Obsežne meritve hitrosti na naših cestah, osredotočajo se predvsem na območja z omejitvijo hitrosti 30 kilometrov na uro.

Znova v akciji. Policisti in redarji so z radarji zasedli ceste v mestu in okolici, pri čemer se osredotočajo predvsem na Cone 30.

O opažanjih poročajo z več lokacij v mestu in okolici, med drugim v Coni 30 ob Zdravstvenem domu Murska Sobota, med cipresami nasproti Osnovne šole III Murska Sobota, ob Gasilskem domu v Lemerju, rakičanski coni 30, ob pokopališču v Dolnji Bistrici in v Lomanošah.

Gre sicer za lokacije na katerih v zadnjih letih ni prihajalo do prometnih nesreč in ki veljajo za prometno varna območja.

O podobni akciji pa smo poročali že pred časom, natančneje 22. februarja, ko so z radarji v času šolskih počitnic na prehitre voznike prežali celo ob šolah.

FOTO: Facebook (Radarji v Pomurju: Miša Lebar, Dave Viola, Štefan Ošlaj, Simona Simona)

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

Na nobeni od teh lokacij ni visoka frekvenca nesreč. Kar je še dodaten dokaz za čisto inkasantsvo. Na puconski ravnici nikoli ne merijo. Merijo v Moščancih in Mačkovcih, kjer dobijo ogromno takih z 60 km/h in si lahko pišejo pike. Tisti, ki imajo kar krepko čez 100 km/h na ravnicah, pa lepo norijo naprej.

Madafaka4rill (nepreverjen)

Pa neje bole pametno "lejtate" izven naselja,ge nega dicej kak pa v naselje.
Plus toga ne vozimo se več z yugojame pa pejekame kere nejso mele ABS... Omejitve so pa šle iz 60 na 50....

In reply to by Landini

Hmmmmm (nepreverjen)

Omejitve so šle doj, ker je dokazano bole varno. Neje problem v boukših avtojaj. Problem je, ker lidgej nejsmo, biološko pa fizikalno gledano, sposobni boukše reagejrati. In to se v zadnjih 25 letaj (v časi, kda so se avtoji neverjetno izboukšali) neje spremenilo. Naš reakcijski čas je 1s v optimalnih razmeraj. Če ne paziš, še telko več. V 1s prevoziš s hitrostjo 30km/h 8.3m, s hitrostjo 50km/h že 14m, s hitrostjo 90km/h pa 25m. In večja je hitrost, bole človek nevej presoditi, kda avto, šteri pride s strani, pride do nas. Samo enouk pelaj iz križišča pri 30km/h ali pa pri 50km/h. Pa mi te povej, ge ti je ležje napraviti boukšo presojo pa ge je bole varno za šofere ali pa pešce. Pa seveda enako velja pri 50 in 60km/h. Omejitve so se zmenšale, ker je bole varno. Ne pravin, vmes so meni osebno tudi groteskne. Ampak lidgej, šteri so se s ten ukvarjali, so malo mislili zraven tudi...

In reply to by Madafaka4rill (nepreverjen)

Landini

Se strinjam z obema. Je pa še ena stvar. S pojavom vseh možnih elektronskih rešitev smo postali še manj pozorni in si upamo več. Češ, saj nas bo elektronika rešila. Pa velikokrat še edno rabimo dobrega voznika. Navkljub vsem pomagalam.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Ka pa misliš ka bi merjenje hitrosti na puconski ravnici hasnilo? Totalno nič. Ker so vzroki za nesreče spregledani stop-znak in nej hitrost. Oziroma vsaj nej neposredno. Če že, te se naj policaji skrijejo v kukurco pa gledajo, če avtoji s Sebeborec ali Puconec upoštevajo stop-znak. Sicer pa se lejko kazni brez problema izogneš -> pelaš po predpisaj. Na slovenski ulici zgibiš, če primerjaš hitrost 30km/h pa 50km/h celih 15s. Na to nišče ne misli. Vau, neverjetno puno časa.. To je približno tak dosta kak če stopiš z avtoja na parkirišči pred blagovnico pa ideš notri v blagovnico. Če van je za teh 15s vredno plačuvati par 100€ kazni, tudi vredi. Samo te so naj nej policaji pa redari krivi. Se strinjan ka je v dosta primeraj to inkasantstvo. Ampak se tomi lejko tak tak hitro izogneš...

