Slika je simbolična.
Do grozljivega napada je prišlo na eni izmed osnovnih šol na območju Kopra. Učenec je namreč s kladivom napadel drugega učenca in mu povzročil poškodbe glave. Pri njem naj bi našli tudi seznam z imeni oseb, ki jih je nameraval pobiti.

Kot je prvi poročal portal Regional obala, naj bi včeraj učenec Osnovne šole Šmarje pri Kopru v šolo prinesel kladivo in z njim na stranišču napadel drugega učenca.

Poleg tega naj bi napadalec sestavil tudi seznam imen tako učencev kot učiteljev, ki jih naj bi nameraval pobiti. Nekateri učenci naj bi grozilna sporočila, da jih bo vse pobil, prejeli že okoli novega leta.

Ker so se učenci prestrašili, so starši o tem nemudoma obvestili šolo. Prav tako so obvestili Center za socialno delo, a je kljub temu štiri dni kasneje prišlo do napada. 

Portal Regional obala pa je pridobil dopis Simona Dražiča, ravnatelja Osnovne šole Šmarje pri Kopru, ki ga je posredoval staršem učencev.

V dopisu je ravnatelj potrdil incident in poudaril, da je poškodovani otrok v domači oskrbi, napadalec pa je bil umaknjen iz šole in tudi iz domačega okolja.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Brdajz (nepreverjen)

Ja starši ga bodo sigurno zagovarjali. Picek zlati ni nič kriv. No take starse ki tako zagovarjajo tudi poznam,ah pa on ni kriv,priden,pameten,vzoren

linkoln (nepreverjen)

ti to nekaj na pamet obsojas starse. pazi se karme...

In reply to by Brdajz (nepreverjen)

nika pasjeglava (nepreverjen)

Jaz bi za mulca zahtevala smrtno kazen
Boljše da ga sedaj eliminiramo kot da nam kasneje ubije 187 ljudi
Kot ono tele na norveskem

In reply to by linkoln (nepreverjen)

nika svinjskoglava (nepreverjen)

Tudi jaz tako mislim

In reply to by nika pasjeglava (nepreverjen)

Pujsa Pepa (nepreverjen)

Bolje zdaj kot nikoli

In reply to by nika svinjskoglava (nepreverjen)

Vandor (nepreverjen)

Ne da nebi bil kriv ampak da je bil pripeljan do takega nasilnega napada pa sigurno ni sam kriv...ustrahovanje in in trpičenje od sovrstnikov je še dandanes velik problem. Še posebej ker dandanes je tudi odvisno kaka oblačila imaš, če imaš dober telefon itd.

In reply to by Brdajz (nepreverjen)

Janez 01 (nepreverjen)

Cele ŠTIRI DNI so vedeli za njegove grožnje sošolcem in učiteljem,pa so samo čakali! Bedaki, da ni večjih!

Njah njah (nepreverjen)

Demokracija po amerisko...

. (nepreverjen)

Res. Kar smo nekoč videli le preko TV, se sedaj v živo dogaja pri nas.

In reply to by Njah njah (nepreverjen)

faca (nepreverjen)

starson kazen date maloga pa v pripor kak je v srbiji te be pameti priso tau dela kak doma vide in na racunalniku resno zalosno

930303a (nepreverjen)

na območju Kopra. kolikor pravijo tam živeči skoraj ni slovencev ampak sami iz balkana pretežno kosova. zato me to dejanje ne preseneča, če vemo da so otroci ogledalo staršev

. (nepreverjen)

Če bi to držalo, potem tudi preseneča, da se v MS to ne dogaja?! Vemo, da je kar veliko živečih družin z Balkana, pa še od kod. Da so otroci ogledalo staršev, je pa znano dejstvo. Ni prav obsojati nekoga le zaradi njegove narodne pripadnosti. Storilec je lahko vsak nevzgojen otrok, mladenič.

