Foto: Jure Banfi
Pristaši Mure so se v ob koncu tekme megleni Fazaneriji razveselili pomembe zmage Sobočanov. Vladimir Vermezović in Nikola Jovićević sta misli po tekmi z Rogaško že usmerila proti nedeljskemu dvoboju z razigranimi Domžalčani.

Obračun z Rogaško se ni pričel po željah črno-belih, ki pa so v nadaljevanju tekme prišli do preobrata in pomembne zmage.

V Fazaneriji po včerajšnji zmagi znova nekoliko lažje dihajo, saj bi morebiten poraz v spopadu z zadnjo ekipo prvenstvo močno zapletel razmerja na lestvici. Na soboško srečo in veselje do tega ni prišlo, nogometaši Mure so zelenico zapuščali dobre volje.

Po zadetku Nejca Gradišarja, ki je povsem neoviran zadel že v sedmi minuti, je hitro izenačil Dardan Shabanhaxhaj. Prvi strelec Mure je izkoristil podajo Nikole Jovićevića, dvojec pa je v 54. minuti zamenjal vlogi. Zmago Mure v tedaj že megleni Fazaneriji potrdil Amadej Maroša.

»Mislim, da smo imeli skozi celotno tekmo nadzor nad igro. Škoda, da smo nasprotniku po naših napakah omogočali protinapade, smo pa na srečo izkoristili svoje priložnosti in zasluženo zmagali,« je po preobratu dejal Jovićević, eden od junakov zmage.

Že v nedeljo z Domžalami

»Najbolj pomembna je zmaga ekipe. Vsaka zmaga je pomembna, še posebej zdaj, v tej situaciji, ko nismo zmagali nekaj tekem. Tudi zato so današnje točke zelo pomembne.

Po golu Rogaške smo skušali ostati mirni, saj smo se zavedali, da smo boljša ekipa in lahko obrnemo rezultat. Izkoristili smo priložnosti in zmagali,« se je Jovićević ozrl tudi na uvodne minute dvoboja, ki so ga bolje pričeli gostje.

Čeprav so Sobočani zaigrali v nekoliko zdesetkani zasedbi, se to ni poznalo na zelenici. Črno-beli so večji del tekme nadzirali dogajanje, delo pa jim je olaljšala tudi izključitev Emanuela Mihalića ob koncu prvega polčasa.

Prekmurci so v nadaljevanju srečanja izkoristili številčno prednost, prvenca v letošnjem prvenstvu pa se je tako razveselil tudi Jovićević. Dvajsetletnik je pred nedeljsko tekmo z bivšim klubom dvignil svojo samozavest:

»Zahvaljujem se trenerju za priložnost, da začnem tekmo. Upam, da sem jo čimboljše izkoristil, tako moram tudi nadaljevati. Zmaga je dodaten motiv pred zadnjima dvema jesenskima tekmama.

Najprej nas čaka dvoboj proti Domžalam, ko se moramo čim bolj potruditi, da točke ostanejo doma. Res je, v Domžalah sem preživel nekaj lepih trenutkov, vendar sem zdaj član Mure, ki ji bom skušal pomagati do nove zmage.«

Zadovoljen tudi Vermezović

»Naši igralci so pokazali karakter. Nepisano pravilo lige je, da ponavadi tekmo bolje konča tisti, ki povede. Bili smo priča preobratu, smo pa igro nadzirali od začetka tekme, čeprav smo gol prejeli iz prekinitve. To je znak neosredočenosti na začetku tekme, kar se ne bi smelo dogajati. Prepričan sem, da se to ne bo ponavljalo.

Tekmo smo pričeli z ekipo, ki zna in rada igra nogomet, v enajsterici ni bilo veliko delavcev, ampak predvsem fantje, ki znajo igrati z žogo. Mislim, da je bila akcija za prvi zadetek prelepa, tudi za drugega. Zaradi megle pa nisem najbolje videl gola Amadeja Maroše, videl sem, da je dobro izigral.

