Slika je simbolična.
Na Nizozemskem se je brez žrtev končala kriza s talci.

Policija v mestu Ede v osrednjem delu Nizozemske je na omrežju X sporočila, da se je končala današnja kriza s talci, saj so bili izpuščeni vsi talci, osumljenca pa so prijeli. Drugih informacij ni podala. 

Nekaj ur pred tem je policija sporočila, da je danes v lokalu v središču mesta neznan storilec več ljudi zajel za talce. Števila talcev ni sporočila, je pa čez nekaj časa potrdila, da je tri talce izpustil. Lokalni mediji so poročali o štirih ali petih osebah, vpletenih v incident.

Nizozemska televizija NOS je objavila posnetek, v katerem je videti tri mlade ljudi, kako z dvignjenimi rokami zapuščajo poslopje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kmalu zatem je policija na omrežju X sporočila, da je bil »pravkar izpuščen zadnji talec, ena oseba pa aretirana« in da več informacij trenutno ne morejo posredovati.

Lokal je sicer priljubljen med mladimi, v njem pa je danes do zgodnjih jutranjih ur potekala zabava.

Za zdaj nič ne kaže na teroristični napad

Več lokalnih medijev je poročalo, da je v lokal danes vdrl zmeden moški in grozil. Nizozemski časnik de Telegraaf, ki je navedel neimenovane vire, pa je poročal, da je moški oborožen in da ima pri sebi eksploziv.

Policija je zaprla območje okoli lokala, evakuirali so tudi približno 150 okoliških hiš in zaprli središče mesta Ede z nekaj več kot 100.000 prebivalci, ki leži v osrednjem delu Nizozemske med Utrechtom in Arnhemom.

Policija je še v času trajanja napada sporočila, da zaenkrat ni znakov o »terorističnem motivu« incidenta. 

»Vidimo, da je veliko vprašanj o motivu. Zaenkrat nič ne kaže na teroristični motiv,« so zapisali v izjavi na omrežju X.

Komentarji (2)

Assia (ni preverjeno)

Niti besedice, da je neznanec eritrejec, črnec.

čarni vrag (ni preverjeno)

Imam na vratih napis kugi lakoti , pedrom, komunistom in migrantom vstop strogo prepovedan

In reply to by Assia (ni preverjeno)

Starejše novice