In reply to by 930303a (nepreverjen)

Fortunič (nepreverjen)

saj pa je v slo že več tujcev kot slovencev. v prekmurju smo še lahko tiho, a idi v lj ko je polno bosancev, fuuuuj, nikoli med tiste odurne žabarje

In reply to by 930303a (nepreverjen)

Bukefal (nepreverjen)

Kak Balkana? Nej mogoče! Vej pa tou je iz Amerike prišlo vsi pravijo! Na Balkane so pa ja vsi civilizejrane pa kultivejrane!

In reply to by 930303a (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zagotovo so to Ameriške "vrednote", kjer je na prvem mestu kapital, ne človek! Tudi na Balkanu niso vsi civilizirani, tako kot pri nas ne.

In reply to by Bukefal (nepreverjen)

Opazovalka (nepreverjen)

K psihologi, odked telko jeze, besa? Nekaj ne stima v tisti soli. Mene so si v OS tudi ogromno privoscili na racun socialnoekonomskih razmer ali nisem pa zaradi tega nikoga zelela pospraviti 😳

Urška zabuhla (nepreverjen)

še sedaj se ti vidi da si revna
po
pameti
Ja bo kar držalo
penezi in pameti
pri vaši hiši nikoli niste imeli

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

Fortunič (nepreverjen)

cela garda "strokovnjakov" ki ne bodo čisto nič rešili, le rompompom in brdo papirja. brez veze

Jack00000 (nepreverjen)

Dobro bi bilo vedeti vzroke pa razloge za tako ravnanje.. permisivna vzgoja, nadlegovanje v šoli, video igrice in telefoni.. ? To ja ne sme postati nova normalnost ..

. (nepreverjen)

Žal vedno bolj vse to postaja "nova normalnost" . Marsikje je vzgoja staršev zatajila.

čarni vrag (nepreverjen)

Ker so se učenci prestrašili, so starši o tem nemudoma obvestili šolo. Prav tako so obvestili Center za socialno delo, a je kljub temu štiri dni kasneje prišlo do napada. 

Učitelji in CSD so opravili svoje delo, to je dvignoli so dobre plače. S hamri pa psihopati pa se oni ne ukvarjajo. Mi plešemo!

čarni vrag (nepreverjen)

Ka ne pozabim. V toj super duper slovenski šoli, lejko učenci brez problema nosijo v šolo hladno in strelno orožje. Nihče takšnomi kandidati za kriminalca nesmi preglednoti ka ma v turbi.

. (nepreverjen)

Prav imate. Verjetno bo potrebno v tej "demokraciji", kjer je že vse dovoljeno, začeti s kontrolami šolskih torb ob vstopu v objekte šol. Morda bo s tem marsi katera slaba namera, še pravočasno preprečena.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Urška zabuhla (nepreverjen)

jaz mojih otrok nikoli ne bi dala v javno šolo
privatna šola je ta prava stvar
javna šola je za kanon futer

In reply to by . (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Tu sta lejko dva razloga. Prvi je, ka je to fejst problematičen učenec, verjetno gor zraso v kaotičnih razmeraj, brez prave ljubezni s strani staršev, zanemarjen in mogoče do določene mere celo slabo reageranje pristojnih na centri za socialno delo. Druga, je tu prihajalo do mobinga? So tu na šoli zatajili, ker šolara nejso zaščitili pred mobingon, nasiljon in njemi je po določenon časi enostavno prekipelo? Se nebi čudo, predvsem, ker je napravo listo z učitelami in sošolci (in to samo z določenimi). Če bi bil samo problematičen čundraš, bi verjetno mel samo učitele na seznami in nej eno par učencov. Seveda to ne zmanjšuvle dejanja. Tej more biti kaznovan. Ampak če funkcionera sistem, torej CSD pri problematičnih otrokih in šola v primeri mobinga, do toga skoraj ziher nebi prišlo...

Pujsa Pepa (nepreverjen)

Kriv je Janez Janša naj se mu za kazen kurec stanjša

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice