Pes umrl po sterilizaciji
pes umrl po sterilizaciji.
danes smo na veterinasko kliniko na sterilizacijo odpeljali 6mescov staro in posvem zdravo ter živahno psičko(mešanko). Psička je tehtala 5kg.
torej takoj zjutraj je bila sprejeta na poseg, po "uspešnem" posegu so nam skupaj z navodili za naslednje dni povedali da je vse vredu in da jo lahko odpeljemo domov.
Doma je pes po večih urah še vedno bil pod anestezijo, se ni odzival na na nas, trepetal in imel mrzle tačke in uhlje.
Kar je tudi bil vzrok da smo jo po parih urah odpeljali nazaj na kliniko. Tam je dobila še 2 "inekciji" za prebuditev. Izmerili so ji 40° vročine, psička je tudi bruhala. po nekaj urah infuzije je žal umrla.
Psičko so nam vrnili brez vseh pojasnil. Po več kot desetih klicih nam je veterinar končno dvignil telefon in nas povabil da jo pripeljemo na obdukcijo.
Zaradi nezaupanja v njihove rezultate, jutri peljemo psičko na obdukcijo v drugo kliniko.
Glede na simptome vročine in bruhanja sumimo na notranje krvavitve, torej veterinarsko napako.
Kaj lahko pričakujemo od obdukcije, kaj v primeru da obdukcija pokaže veterinarsko napako ?
kakšno je vaše mnenje ?
Komentarji
Uboga psička. Moje mnenje je, da tudi če jo peljete na obdukcijo in se bo izkazalo, da je veterinarska napaka, ne boste kaj dosti rešili. Psička je mrtva v vsakem primeru. Čim prej nabavite novega psa, da pomaga zaceliti rano.
@skriti, kar se tiče na rizičnosti je na kliniki nikoli niso omenili, prav nagovovarjali so na poseg,
češ da je povsem običajen in nenevaren.
vem da psičke ne bo nič vrnilo, ampak glede na to da to ni prvi sumljivi primer z te klinike, sem pripravlejn iti dokonca neglede na denar.
še posebej ker so podobno napako naredili z muco ki je bila sprejeta na cepljenje nekaj minut po naši psički.
v primeru prevelikega odmerka anestezije, ali napake pri posegu, mi baje ostaja možnost da zahtevam vrnitev stroškov.
v vsakem primeru bom pa z rezultati poskusil opozoriti na njihove napake čimveč ljubiteljev živali ki jih vozijo tja.
Psico si pelo na prisilno kastracijo prouti njeni volji.... iz nje si zavestno ščeo napraviti kriplina.... oziroma si tou napravo.... zdaj ti je psica crknila zaradi tvoje odločitve in tij bi rad zdaj nekšo pravico isko! Ges bi tejbe toužo zaradi mučenja in pohablanja živali!
dexter ma praf.
ge san tüj odločno proti kastracije. poleg psov be kastrero še lastnike!
jebe ga tak prijde, kda se človik boga ide!
Ka boš pa delo vsako leto z mladičame?
Buješ jih?
dexter tebi verjetno rejsan bole ugaja klati nedolžne mladiče, ali pa psa meti nedre v nekšen boxe zaprtoga, v najslabšon primeri zvezanoga.
v hiši je psico že zarade higienskih razlogov bolše kastrerati. sicer je tov resan moja odločitev če jo dan sterilizerati al ne, neje pa moja odločitev dati nekomi doktorat zato ka ga boli kurac če za tisto ka je plačani dobro napravi.
hja to ka pravi dexter je rejsan po eni strani, vsi ljubitelji živali se zgražajo že za najmenši drekec či što kaj čudnoga napravi živali in z njimi ravnajo boše kak z človekon. Primer: nešče ka ne žene psa 4 dni na sprehod bi za njega takoj pravili ka muči žival, ampak kda pa ovi svojo žival pela na kastracijo se pa ne zaveda ka te poseg pomeni za žival in to je glij tak tudi mučenje živali.
predstavlaj si ka bi svojega otroka pelau na kastracijo
Zakoj bi pa mogo klati mladiče? Tvoja psica je nej bijla nedužna? Kak koli tou zaj što vzeme pa razmi.... tij si krijv ka ti je crknila.... tij si se odloučo ka jo ta pelaš pa joj vzemeš neka ka joj je narava dala.... pa ne išči zdaj krivcov za tou drugje pa si ne zmišlavli nekše razloge samo zatou ka bi opravičo svojo krivdo! Tüdi, če je rejsan doktor zajebo si še vedno tij tisti ka si jo k njemi pelo. Tüdi ljudje mejrajo pri čisto rutinskih kirurških posegih.... se pač zgodi..... tak tüdi pri živalih lejko prijde do zapletov...
