Slika je simbolična.
Novost na trgu, ki bo marsikoga zagotovo presenetila. Raziskovalna skupina z Univerze v Pensilvaniji je ustvarila žvečilni gumi, ki naj bi učinkovito pomagal zajeziti širjenje okužb s koronavirusom. Dobiti ga je že možno v nemških lekarnah.

Žvečilni gumi, ki ga je razvila skupina raziskovalcev, je prevlečen z rastlinskimi beljakovinami, ki naj bi služile kot »pasti« za koronavirus, zato bi po raziskavah lahko zmanjšal njegov prenos.

Študija je bila objavljena v »Molecular Therapy Journal«.

»Koronavirus se razmnožuje v žlezah slinavk in vemo, da ko nekdo, ki je okužen, kiha, kašlja ali govori, se lahko del tega virusa izloči in doseže druge,« pravi eden od raziskovalcev Henry Daniell.

Žvečilni gumi naj bi tako ponujal priložnost za nevtralizacijo virusa v slini, kar naj bi omogočalo preprost način za zmanjšanje vira prenosa bolezni.

Žvečilni gumiji proti covidu. Vir: Versandapotheke.de

Obremenitev naj bi se po 15 minutah zmanjšala za 90 odstotkov

V študiji je bilo ugotovljeno, da naj bi se virusna obremenitev vseh bolnikov zmanjšala za 90 odstotkov 15 minut po žvečenju. Pri polovici bolnikov ob različnih časih merjenja po žvečenju naj sploh ne bi bilo zaznati virusne obremenitve.

»Z žvečenjem se sproščajo protivirusna sredstva in z njimi je namočeno celotno dihalno področje,« pravi virolog Martin Stürmer, ki je sam preveril rezultate študije.

»V skladu s tem, če ste okuženi z virusom, imate dejansko manjšo virusno obremenitev v izdihanem zraku,« pravi.

»Cepljenja proti covid-19 so pomagala spremeniti potek pandemije, vendar niso preprečila prenosa. Tudi ljudje, ki so v celoti cepljeni, se lahko še vedno okužijo s koronavirusom in po nedavnih raziskavah lahko nosijo virusno obremenitev, podobno tistim, ki niso cepljeni,« še dodajajo v študiji. 

Covidgum je že na voljo v nemških lekarnah. Eno pakiranje vsebuje 30 žvečilnih gumijev in stane 9,90 evra.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
433432216889 (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur! NATEG in PREVARA po celem svetu!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!

grb 54h5 (nepreverjen)

😱FB👨🏻‍⚕️🤮🐔🧠😅😂🤣

In reply to by 433432216889 (nepreverjen)

sandi3 (nepreverjen)

facebook doktoooreeeeeee pa geeee si bil do zdaj... nucamo te!!!

In reply to by 433432216889 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Zanimivo, da po skoraj 2 letih uradna medicina uvaja ukrepe/zdravila enaka tistim "fb doktorjev" izpred vsaj 1,5 leta. Katere? Npr. zdravila proti zajedalcem (komercialni ivermektin, ki je sicer bil tako za živali kot za ljudi, pa so se uradni medinci najprej delali norca, da so ljudje konji in naj kar jemljejo, potem v naslednji rundi o stranskih učinkih (kot , da jih cepljenje nima); danes Merck prodaja isto ljudem za 8x ceno pod imenom molnupiravir. Da ne bo kar tako na pamet-tukaj so navedena uradna (ne fb medicina) zdravila: a) protivirusna monoklonska protitelesa (Ronapreve, Regeneron, Xevudy, Evusheld); b) protivirusna zdravila za peroralno uporabo (Molnupiravir=ivermektin..., PF-07321332 družbe Pfizer, AT-527 družb Atea Pharmaceuticals in Roche; c) imunomodulatorji za zdravljenje hospitaliziranih (Actemra, Kineret (, Olumiant, Lenzilumab). Evo vam "fb doktore"...še dobro , da so vztrajali!

In reply to by sandi3 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Mimogrede: Komisija je s farmacevtskim podjetjem Gilead podpisala okvirno pogodbo o skupnem javnem naročilu zdravila Veklury (trgovsko ime za remdesivir), potrebnega za do 500 000 ciklov zdravljenja. Remdesivir je edino zdravilo s pogojnim dovoljenjem za promet v EU za zdravljenje pacientov s COVID-19, ki potrebujejo dodatni kisik. Vse sodelujoče države lahko neposredno oddajo naročila.

In reply to by Gost#3 (nepreverjen)

uzm67m67 (nepreverjen)

😱FB👨🏻‍⚕️🤮🐔🧠😅😂🤣

In reply to by Gost#3 (nepreverjen)

alaoqpqp (nepreverjen)

kaksen nateg, pa to bi vsak ki ima 5 min sluzil na bedakih na racun nevednosti glede covid. To zvecilno si naj v lase zalepijo, bolj pomaga proti covid.

n6hj56uj (nepreverjen)

🤔👍😅😂🤣

In reply to by alaoqpqp (nepreverjen)

Starejše novice