal, da ga zanima, kar se je zgodilo.

poskusu umora 20-letnice v mariborskem Mestnem parku je bilo že veliko napisanega, a na dan še vedno prihajajo nove grozljive podrobnosti dogodka.

Po tem, ko je preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča po sredinem zaslišanju zoper 22-letnega osumljenca za poskus umora odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, pa Večer znova razkriva nove podrobnosti dogajanja.

Zdravstveno stanje 20-letnice, ki so jo zaradi hudih poškodb hospitalizirali v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, se je nekoliko izboljšalo, zaradi česar je dekle že spregovorilo s kriminalisti.

Večer poroča, da se dekle spominja vsega, tako dejanja kot storilca. Kriminalistom pa je tudi razkrila, zakaj se je na poti k očetu, ki živi ob Mestnem parku, v parku sploh ustavila.

22-letnik deloval zahrbtno, napadel jo je iz zasede

Napadeno dekle je kriminalistom razložilo, da ji je 22-letnik sporočil, da bo v parku, natančneje pri akvariju zanjo pustil pisma, ki jih je spravil v škatlo.

Nato ji je dal natančna navodila, kje škatlo najde, ko pa je 20-letnica škatlo želela pobrati, se ji je približal s hrbtne strani in jo napadel z nožem in sekiro v trenutku nepripravljenosti.

Za mariborsko tožilstvo to pomeni le eno, da je osumljeni moški ravnal zahrbtno, iz zasede. Pri tem pa se poraja vprašanje, ali bi dekle napad sploh preživelo, če ne bi njenega vpitja slišala policijska patrulja in mlajša ženska in moški, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

»Preiskovalci sklepajo, da je prav ta okoliščina - glasovi očividcev in policistov - osumljenega odvrnila od tega, da bi začeti zločin dokončal. Kraj dejanja je zapustil, še preden sta policista poškodovano 20-letnico našla v mlaki krvi,« pišejo na Večeru.

Storilec naj bi igral na karto neprištevnosti

22-letnik je ob begu odvrgel morilsko orožje, rokavice in osebne predmete dekleta, in sicer v grm v bližini zločina, v naglici pa je na kraju pozabil nahrbtnik.

Zaradi nespametnosti se je vrnil v park, kjer pa so dogodek že preiskovali policisti. Neuradno pa Večer ob tem poroča, da je 22-letnik kar sam pristopil do policistov in se pretvarjal, da ga zanima, kaj se je zgodilo. Pri tem so policisti na njegovih oblačilih opazili krvave madeže, zato so preverili njegovo identiteto, ki se je sklada s pozabljenimi dokumenti v nahrbtniku.

Kriminalisti so ob tem prepričani, da je bil povod za grozljivo dejanje ljubosumje, čeprav je bil storilec v razmerju z drugim dekletom.

Pri tem pa Večer še poroča, da bo 22-letnik skušal zaigrati na karto neprištevnosti. Tako se je pred preiskovalnim sodnikom izgovarjal, da se napada ne spominja.

Komentarji (5)

Vuhoo (ni preverjeno)

ja ja ja zdaj hoče policija pobrati zasluge, gamad ena. drugi so jo slišali ki so opozorili policijo, ne pa da so oni akj sploh slišali. laž na laži.

Rafael (ni preverjeno)

Se ne spominja Ta je dobra zapor z njim do smrti

gost81 (ni preverjeno)

najlažje povedati da se ne spominja, a v park je šou opremljen z rokavicami, sekiro, nožem. Naklepal je ubiti to dekle, sedaj bo pa pa igral na karto neprištevnosti, v zapor z njim pa gotovo.

gru (ni preverjeno)

Standardni izgovor. Dobro se spomni in vest ga bo preganjala. Pred tem se ne da pobegniti.

gru (ni preverjeno)

Dogodek ne dopušča vrnitve v prejšnje stanje. Samemu sebi ne moreš lagati.

Starejše novice