Če bi rad meo psa doma samo za glejdanje ali špilanje si pa küjpi enoga tan na otroškon oddelki v špari.... s tistin ziher nede nikših higienskih problemov.
Me glij zanijma kakšno mnenje majo o teh zadevah člani drüjštva proti mučenji živali keri so telkokrat glasni tü gor.
Ojoj dexter zaj si resno mimo vdaro! Najbaukše ka ne kastreramo/sterelizeramo mačkov in psov pa naj se po mili voli je*ejo okoli in skrbijo za reprodukcijo... Kda de jih pa preveč in več niti nedo meli kaj za gesti mo jih pa crknjene na pločniki gor pobirali pa v koš metali.
Sterilizerane živali živijo miljon krat lepše kak nesterilizirane. Saj je pa sex tudi nej alfa pa omega življenja ale pač? :)
Razloži mi za kaj je prikrajšani sterelizirani/kastrirani pes?
Čudno ka pri ljudeh sploj opererajo tumorje pa rakave celice. To je tudi narava dala...
Pa še to. Maš dve opciji:
1. žival kastriraš in ji omogočiš ljubo svobodo
2. je ne kastriraš in ji omejuvleš svobodo
Daj ne motaj že pa.... ka itak znaš ka ščen povedati. Tip je pelo psa na pohablanje.... pes njemi je crkno in on bi zdaj nekšo pravico isko. On se je odloučo ka de psa pohabo.... jebi ga se zgodi.... je pač crkno.... in on zdaj pizdi vse povprek.
Ges tou vse ka si tij miic napijso razmin pa se več ali menje strinjan.... ali pes je tüdi žijvo bitje.... kero pač gda je v lastništvi človeka več nema nikše možnosti samo odloučati o svojon življenji. Za cejlo njegovo dobro se odlouča lastnik.... zatou bi v takšnih primerih mogo vso odgovornost nositi lastnik. Pes se ne odlouči san, če de se kastrejro in h keromi doktori de šou tou delat.... tou vse napravi lastnik psa. Ljudje mamo možnost izbire... psi v lastništvi človeka pa tej možnosti nemajo.
Aja miic.... plodnost je za ednouk še nej bolezen kak tumor ali rakave celice.
Samo za info.. Kama si to pelal? Nabergoj ali Veterinaria?
Neka napadalen si grato :)
Avto je tudi v tvojon lastništvi in če ga pelaš k mehaniki pa ti kaj zajebe nosi mehanik odgovornost nej ti :)
Razmin ka so ene operacije rizične. Ampak sterilizacija ne spada v to vrsto kelko mi je znano. Tak ka je logično ka je veterinar neka mogo zajebati.
Nej bolezen nastane kda se živali vse povprek đebejo, jih je preveč, nemajo za gesti in crkavlejo na cesti. Te pa so bolezni... Saj ti tudi dobro znaš ka san ščel povedati pa ne spreobračaj moje besede :D
Nejsan.... samo brez panike. :)
Avto je nej žijvo bitje. Ali? :) Tüdi operacija slepiča je kao rutinska in nerizična operacija.... pa so tüdi že lidjej mrli zaradi toga.... pa še zaradi marsikeroga še bole nedužnoga posega.... kelko lidij se samo ne zbidij iz narkoze.... pač sakši organizem se načik odziva na določene posegev njega. Verjetno je isto pri živalih.... za razliko ka živali nemrejo povedati, če je kaj naroube. Nemo več o ton.... še vedno je pa moje mnenje ka je tip san krijv ka njemi je psica crknila.
dexter, ka bi te ti delo z mladičame?
pa nej mi praviti ka bi jih podarjo, ka za to NE NAJDEŠ FOLK.
