Vir: Socialna omrežja.
Revija Forbes je razglasila seznam 100 najbolj »vplivnih« žensk na svetu. Zadnje mesto na lestvici je zasedla Barbika, Oprah Winfrey je na 31., Taylor Swift na petem. Katera dama pa je osvojila prvo mesto?

Revija Forbes, ki se specifično ukvarja s tematikami najpomembnejših, najvplivnejših in najbogatejših oseb na svetu, je objavila letošnji seznam 100 najbolj »vplivnih« žensk

Nanj se je uvrstilo kar nekaj znanih imen, med njimi tudi Rihanna, Beyonce, Oprah Winfrey, Barbika, Melinda French Gates, Taylor Swift, Kamala Harris in druge. 

Katera pa si je priborila najbolj bleščeče mesto? 

Na seznamu kar nekaj znanih imen 

Drugo mesto je zasedla Christine Lagarde, ki je od leta 2019 naprej prva ženska na čelu Evropske centralne banke. Je tudi vodja evropske denarne politike. 

Na tretje mesto se je uvrstila podpredsednica Združenih držav Amerike Kamala Harris, ki je sicer tudi prva ženska, temnopolta oseba ter indijsko-ameriška prebivalka na tej funkciji. 

Na visokem četrtem mestu vihra tudi italijanska predsednica vlade Giorgia Meloni. Slednja funkcijo opravlja od oktobra lani in je prva ženska na tem položaju v zgodovini. 

Na petem mestu pa stoji trenutno ena najbolj priljubljenih pevk na svetu, ki je nedavno postala tudi Timesova oseba leta - Taylor Swift. Izvajalka je zavoljo zaslužka s turneje Eras v tem letu postala tudi milijarderka. 

Na 100. mestu izmišljena oseba 

Na zadnje - 100. mesto, se je uvrstila izmišljena figura Barbike. Slednja se je v svetu prvič pojavila leta 1959. 

Letos pa se je pridružila seznamu najbolj vplivnih žensk, saj je postala ne le simbol moči, temveč tudi nujnosti boja za ponovno pridobitev moči, ki je bila ženskam v preteklosti odvzeta. 

Po njej posneta filmska uspešnica, ki je izšla letos, je v svetovnih blagajnah zaslužila 1,4 milijarde dolarjev ter s tem postavila kulturni mejnik. 

Deseto mesto je zasedla Melinda French Gates, sopredsednica v fundaciji Billa in Melinde Gates ter ena najvplivnejših žensk na področju filantropije. 

Na 31. mestu se mudi priznana Oprah Winfrey, ki je zaslovela predvsem s svojo 25 let dolgo pogovorno oddajo. 

Med znanimi pevkami pa sta na seznamu tudi Beyoncé Knowles (36. mesto) ter Rihanna (74. mesto). 

Zanimivo se je na seznam med evropskimi ženskami uvrstila tudi predsednica Slovaške Zuzana Caputova.

Katera pa je najbolj vplivna? 

Prvo mesto na seznamu najbolj vplivnih predstavnih nežnejšega spola je zasedla predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen

Slednja je bila na funkcijo izvoljena leta 2019. Je tudi prva ženska na tem položaju, ki opravlja izjemno odgovorno funkcijo - odloča namreč o zakonodaji več kot 450 milijonov Evropejcev. 

V obdobju od 2005 do 2009 je bila članica kabineta Angele Merkel, kar predstavlja najdaljši mandat med vsemi člani kabineta. 

Zadnjih šest let je bila tudi nemška ministrica za obrambo

Leta 2020 je bila na čelu 750 milijard evrov vrednega zakona pomoči v povezavi z epidemijo Covid, 2022 pa je postala ena najbolj odločnih zagovornic Zahoda v Ukrajini ob neizprosni ruski invaziji. 

Vir: Instagram Ursule von der Leyen

Komentarji (3)

Tinca (ni preverjeno)

Gabrova Tina

komunist, (ni preverjeno)

boli me kurec za te babe
ŠparHERT nemre brez njih

Psulj (ni preverjeno)

Jebat jih z VOGRSKE.

Starejše novice