Dobro je, da so se fantje odzvali po tekmi v Ljubljani, ki smo jo izgubili, čeprav naša igra ni bila tako slaba. Smo pa storili nekaj napak, ki so nas drago stale, zapravili smo tudi enajstmetrovko. To je za nami, tako kot tudi današnja zmaga, obračamo se proti nedelji,« je uvodoma dejal Vladimir Vermezović.

Strateg Mure se je hitro obrnil proti obračunu z Domžalčani, ki so v sredo v Kidričevem slavili četrto zaporedno zmago. Beograjčan od svojih varovancev pričakuje, da ponovijo včerajšnji pristop in odnos, s tem pa bi lahko bili priča novi dobri predstavi.

Šestdesetletnik je bil zadovoljen tudi zaradi treh zadetkov, saj so napadalci z golom dvignili svojo samozavest. Izpostavil je tudi podatek, da sta Shabanhaxhaj in Jovićević zadela po podajah napadalcev, kar je pokazatelj, da le-ti niso sebični.

Foto: Jure Banfi

Pohvalil klubske delavce

Črno-beli so se razveselili druge domače zmage v letošnjem prvenstvu, skupno pa šeste v aktualni izdaji Prve lige Telemach. Z 22 točkami sicer ostajajo na sedmem mestu lestvice, a so se nekoliko oddaljili od nevarne cone.

»Ne glede na vodstvo Rogaške se je videlo, da nadziramo tekmo in imamo moč, da preobrnemo rezultat. Pohvaliti moram obrambo, saj smo velikokrat popuščali v zaključku tekem. Tudi vezisti in napadalci so opravili veliko obrambnih nalog in lepo jih je bilo gledati.

Ekipa Mure ima kakovost, da lahko v kontinuiteti prikazuje dobre igre. Potrebujemo nekaj sreče in več izkušenj, nato pa bo vse tako, kot želijo navijači,« je bil po zmagi optimističen trener Mure.

Vermezović je še enkrat pohvalil klubske delavce, ki so že dan pred tekmo očistili zelenico in preprečili, da bi se sneg stalil na zelenici in igralno površino spremenil v blato. Nenazadnje je pogoje za igro pohvalil tudi vezist Rogaške Žan Benedičič.

Foto: Jure Banfi

Prekiniti domžalsko serijo

»Pričakujem težko tekmo. Ogledal sem si dvoboj z Aluminijem, vidno je, da gre za poletno ekipo z dobrim prehodom iz obrambe v napad. So v dobrem trenutku, dobili so zadnje štiri tekme, nadejam se, da bomo prekinili to serijo, saj tudi sami igramo dobro.

Ne glede na to, kaj govorijo drugi, vem, česa so zmožni moji fantje in kakšen je njihov odnos na treningih. Pričakujem, da bodo v nedeljo odigrali še eno dobro tekmo,« je Vermezović napovedal uvodno tekmo druge polovice prvenstva.

Srb je znova poudaril, da gre za tekmo, ki šteje »šest« točk, saj gre za obračun sosedov na lestvici. Trener Mure verjame, da bo to dodaten motiv za njegove varovance, ki so poleti izgubili uvodni obračun z Domžalčani.

S kakšno zasedbo se bo Mura zoperstavila trenutno najbolj vroči ekipi lige? Žiga Kous in Roko Jurišić sta zaradi poškodbe izpustila tekmo z Rogaško, zaradi utrujenosti pa so bili v drugem polčasu tekme z Rogaško zamenjani Dardan Shabanhaxhaj, Nikola Jovićević in Tilen Ščernjavič.

Spopad v Fazaneriji se bo pričel ob 17:30. Bo nedeljski obisk boljši kot v sredo, ko si je tekmo ogledalo kakšnih 500 gledalcev?

Komentarji (1)

Brr

Samozavest ka so zadnjo ekipo premagali,,

Starejše novice