Kitajcon bi jih za masne pare odavo!
po tem opisu dogodka sem prepričana, da je to bilo pri Nabergoju. Tam za mastne dinarce koljejo živali.
dexter ti si bumbar. Za psico je najboljše,da je sterilizirana. Misliš, ka njo to ne izčrpava, ka je vsakih par mesecov breja??? Mladiči pa bi lahko na koncu pristali na cesti - svet je prenasičen z psi in mačkami. To pa sigurno ne želiš nobenemu. Folk jih več ne sprejema z odprtimi rokami kak včasih, ker je to za nekatere še vedno velik strošek.
Ja seveda, ges san zdaj bumbar. Pa za psico je tüdi zdaj tou bilo najboukše ka so jo sterilizejrali..... pa ka je crknola.... geli? Že pa ena ka ne razmi ka san ges sploj ščeo s ten povedati ka san se pikno v toga majstra ka je dao sterilizejrati psico. :)
Ko smo dali kastrirati mucka, njega, smo malo govorili z veterinarjem in je povedal takole, da ni problem kastracije pri kužkih in mačkih, tan je to pri šestih mesecih že smiselno, bolj so problemi z prerano sterilizacijo problematični pri ženskih živali, tu lahko nastanejo problemi in posledično tudi smrt, zato naj bi te živali vsaj enkrat skotile da se organi pravilno razvijejo in šele takrat izvede kastracija ali.Ne vem kje so ta poseg izvedli in zakaj te na to niso opozorili, siser pa tudi sam menin da obdukcija živali prinaša samo strošek, zadovoljen z odgovorom pa itak ne boš.Omisli si drugo žival in takrat premisli kdajin kje ga dati operirati in primerno oskrbeti .
Dexter, ja bumbar si. Denis je proso za mnenje, ka napraviti po obdukciji, tij pa samo blatiš vse povprek, keri se odločajo svoje pse/mačke dati kastrirat. Seveda si tij napiso svoje mnenje, ka bi ga tožo zaradi pohabljanja, samo žal ne bi uspel. Če pa nemaš kaj bole pametnoga za povedati, pa boj rajši tiho.
Denis, verjetno do ti po obdukciji veterinari tudi znali kakšen nasvet dati, jasno pa je, ka brez obdukcije nemreš nič naprej. Upan ka se stvari pride do konca, držin pesti.
Ges pa držin pesti, ka de ednouk tejbe nešče kastrejro.... prisilno!
Haro Kiti
s svojo izjavo o Nabergojevih si šla močno čez rob sprejemljivega. Upam, da te bodo Nabergojevi tožili, ker gre za direktno javno blatenje.
Karkoli si kdorkoli o kom misli tega tako eksplicitno ne more napisati. Vsaj ne brez posledic... Ali pa predoči dokaze. Osebno mnenje ni dokaz.
Ja še neka..... za vse tiste pametne, ka mate tak radi svoje domače ljubljenčke ka jih pohablate.... obstajajo tüdi kontracepcijske tablete za pse.... podobno kak za ženske.... ali nej, vij te rajši dale pohablali živali..... te pa đouklai okouli ka van je pes crkno zaradi toga.
dexter@, upam, da se ti ne boš na velko razmnoževal!
@lokalpatriot - osebno mnenje ne, temveč večkratna osebna izkušnja.
Pa ka ti postavin eno teoretično vprašanje - Bi tebi v bolnici na kirurški mizi, pri enem čisto simpl posegu umrl (bog ne daj, da bi se res zgodilo) otrok. Koga bi krivil - sebe, otroka ali pa kirurga?? Torej je to tvoja osebna izkušnja. Boš posvaril tudi druge ljudi pred tem kirurgom/bolnico, ali pa boš tiho, čeprav boš npr. vedel, da je naslednji na vrsti otrok tvojega znanca? In seveda vsi vemo, ka na papirjih/odpustnicah vedno piše v prid njim. In dam se stavit, da jih je še več na tem svetu, ki imajo z to "veterinarsko postajo" slabe izkušnje.
Žepa veterinarska... sterilizacija je nevaren poseg tou ti vsak veterinar pove- prosin ne guče, ka si ti jo na velko porivale pod nous pa te silile, ka tou napraviš. Tvoj pes je in (again) bila je samo tvoja odločitev. Sicer pa se psička ne goni cejli čas in bi jo pač tistih par dni meli zaprejto v bokše (če ga mate) ali jo pač kontrolejrale na sprehode (če ste jo vozile). Vörvlen pa, ka so van veterinare rejsan svetuvale sterilizacijo, če ste meli psičko spuščeno in je odila po meste/vejse, kar je žepa vaša napaka, ker bi jo pač lejko bar idnouk na del pelale na sprehod.