In reply to by Landini

Landini

Velika večina ljudi na puconski ravnici vozi 110+ km/h, kar je glede na zdelanost te ceste nevarno in bi zaradi tega bila kontrola na teh odsekih upravičena. Da ne govorim o kolesarjih, traktorjih in ostalih udeležncih, ki jih ti vozniki opazijo v zadnjih metrih. Res je. Na tem področju ni veliko nesreč, je pa nevarnost definitvino večja kot na Slovenski cesti. In še nekaj. 30 km/h cone bi lahko vsaj omejili na čas od 7 do 17. Saj mene ne bodo ujeli, ker se držim hitrosti. Samo naj mi ne nabijajo o tem, da skrbijo za varnost, ker na teh odsekih ni nobenih problemov z nevarnostjo.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Ja, saj to je rejsan. Lidgej sigurno vozijo več kak 90. Ampak še vseeno san mnenja, ka so tej nesreče večinoma posledice neupoštevanje stop-znaka. Zato bole podpejran ka bi to gledali pa kaznovali kak pa hitrost. Lejko pa oboje kombinejrajo, za volo menej. Menej dobili nedo nej pri enon pa nej pri drugon. To z omejitvijo omejitve na čas je dobro po mojem samo v določenih odsekih. San bi dal cono 30 v okolici vsake šole samo ob šolskih dneh od 7 pa 20. Ponoči bi dal omejitev 50 pri grajski ulici, ker te nega avtojov na parkiriščaj, šteri povzročajo nevarnost. Bi pa sigurno obdržo omejitev 30 na kocljevoj recimo. Ampak tej časovne omejitve prinas nejso moderne. Na žalost... Saj ne pravin, ka se s ten skrbi za varnost. Ampak kak rečeno, če bi se lidgej vozili po pravilj, problemov nebi bilo. Ker nebi mogli kasejrati. Kak san že poudaro, na 300m zgibiš celih 15sekund če vožiš 30 in nej 50. Ampak lidgej na to ne mislijo in mislijo, ka do zaradi hitre vožnje zdaj pridobili minute pa vre. Ampak nejde to tak. Ampak lidgej ne premišlavlejo. V vsakon primeri pa te nasrkajo. In za koj? Za prazen nič...

In reply to by Landini

gost123 (nepreverjen)

Kak pa mijslite ka do nazaj zaslüžili pejneze za expano? Z vstopnino? Od koga?

vodka (nepreverjen)

Tisti šteri si je recimo zmislo cono 30 v Rakičani (pravijo ka eno veško b udalo s tiste ulice) rejsan nema se v glavi na mesti. Pa tisti šteri njemi je tou dovolo glih tak nej.

gjjddd (nepreverjen)

Ker si dnevni migrant ka se vozis skouzi Rakičan, ne razmiš kak je tan bilo živeti recimo deset lejt nazaj pa zdaj. Glij zavolo avtojov pa prometa. Lipou se vsi skuper vozite skozi Soboto nej skozi Rakičan pa nazaj napravijo cono 50.

Problem je globlji, ta cona 30 je samo gasenje pozara. Za b udale bi lejko označo tiste keri so si zmislili trgovske centre tan ge nega nej avtoceste pa obvoznice pa nika. Ka nemo dale razpredo kdo je vse tan zemljisca prodal pa zasluzo pa ta dale. Nej so pa b udale tisti ka tan zivejo.

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Nej san migrant skozi Rakičan. Po tvojem bi se morali po Cankarjevi in Lendavski v Soboti ge je kakši 100 X vekši promet kak skozi Rakičan morali voziti največ 5 na vöro ali pa ešče boukše ka bi avte šoferi peški rivali. V Avstriji maš skoz določena nasečja z vekšin prometon omejitev 70 na vöra pa je ešče nikoga nej pobralo.

In reply to by gjjddd (nepreverjen)

Hsjdkdghjr (nepreverjen)

Ci si ze pri avstriji. Tan mas 70 na taksih mestih kak ce bi tou npr. mel na glavni cesti beltinci sobota skozi rakican, nej pa med ulicami na ozkih cestah ge je puno krizisc. Cista praf ka je 30. Tu je se puno otrok.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Landini

Če je pločnik na obeh straneh, bi hitrost lahko bila brez problema 70 km/h. Tako kot je v vseh normalnih državah.

In reply to by gjjddd (nepreverjen)

OK - PUF (nepreverjen)

Poslušaj tij iz Rakičana pa vij spadate pod pametnoga župana Jevška, ki je tak pameten ka je napravo južno obvoznico po kateri se nihče ne vozi, zakaj pa ste nej delali pametjakoviči obvoznico mimo Rakičana ge je 10x več prometa, to mi povej, če si tak pameten. Mi smo taka jebena država, da si saka ves lejko zmisli kar hoče, dragi moji pa mij živemo v 21. veki in so ceste za to da se po njih vozimo. Ka ste pa vij napravili v Rakičani ka ste znižali na 30 km/h na cesti štera ima pločnike pa še ovire to je samo večje onesnaževanje okolja. Zanimivo pa je to ka je na 30 km/h omejena ena sama ulica v Rakičani na vseh ostalih pa je 50 km/h pa še pločnika nimajo. To je dokaz, da se ni šlo za varnost ampak čisto zajebavanje in kaseranje za ubogo rdečo občino Sobota, ki ma pejneze za vse norije, drvarnice za ceste pa nema.

