Slika je simbolična.
Podjetje trenutno zaposluje okoli 1800 ljudi, zaradi optimizacije proizvodnje ter selitve v Bosno in Hercegovino pa bodo letos odpustili 170 delavcev.

V šempetrskem podjetju Mahle, ki zaposluje približno 1800 ljudi, bodo po poročanju portala 24ur.com odpuščali. Kot so pojasnili, optimizirajo proizvodnjo in selijo proizvodni program zaganjalnikov v Bosno in Hercegovino.

V letu 2024 bo postopno ukinjenih 170 delovnih mest, so za portal potrdili v šempetrskem podjetju. »Z namenom zagotavljanja nadaljnje rasti v avtomobilski industriji in za zaščito prihodnje konkurenčnosti Mahle krepi svoje proizvodne zmogljivosti v Šempetru pri Gorici. Da pa bi ta cilj dosegli, mora podjetje proizvodne zmogljivosti optimizirati,« so pojasnili.

Proizvodni program zaganjalnikov, ki jih proizvajajo za zagon vseh vrst motorjev z notranjim zgorevanjem, bodo preselili iz Šempetra pri Gorici v novo tovarno v Aleksandrovac v Bosni in Hercegovini. Selitev se je že začela.

»Po začetnih prilagoditvah delovnih mest, ki so že bile izvedene, bo v letu 2024 postopoma ukinjenih nadaljnjih 170 delovnih mest, povezanih s proizvodnjo,« so dodali v nekdanji Letriki, ki jo je leta 2014 prevzel nemški Mahle.

Komentarji (9)

čarni vrag (ni preverjeno)

Nemška avtoindustrija propada. Z njo bodo propadli tudi slovenski dobavitelji komponent.

Eden čeden (ni preverjeno)

Pa naj propadnejo. Upan ka razpadne še evropa pa ka se konča diktatura Bruslja in siromašenje evrope

. (ni preverjeno)

To so prave besede! Žal pa ne bodo padle na plodna tla.

In reply to by Eden čeden (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Prekleti kapitalisti požeruhi idioti,pridne delavce mečejo na cesto,samo za kapital jim gre,seveda cenejša delavna sila.Čim prej iz te zavožene Evropske unije,ker če ne bomo odšli,bomo mi navadni smrtniki hrastovo lubje glodali in umirali na obroke,PUTI PRIDI IN OSVOBODI NAS SLOVANE NE SLOVENCE KER SO SLOVENCI KAPITALISTI.

Kayasolo (ni preverjeno)

V sloveniji se že zdavnaj umira na obroke 1000 evrov plače si večen siromak!

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ne morejo oni financirati preplačane nakupe, zaradi vsega tega smo nezanimivi

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

ardoš (ni preverjeno)

. Ne morejo ali pa nočejo = razlika

In reply to by . (ni preverjeno)

Hitrejši briši (ni preverjeno)

Mali navadni ljudje propadajo ker ste slovenclji tiho in uživlete pri ton ko sosedu crkne krava, ko pa pridejo razni politični izdajalci na oder šteri vas ropajo pa se jin klanjate in jima aplaudejrate za Lažirano lepih izrečenih besed, še vedno ste ovce blesave ker nasedate tistim kateri lepo živijo na naš račun. Kda bote več ednouk spregledali in vse te lažnivce sterali v p. m. Oni Lejpo živijo ker van namerno davlejo mizerne plače, ker ste tihi in prestašeni, sploj ne veste da v EU so slovenski politiki (izdajalci) najbole hinavsko nastrojeni zoper svojih državljanov in jih z raznimi davki,mizernimi plačami,da ne omenjam zdravstvo itd. dobesedno pobijajo samo da oni poberejo čim več našoga denarja da potem oni lagodno in lepo lahko uživlejo. To pomeni ka fajn uživajo v tem ko nas kradejo in trpinčijo, ovce pa dale hodijo še na njihove nesmiselne volitve. NAROD, RAZOČARALI STE ME, BOUGI FALA KA SO ŠE IZJEME MED NAMA !

Krnek (ni preverjeno)

Ne se sekirat. Vsi dobijo zaposlitev v Beltincaj. Velike besede pravijo, se išče 500 takih, ki bi radi delali.

Starejše novice