@Haro Kiti: ti si resno en čuden stvor. Neven, što ti je pri Nabergoje kaj tak hudoga napravo ka vso svoje sovraštvo do svejta koncentrejraš tan, ker so tuj po mojih izkušnjah dobri v veterinarskoj stroke in je zadnja stvar ki bi jo napravile tou, ka bi žival po hitron postopke bujle. Eni moji znanci so vozili mačko ta na zdravljenje. Ampak, ker je mujca resno fejst pomale okrevala, so pač znanci želeli muco uspavate (po mojon mnenje brez razloga, ker se je stanje vidno izboljšavalo). In ker so pri Nabergoje pač nej ščele opravite evtanazije, so jo pelale v Soboto (ge je blo-šus,crk, brez problema, baje niti pitale nejso zakoj). In v eni primeraj je evtanazija dražja kak celo zdravljenje-zlata jama torej za nekoga, pobijanje živali. Sicer pa, mogoče Moravce zamenjavleš s Soboto? Znaš ka sta tou dvej različnive postaje,ale?
Sicer pa se v vsakon primere pridružujen lokalpatriote in mislin, ka mo tuj pisala na administracijo foruma
Haro Kiti
se strinjam s tebov glede tvojega mnenja in te podpiram glede NABERGOJA...tudi ge man slabe izkušnje z njimi....bi pač samo odavali vitamijne in kaserali, ka še kaj drugoga ne poven o njihovon deli.....nemo njim delal slabe reklame ampak ge z njimi neman več posla niti ka se tijče njihovoga obnašanja do strank.......
na okdukciji so ugotovili ka ji je delalo samo pol srca, in neje anestezije prenesla. Kljub telkin preglednon toga nejso ugotovili, vseeno je pa živela kak če bi 3 srca mela.
in za vse posebej pametne glede stališč do sterilizacije, nesan pito ka mislite o sterilizaciji, ampak ka napraviti po obdukciji.
vrnili so mi denar, in se opravičili za napako. Žal je to nede vrnolo, upam ka čim prej dobimo novega psička ker je že prvo jutro bila hiša čist prazna brez nje.
@maru:
V enon leti ti fentajo 3 pse pa enga mačka..
Pri NOBENEN ne opravijo ne krvnih testov, ne ultrazvoka, nič.. Popolnoma brez preiskav. Vse štiri so samo filali z infuzijo z besedami (Bomo videli jutri kako bo)..
Ena psica je imela vneto maternico.. (samo infuzija), druga odpoved ledvic ali jeter.. se več ne spomnim (samo infuzija), pri tretji niti ni znano ka je bilo (samo infuzija), maček, drugače popolnoma zdrav, ledvični kamni (samo infuzija).. Vse to je bilo BREZ kakših koli preiskav, čeglih smo jih prosili in večkrat povprašali za preiskave, pri čemer denar tudi ni bil noben problem.
Od te dale, po mojon mnenje in izkušnjah, sta Nabergojeva poden od podna. Na začetki so resno bili 1A, ampak odkeč sta 2x pokaserala pomurca leta, se jima že očitno j**e za živali..
nemo omenjo kama nemo zdaj tu omenjo kama san vozo, neje bil nabergoj, je pa bilo v prekmurji.
Tudi obdukcijo so naredili zastonj, saj se verjetno zavedajo svoje napake.
Dexter: ti so totalno nori pa prizadeti! Bolše ka psica trpi samo da je sterilizirana, kak pa da je vsakih telko mesecov breja?? Malo se zamisli ka si napisal.. Me pa zanima ka bi ti delal če bi ti psica skotila 4-5 komadov? Ziher bi jih vse ta zmetal kak ova ka jih je v reko metala.. Upan samo ka do tebe tudi kastrerali, ka neboš mogo meti tak nore potomce kak si ti!
Sicer je pa Denis prosil samo za mnenje, ne pa za neko razburjanje pa nasprotovanje sterilizaciji. Tak da če dugič nemaš kaj čednoga za povedati boj raje tiho pa se skri nekam!
Ja pri Nabergoju imajo res radi infuzijo, zanimivo ....