In reply to by gjjddd (nepreverjen)

hahahahah (nepreverjen)

Ti si pa tipičen primer "pametnoga" desničara. Pred 1 leton ste še gučali, kak je južna obvoznica nej Jevškov projekt, ker je bilo vse postavleno še iz časov Štiheca. A zaj je to slaba zadeva in je Jevškova seveda. Odloči se... Aja, od kda je Jevšek napravo cono 30 tan? Dobro, Jevšek jo je podukšo do konca naselja (torej kakšnih 100m), ampak postavlena je bila že prlej. Če probaš biti političen, boj bar pravilno. Ker ges kak neobčan MS znan, ka lažeš in zavajaš. Sicer pa, dokeč tan ne živejš pa ne veš razmer (navad voznikov, njihovo hitrost, število...), se nemaš kaj oglašati. Je že bil razlog, zakoj je to tan postavleno. In mislin ka čistak dober razlog (ker lidgej razmišlajo, preden kaj napravijo) in to cono tan sigurno podpejran. Kda de pa vzhodna obvoznica napravlena, te pa de tan zagotovo druga zgodba in prav je tak. Če ti pa cona 30 tan ne paše, pa se pelaj v šoping skozi MS. Tan je seposedi 50...

In reply to by OK - PUF (nepreverjen)

OK - PUF (nepreverjen)

Veš kaj ti povem meni politika leva desna ali bilo katera dol visi. Jevšek je župan zdaj že 6 leto dobro da ne omenjaš da je Gerenčer ali Slavic kriv. Sam se pa nikoli. ne vozim skoz Rakičan ker nisem iz tistega konca. Sam pa bom zdaj zrihtal, da bo na cesti mimo mene, ge se pa tij voziš omejitev na 10 km/h zakaj pa ne.

In reply to by hahahahah (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Blizu je velika noč, treba zaslužiti za dobrote, pa tudi višje plače v javnem sektorju zahtevajo več pobranih kazni. Primite se za denarnice. Samo tako naprej.

zola (nepreverjen)

edino pravilno

3dva (nepreverjen)

Ka resno nišče mimoidočih nej biu telko "fer" pa te kurčevi radar obrno vkraj??

pištek3 (nepreverjen)

Ali pa bi eno staro coto gor na kamero obeso, ka se nebi vidlo koga se je kepalo

In reply to by 3dva (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

zdaj me je že praktično straj z avtojom iti v soboto ..... bole kak na cesto moreš gledati na števec pa paziti blesave cone 30. Ok razmim ozka cesta ovinki pa resno več nejde ali mi mamo cono 30 na glavni prometnici v varaš ge je cesta ravna pa šurka ka se lejko dva kombanja srečata.

čarni vrag (nepreverjen)

Komanda je komanda. Če je znak 30 se vozi 30, če je 50 pa 50. Če toga nej si sposoben pa odaj auto. Menjša gužva de na cesti.

vodka (nepreverjen)

Pa zdaj, če je tisti šteri dava komando bedak je tou prav zato ka je bedak tak pravo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Grk Zober

Ne morem verjeti, da nekateri ne razumete pojma omejitve hitrosti. Če je 50 je 50 in ni nobenega opravičila, da bi vozil 60. Nekaj krat sem bil v Ismaningu (mesto pri Műnchenu), malo večje od Murske Sobote. vse ulice , razen ene imajo omejitev 30 . Vsi vozniki se tega držijo, nikogar nisem slišal, da bi se pritoževal nad tem sistemom.

helmut (nepreverjen)

Saj znam ka je omejitev omejitev samo če so omejitve blesave se pač mam pravico buniti. Ker ne služijo nobeni varnosti ampak so tu samo za oberanje poštenih državljanov oz. za trenutek nepazljivosti in opa si že na 40 km/h evo še enga mamo.

In reply to by Grk Zober

123 - bum (nepreverjen)

Grk Zober - Ti meni povej, če to ni čista zajebancija primer Rakičan na ulici ki ima pločnike je omejitev na 30 km/h na vseh ostalih ulicah v Rakičani kjer ni pločnikov pa lahko voziš 50 km/h tako v Nemčiji nikoli ne boš videl. Se pravi da na vseh ostalih ulicah v Rakičani nega dece ampak le ob eni ulici, lepo te prosim ne me imeti za takega norca. To je čista zajebancija in kasiranje za ubogo občino Sobota.

In reply to by Grk Zober

DF-PUF-LUP (nepreverjen)

Povejte mi na podlagi katere zakonske osnove, tej soboški redari, ki nimajo nobene izobrazbe, radar lahko postavljajo na privatno zemljišče dostikrat še skrit v ograjo cimpres če se le da samo da se kasira, mene na to ne dovoljeno finto sigurno ne bodo dobili, ker so to nedopustni postopki brez zakonske osnove. Pa če so že sami tupani, verjetno imajo pametne šefe ki bi jih to lahko naučili kam se sme postaviti radar, ne da ubogi narod zajebavlejo.

Čergoli (nepreverjen)

Na Hodošu na Goričkem se tudi lepo vsi držimo omejitev.

Čergoli (nepreverjen)

Sicer pa moram dobro paziti, da ne prekoračim s kolesom omejitev 30 km/h.

obcan-9000 (nepreverjen)

Pa peš da ne greš prehitro po trgu zmage.

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Annaka (nepreverjen)

Radar detektor si nabavite in ne plačate nič požrešni državi!

obcan-9000 (nepreverjen)

Ti radarji v conah 30 so samo za kasiranje. Z tem ne bodo izboljšali prometne varnosti glede velikih hitrosti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice