Vir: Finančna uprava Republike Slovenije
V tovornem vozilu so delavci finančne uprave odkrili 75 kartonastih škatel, ki so vsebovale kar 11 ton drobno rezanega tobaka. Tuja voznika sta tobak prevažala proti Mariboru, s prodajo pa bi državo oškodovali za slaba dva milijona.

Delavci Finančne uprave Republike Slovenije so v torek, 23. novembra, obravnavali tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak, ki sta ga upravljala tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oziroma brez prijave v ustrezna zavarovanja. 

Pri pregledu tovora vozila so delavci finančne uprave odkrili 75 kartonastih škatel, ovitih v folijo, ki so skupno vsebovale kar 11 ton drobno rezanega tobaka, ki sta ga tuja voznika nezakonito prevažala v smeri Maribora. 

Vir: Finančna uprava Republike Slovenije

Gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj, saj bi bil ob prodaji navedene količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, državni proračun oškodovan za najmanj 1.800.000 evrov

Skupno je bilo v nadzoru sicer ugotovljenih kar deset kršitev različnih zakonskih določb, zaradi česar bodo uvedeni ustrezni prekrškovni postopki.

Zaseženo blago pa bo šlo v uničenje.

Vir: Finančna uprava Republike Slovenije

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ŽIVEL ČRNI PETEK (nepreverjen)

Največjo bando slovenskih kriminalcev obsojenih na dolgoletne zaporne kazni, zvano Balkanski bojevnik na čelu s šefom Tošičem je Vrhovno sodišče Slovenije IZPUSTILO NA PROSTOST. Za razveljavitev sodbe so glasovali Branko Masleša, Kristina Ožbolt, Mitja Kozamernik in še ena sodnica, proti je bila sodnica Zobčeva. ŽIVEL ČRNI PETEK.
Tipi preprodajajo kokain za milijone in sodba se razveljavi, bog ne daj pa, da vi pozabite plačat cent davka ali pa tankat avto brez maske. Dragi sodržavljani, sporočam vam, da je država razpuščena. Vsak lahko počne, kar hoče.
A se bo oglasila EU ? A bo KUL nagnal ljudi na ceste protestirat ? SLOVENIJA PRAVNA DRŽAVA - SRAMOTA.

.... ..... (nepreverjen)

Te ovi si tij debeli fuknjenec tele prizadeto.

In reply to by ŽIVEL ČRNI PETEK (nepreverjen)

Anonimesc (nepreverjen)

To ka so zaj ednoga čapili je brez veze, po ten je pa desejt kamionov gladko šlo mimo z še večjo robo. V evropi so slovenci znani po ilegalnih švercanj prek meje, tou imajo v krvi. Ko vidiš ednouga ka nigde ne dela pa vozi avta za trideset tisoč ali še več, te znaš da tera ilegalne posle, enostavno kak pasulj.

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

V kakšno uničenje v prodajo.

Jugo (nepreverjen)

Naj bi ga prodajali ne uničiligron v državo vdari

Starejše novice