@deniszver: takšne stvari se nažalost dogajajo, mi je žal za psičko..ti pa povem..mij mamo 6 mesečno psičko in so nam strogo odsvetovali sterilizacijo tak mlade psičke.. počakali bi naj do prvega leta ali leta in pol....nekaj je na tem..
@Anubis: te pa očitno ti uživaš v ton, kda ti kolejo živali. Si ziher ka neje šlo za zastrupitve pri vseh? ker v ton primere se da samo injekcijo (k4) in infuzijo, ker drugoga pač nemreš naprafte, niti pri človeki nej. In neven, ge si doubo tej diagnoze, ker v primere ka bi veterinar odkril vneto maternico bi jo ziher odstrano. In maček, ki ma ledvične kamne neje popolnoma zdrav lol Ja, poden od podna si ti, da ljudi,ki jih verjetno sploj ne poznaš tak žališ po internete. Idi pa jim v obraz povej, nej ka tu za hrbton šinfaš. Sicer je pa je človeke, keri dejansko ob pol 2 zjutraj v nedeljo stane iz postele, ker mačlka bruha, po moje vse ostalo kak vseeno za živali, nej? :)
Dajte, ne bojte preveč čedni in hkrati še žaljive, če resno nemate nekšoga znanja o čem se ide, ker mislin, ka ga veterinar ma. Možno, ka van na kakaši drugi postaji tou vtepajo v glavej? Sicer pa, če van neka ne paše, pa ite drugan, ali pa po drugo mnenje. Je vaša žival in vaša odločitev in vas nihče nemre v nika prisilite
Maru - enkrat se zgodi, pa si misliš, ok, pač, ti je žal,ampak se je zgodilo..., se drugič zgodi, pa si misliš, jaz sem kriv, nekaj sem sigurno naredil narobe, ko pa se tretjič zgodi, pri istem veterinarju, potem pa je sigurno nekaj narobe tam, in ne pri tebi. Maček pa je dobil probleme z ledvicami po kastraciji, ki so jo opravili pri istem veterinarju. zanimivo ne??? Ampak, da šopajo žival brez dodatnih preiskav (krvi, ultrazvok,...) je pa že malo podno ne??? Tudi v zdravstvu te ne pošljejo samo na infuzijo brez, da bi pregledali vsaj kri in urin, ali?? In če nekaj plačaš, pa ne poceni, potem tudi pričakuješ, da bo opravljeno kot je potrebno!
Ja seveda ka ne boš 6 mesečno psičko sterilizejro, pa to je logično, za božo volo...
Naj bi inouk skotila pa te recimo.
pa ka bi zaj ti rada haro kiti? te se dajte obregnoti še na kardiološke oddelke sake bolnice. nemrejo sakoga ka njemi zaklopke menjavlejo ali pa bypasse delajo poservisejrati v nulo. marsikeri tudi operacije ne prežive ali pa ne prežive prvoga mesca po operaciji. zadnje čase se mi zdij ka bi lejko vsi sami sebi bili doktori, veterinari, avtomehaniki....
čakate ka bi določeni specializejrani lidgej delali čudeže sami pa nemate ali pa ne pokažete nobene veščine. po moje si niti hrenovk ne vejte skujati.
No naj ti najprej povem,da psi imajo med 37,5 in 39 stopinj telesne temperature.
Da bi bila veterinarska napaka,žal dvomim,lahko jo je tud anastezija zdelala.Saj o tem se ne piše ogromno drugače pa anastezija lahko ima ogromno stranskih učinkov.Tud zdrav človek,lahko po anasteziji umre,lahko jo ima prvič in pride do komplikacij.Lahko pa je tud kako alergijo na kaj dobila,ali pa kaj drugega.Lahko so se ji po anasteziji doma pljuča slabo predihavala in je dobila premalo kisika v možgane,lahko je anastezija slabo na njeno srce vplivala,lahko je bruhala že takrat ko je že doma bila in je spala in si je lahko pljuča zalila,....lahko je marsikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj,...tako da ni nujno da je veterinar kriv.Žal je tvoja psička tisti 1% pri katerih pride do teh komplikacij,ki se končajo z smrtom.
No vseen sožalje.
Aja Dexter glede tvojih komentarjev na prvi strani se strinjam.Ni nujno peljat psico na sterilizacijo,saj ti jo ni nujno parit.
To moram tud napisat.javno blčatenje določenih oseb,pa nekašno opozarjanje da bodo opozarjali ljudi naj ne vozijo živali tja?Ali pa na kirurga,pa bolnice?Čakajte malo...Kako si vi predstavljate,da naredite prometno nesrečo,ali pa komu na parkirišču v avto udarite,ali nekomu grdo besedo poveste in da bi nato nekdo vsem javnim ustanovam,vsem ljudem,policiji govoril ej pazi se ko je ženska na cesti,pazi ta nadira in kaj bi pol bil nekdo do konca življenja v stanovanju zaprt????
Dajte no ni vedno kirurg kriv,ne veterinar,za vse sta kriva 2.Tud pri alkoholu lahko pride do zastrupitve,mal ga preveč piješ,še z kakim redbulom mešaš,kozlaš in kdo bo tu kriv???Ti ki se odločil in delno tudi jaz,ker sem te povabil.Ampak ta stavek se res ne more primerjat z smrtjo.Vedite da so zdravila strup,tako tud anestezija,marsikaj.No pri naketirih apaurin 5 mg povzroči zastoj srca,nekateri pa ga po 10 mg dnevno žrejo,narkomani tud do 50 mg. A tu so tisti procenti npr 1% od stotih kjer je stranski učinek lahko smrt.In v tvojem primeru je žal psica tisti 1%.
Žal.
Drugače tud nekdo ko je napisal,da je operacija slepiča nedolžna stvar??'Tud tu je 1% ljudi ki umrejo.Imajo visok bolečinski prag in čutijo bolečino v trebuhu ko je skor pred razlitjem,OK,operacija uspe,v trebušni votlini lahko ostane kaka bakterija.Po 5 dneh dobiš vročino,ne greš takoj k zdravniku in se zavleče 3 dni,pol pa greš,ker je že hudo 3 dni z vročino,no na kar ugotovijo da je prišlo do sespse in te preventivno sprejmejo na infekcijsko da nebi slučajno zaradi sespse prišlo tud do meningitisa zaradi bakterije.In če je sepsa prehudo,žal lahko tud umreš.
Drugače pa če ne veste ljudje najbolj umirajo v prometnih nesrečah,pa tud noben pisal,niti govoril ali pa ni zaprl tovarno BMW,Renault,AUDI,Ford,Opel...Naj jih zaprejo,ja treba opozorit svet,da zaradi avtomobilov ljudje umirajo,a ne?To bi lahko nekateri rekli... :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Pa da nebo kdo pisaril,da jaz koga branim,sem na obeh straneh.Ampak tu je treba videt ozadje vsega dogajanja,pa treba je tud gledat na dobre stvari ki jih človek naredi,ne pa samo slabe.Žalostno je to,ker vsi bolj lažem in zgodbam ki se jim v možganih zakuhajo verjamejo. :D:D:D
glede tega kdaj psico sterilizirati si kinologi niso enotni eno pravijo da pred prvo kotitvijo, okoli 6mesca naprej - kar koli kdo reče, večina psov ki se sterilizira pred prvo kotitivijo so stari 6 -7 mescev, druga polovica pa pravi da je je bolje po prvi kotitivi.
kar se tiče veterinarske napake, je bila sterilizacija uspešno in pravilno narejena, psičko je pokončala anastezija katere slabo srce ni prenesno, tu je napaka veterine. ki jo je tudi prizala. iz tem zaklučujem pogovor.
prosin administratorje če zaklene temo, saj je bilo vprašanje kam po obdukciji, nepa debata o avtomobilh in avtomehanikih.
namen teme je en navadni proletarni senzacionalizem. pa tej vaše nebuloze pred prvo kotitvijo. či je nede ni en naskočo boš čako 10 lejt ka jo sterilizejraš??
@maru:
Ja san ji (Smiljani) v faco povedal ka si mislin o njoj, ne se bat.. Lehko tebi tudi če se ge srečava.. Zgleda ka si samo en velki / velka fan-boy nabergojovih, glede na to ka se direkt zaradi te teme prijaviš na forum..
Tak ti poven, če si zadovoljen/a z njimi, in so ti vse živali zrihtali nazaj k zdravju, hvala bogu. Jaz pač imam slabe izkušnje z njimi, pa si svoje mislin o njih, in to tude vuplen naglas povedate.
