Slika je simbolična.
V priljubljenem jadranskem letovišču je prišlo do novega izbruha nasilja. Po številnih incidentih sta zgrožena tudi predsednik dežele in tamkajšnji župan. Letovišče je pred dnevi že prepovedalo alkohol na nekaterih plažah.

Italijansko počitniško letovišče Jesolo je še posebej priljubljeno med družinami. Toda v zadnjem času se soočajo z vse več incidenti. Kaplja čez rob je bil strelski obračun, do katerega je prišlo v torek zvečer.

Moškega, ki je v središču severnoitalijanskega počitniškega letovišča Jesolo v hrbet ustrelil drugega moškega, še niso prijeli. Ustreljenega moškega so kljub poskusu pobega našli in odpeljali v bolnišnico v Benetke. 

Najverjetneje je šlo za spor med dvema znanima preprodajalcema mamil.

»Dvojna ničelna toleranca in če bo treba tudi vojska«

Župan mesta Jesolo Christofer De Zotti je zgrožen. Dogodek je opisal kot »Izoliran incident«, pravi pa tudi, da ga »ne gre podcenjevati ali banalizirati«. Upa, da bo preiskava kmalu zaključena in bodo odgovorni privedeni pred sodišče.

»Kot mesto ne želimo tolerirati takih incidentov,« je povedal. 

Predsednik dežele Benetke Luca Zaia je pozval, da bi razmislili o tem, da bi za zagotavljanje varnosti zagotovili vojsko. 

Prepovedali uživanje alkohola na plaži

V Jesolu so se prejšnji teden po vse pogostejših nasilnih zločinih odločili prepovedati alkohol na javnih prostorih in dostope do nekaterih plaž. 

Za podoben korak so se nato odločili tudi v obmorskem letovišču Lignano. Sodu je izbil dno množični pretep prejšnjo nedeljo v parku ob plaži v Lignano Pineta. Po poročanju medijev so bili v množični pretep vpleteni maroški mladeniči, ki naj bi pripadali tolpi. 

Prepoved kopanja na številnih plažah v Italiji

Na okoli 30 plažah na italijanski obali Riminija od torka velja začasna prepoved kopanja. Krivci so bakterije v vodi in vedno višje temperature vode.

Za začasno prepoved kopanja so se odločili po tem, ko so v vodi našli prekomerno količino bakterije E. coli, ki lahko med drugim povzroči drisko in zastrupitev krvi. 

Po navedbah regionalne agencije za okolje so za visoko število bakterij odgovorne izredne vremenske razmere: »Večtedenske zelo visoke temperature vode, z vrednostmi nad 30 stopinj, vztrajno pomanjkanje prezračevanja, slaba izmenjava vode, dolgotrajna suša.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice