Vreme v Grčiji se še ne umirja, Prekmurka pravi, da je stanje apokaliptično.

Grčijo so te dni dosegle hude nevihte, poplave in plazovi. Prekmurka Olgica Koren, ki je spregovorila za Sobotainfo, je v Grčiji že skoraj mesec dni. Trenutno sicer na varnem v okolici manjšega mesta Epidaver, na vzhodu polotoka Peloponez.

V ponedeljek bi se morala vračati proti Tesaliji, a se je zaradi slabe vremenske napovedi odločila še nekaj dni ostati v Epidavru. Na srečo, bi lahko rekli, saj je ravno v Tesaliji, ki je osrednja regija, v torek padla rekordna količina padavin. 

Padla rekordna količina padavin

Prejšnjo rekordno količino padavin so namreč decembra 2009 zabeležili v regiji Tesalija, ko so namerili 417 milimetrov dežja, kar je skoraj polovico manj kot v torek, piše STA.

Koren pravi, da je njena lokacija sicer na robu nevihtne celice, da je kljub temu deževje zelo močno. Noč je bila zelo težka zaradi hrupa, zavijanja vetra in močnega dolgotrajnega dežja. 

PREBERITE ŠE:

»To noč pa … ta mediteranski Daniel … drugačen je. Ne prinaša toče, vsaj ne pri nas. A tulil je celo noč kot sam hudič. Vetrovi takšni, da sem spala le kakšno urco, skoz na preži, kaj bo odtrgalo, kaj bo zletelo na naju, a bodo prej popustila balkonska vrata in polkna, ali bo odtrgalo jekleno konstrukcijo tende. Na strehi je donelo, kot če bi s topovskimi kroglami streljali.«

Dodaja, da je najhujše na srečo šlo mimo, a še vedno dežuje, naslednja fronta bi jih naj prešla okrog tretje ure popoldan.

Kako bo jutri, ne ve. Načrtuje, da bi se vračala proti Tesaliji, a je večina cest predvsem v okolici Larice zaprtih. Tako bo šele jutrišnji dan pokazal, kako naprej.

FOTO in VIDEO: Olgica Koren

Komentarji (8)

! (ni preverjeno)

A Grke briga kaj je bilo pri nas ? Ta pa naj kar ostane tam

Hjaooo (ni preverjeno)

Ne vidim apokalipse. Kvecjemi nered keri se pospravi in spuca

….. (ni preverjeno)

Ta kokoš seveda ve, kako grmijo topovske krogle😂😂😂

Matej Pogačar (ni preverjeno)

Če bi bil pravi dec, ki nosi hlače bi s svojim imenom napisal komentar.

In reply to by ….. (ni preverjeno)

….. (ni preverjeno)

Če si ti Matej Pogačar, potem sem jaz Primož Roglič.

In reply to by Matej Pogačar (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Baba čula baba rekla.

..... (ni preverjeno)

#grčijainfo

Zalostno (ni preverjeno)

Ko berem komentarje si mislim samo, kaj nosi vse ta Zemlja, saj nič čudnega da je tako. In ko je eden rekel, da Grke briga za nas. Imeli so tudi v njihovih novicah poplave iz ene svetovno nepomembne Slovenije.

Starejše novice