In ge san dobil te diagnoze? Kda so živali fertig bile oz. jin je več dejansko nej pomoči bilo te so se zjasnili ka dejansko je... Do te pa oni ne vejo ka je, pa bi lahko bilo to, pa ono, testov pa nikšeh ne napravejo.. samo ugibajo na slepo oz. stranke zavajajo kak zgleda..
Tak ka, če maš dobre izkušnje z njimi, svaka ti cast.. Ges jih neman in se jin rajši izogiban kak pa de pa kaj..
Sorry obdukcija za psa???Ne splača se.to je pa draga stvar.
Z psi se zaenkrat še ne znamo pogovarjat...žal.Ne moreš psa vprašat kolk krat ima glavoboil,a jo je kdaj tiščalo v prsih,ali........
Pri odraslem pa to lahko narediš zato pa te anesteziologinja pred vsakim posegom zasliši pacienta da se ve ekipa pripravit na morebitne posledice.
To so ti sam primerjave dajali in nekateri so primerjave in komentarje drugim komentatorjem namenili.
Anubis imaš prav,pa to ne bosta sam vidva,ki imata slabe izkušnje,še bo kak pes s takim komplikaciji in pol bo spet še ena nezadovoljna stranka...vedno je to tko.Razumemo vaju,sam kolk nekateri žalijo pa pljuvajo,ni lepo.sorry.
Če je izpadlo da žalim in pljuvam, ok pač je...
Vendar samo zastopam svoje mnenje od kerega ne mislin in ne bon odstopo.
Kak povedano, san Nabergojovin to tudi povedal ka si mislin o njih, in glede na to ka mamo svobodo govora, lehko tudi tu izrazin svojo mnjenje..
Ti si tu pač žrtev dogodka,povedal si svoje,sam nekateri so pisali da treba ljudi opozarjat naj ne vozijo tja in ....Javno blatili ime...
Povej svoje mnenje,kaj se ti je zgodilo,ker neki pišejo v množini kaj se nam je dogajalo.
@maru - fejst si pameten ja. Povej z kere veterinarije si ka mo znali. Glede na pisanje san siguren ka si eden izmed veterinarov. Ali si se pa samo s ten namenom prijavo ka boš malo zagovarjo veteriranje (saj nej ka bi ge mel kaj proti njim - ka se razmimo :)??
@kiti - ti bi se pa za takšo izjavo na prvi strani resno mogla znajti na sodišči. prestopila si mejo dobroga okusa - pa je če res ale nej. če maš dokaze dokazuvli, če jih nemaš ne natolcuvli oz. se zagovarjaj na sodišči za izrečene besede. brez zamere! :)
@miic: se ne trujdin bite pametna, samo pravin kak je. Pa nejsan iz nobene prekmurske veterinarije, ka nede napačnoga razlaganja, ka nekoga določenoga branin. San pa dobila mnenje, ka so ludgej preveč šinfali in tou tudi določene ludij zaradi njihovoga dela in se mi je zdelo fer, ka nešče pove tudi kaj v njihov bran :) Pa brez zamere deniszver, san vesela, ka si jo dobro odneso in mi je žal za tvojoga psa
zdaj ka man cajt ka lejko žepa pišen nadaljujem, saj van nej trbej štete če se komi ne da:) @Anubis: dobro, zavolo menej, maš pač slabe izkušnje. žal. Sicer pa neven, zakoj se zdaj pa ti obračaš na menej in bi meni kaj v faco gučo, ker s teuf neman nika in niti neščen mete s takšimi sovražnimi ludmi, hvala za razumevanje.
Po drujgi strani pa, če ščejš, ka nešče postavi pravilno diagnozo, moreš tuj ti pravilno opisate ka in kak dugo se je dogajalo, nej pa skrajšati čas dejanske bolezni, kera se je vlejkla 1 mejsec na 3 dni. ČE pa ti izpustiš nekšo relativno pomembno stvar, ki se tebi zdi brezvezna, ker si ti pač še po možnoste na internete najšo, ka se simptome ujemajo z nečim drujgin, de pa isto kak bi blo pri doktore. Maš vročino, malo kašlaš, toga ka pa maš že 1 mesec drisko pa ne poveš, ker si prepričan ka je samo prehlad. In če ne odiš nazaj na preglede z živaljo, če te nešče naroči -hja, pa se lejko vnamejo šivi ali pa si jih žival pocuka, rana se zagnoji, gnoj ide v kri, žival crkne, kriv je pa veterinar, ker ste ga 2 kedna prekesno pripelale na pregled. Valda.
