V soboto se bodo sprostile nekatere dodatne dejavnosti po vsej državi, tako bo v prodajalnah z živili po več tednih spet možno kupiti nogavice in perilo, z delom pa bodo spet lahko začele avtošole, vendar le ob predložitvi negativnega testa.

V avtošolah so veseli, da bodo po dveh mesecih in pol spet lahko začeli z delom, vendar jih skrbi, kako bo njihovo delo videti v praksi.

Kandidati na test pred vsako uro

Učitelji vožnje lahko svoje delo namreč opravljajo le ob predložitvi negativnega testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur, še bolj stroga pravila veljajo za kandidate, njihov test namreč ne sme biti starejši od 24 ur

“To pomeni, da od kandidata vsako naslednjo vožnjo, ko ga naročiš, moraš zahtevati novi test,” razlaga Branko Svenšek iz Avtošole Alma.

Da kandidatom ne bi bilo potrebno tako pogosto na teste, v avtošolah razmišljajo, o tem, da bi povečali število ur vožnje dnevno. Vendar se bojijo, da bi kandidatom padla koncentracija. 

Še večje težave pri teoretičnem delu

Še bolj nesmiselna pa se v avtošolah zdijo ta priporočila pri teoretičnem delu, ki ga v avtošoli Alma pa izvajajo vsak dan. 

“Teoretični del poteka vsako popoldne, to bi za kandidate pomenilo, da bi vsak dan morali imeti nov test. Ne vem, ali bi bilo to izvedljivo, verjetno se stranke tudi ne bi udeležile teh usposabljanj” še dodaja Svenšek.

Skrbijo za redno razkuževanje

Sicer pa so v avtošolah prepričani, da je tako pogosto testiranje za učitelje in kandidate nepotrebno, saj je v avtomobilih poskrbljeno, da se vedno znova razkužijo deli, ki jih voznik uporablja med vožnjo. Strogo se prezračijo vozila, vsi uporabljajo zaščitne maske.

Kako bo tako pogosto testiranje videti v praksi, se bodo v avtošolah lahko prepričali že v soboto. Sicer pa odlok začne veljati 30. januarja in velja do vključno 5. februarja.

Komentarji (2)

kasparov

Dragi drżavljani. Mi imamo moč. Mi imamo moč razgnati vso to bando, mi imamo moč narediti revolucijo, mi imamo moč narediti to deželo spet svobodno. Le združiti se moramo, iti na cesto in pokazati zobe. Norčujejo se iz nas, delajo z nami kar sie jim zahoče, ponižujejo nas in se nam smejejo. Ali bomo to dovolili še naprej. Nihče nas ne bo rešil, če se ne bomo sami rešili. Poslanci imajo polne plače in zaradi njih epidemija lahko traja večno. Učitelji, zdravniki, policaji, inšpektorji in ostali hlapci Janeza Janše imajo polne plače plus dodatke in njiim je dobro. Na njih ne moremo računati. Žrtve smo mi in naši otroci. Za nas se ne bo zavzemal nihče, če si ne bomo svobode izboriti sami. Ulice so prazne in nas čakajo. Dlje bomo odlašali hujše bo. A m8slite, da teh šest milijard kredita, ki ga je vzel Janez Janša v zadnjih desetih mesecih ne bo treba vrniti? A mislite, da nam bodo teh šest milijaard svetovni bankirji šenkali? Ne, plačali bomo vsak cent skupaj z obrestmi. V naslednjih desetih mesecih nas bo Janša zadolžil za dodatnih šest milijard. Vseh 12 milijard je razdelil svoijm pajdašam, nekaj drobiža pa bo namenil tudimtistim, ki mu hlapčujejo in ga varujejo, tistim, ki nam pišejo plačilne naloge zato, ker smo se peljali iz Beltinec v Mursko Soboto ali zato, ker smo se ob 21:15 sprehajali po mestu, ali zato ker smo stoje na hitro spili kavo na lokalnem Petrolu ali zato ker smo brez maske pojedli rogljiček ali burek. To bamdo je enostavno treba razgnati, z nj8mi ni nobene debate ker je več kot očitno, da ta oblast sovraži svoje državljane in jih neskončno ponižuje . Upor!!!

markhorvat
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kasparov veš kaj ti povem oprosti ampak si bedak. Zdaj resno podkušako urediti pa vse, da bo šlo vredu, ti pa samo našo vlado kriviš, kdo to vse povzročal, vsi ka ste šli na Hrvaško pa ste prinesli covid v Slovenijo. Takda samo tiho bodi

In reply to by kasparov

Starejše novice