O infuziji: tou neje samo voda. če što tou šlučajno misli. Infuzija bi se ob sume na kakšo koli bolezen, še posebej, če vključuje bruhanje in drisko mogla dati TAKOJ, ker je žival že itak 1. dehidrejrana in 2. je šibka in ji primanjkujejo določene snovi v telesi, ki jih infuzija nadomesti. Infuzija v bistve pomaga živali, ka se lejko bar proba borite. Tak ka če Nabergojevi davlejo infizije, fala Bouge, dale tak! Če pa jih nešče ne davle, s ten po moje menša možnosti, ka de žival brez kakše (drage) operacije sploj lejko okrevala. In boukše je najprle probate žival spravite k sebi, kak pa včase milijon testov na nekše Bouge neznane bolezni naprafte, ki jih te itak MI plačamo in so na konce vsi negativne (moja izkušnja) in je bila žival samo dehidrejrana.
In za ponavljanje primerov - mislin, ka ludgej nejso kreteni in se na izkušnjah učijo. Um, še eno vprašanje, samo tak... za vse tiste, ki ste 'enin' postajan dali teeelko možnosti, po 3,4,5 živali so vam 'zapravile' baje... Ka za Boga ste pa delale ka van je sakša žival zbolela?
To si dobro povedal...ker to ko nekdo skrajša,kot si rekel iz enega meseca na 3 dni,lahko naredi ogromno nerazumevanje in štalo in pol vsi mislimo da je kriva opercija,anestetiki,zdravila... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
In pol prihaja do nesporazumov...pravzaprav pa po enem mesecu pa lahko tud žival zaradi česa drugega umre...lahk ti sosed na balkon al pa na travnik vrže zastrupljeno salamo,klobaso in ti nič kriv,ker je pač tvoj travnik čist,brezslabe vesti spustiš psa pred hišo in glej ga zlomka pes zboli in ti najprej pomisliš na operacijo izpred 1 meseca...
Dobro je da se je vsaj nekdo oglasil in stvar bolj podrobno razložil.
Maru pomota...jaz sem pisal v moši obliki,ti beri sebi v ženski... :D:D:D:D:D
Ja koljejo in mantrajo,kot našo psico ka so jo fulali s injekcijami če glih mejla strejto hrbtenico!! Samo za keš!!! Pičlka jim materna!!!
A res,zakaj pa se raje niste odločili za uspavanje?Ker protibolečinsko so jo šopali,da nebi trpela zaradi bolečin,ker če je hrbtenica zlomljena so lahko hude bolečine.
Glede služenja pa maš prav,tud zdravniki si urejajo neke koncesije,da bi služili na ljudeh.Vsepovsod je denar in bo denar.Škoda.
Paj, ja... Saj v bistvu vsak svojo službo opravlja zaradi pejnez, iz nečesa moreš živete. Sicer pa ima v osnovi kontrolo nad cenami veterinarskih storitev Vurs in jin očitno nejde gli dobro. Če mislite, ka je prinas v Prekmurji drago, ite gledat v Ljubljano, niti nej trbej ite v tujino. Zdravstvo je pač nujna zadeva, za ludij pa za živali in je zatou tuj dražja stvar.
Bi bilo pa dosta ležej, če bi začnole uvajati tudi zdravstvena zavarovanja za živali. Samo dokeč tou neje praksa v tujini de še dugo trajalo. Vupan, ka de tou tuj k nan kda sploj prišlo...
Kujpe što petarde? interesanti pišite na ZS.
Uvače pa jebeš psico.
Kak tou gučiš o svoje mame?! Hec..
Nedugo nazaj sen plačo 41,20 evr. za pregled mačka, in to v Soboški veterinariji, če me pitate zakoj , pač smo mačka pelali ka je že dva dni nej gestija povoho, pa je samo s taco brso gda je gesti povoho.V kuči nevloa, naš ljubi cartlavi maček je betežen naša malo ne trobi ka de zdaj njeni ljubi maček hin, seveda naša pravin ženi, prav naša ,zemi škatlo za transport mačka v avto pa letiva v veterinarijo.V ton časi je našomi mački v avtoji gratalo slabo je lepo v vrgo še tisto malo ka je v njen ostalo, v s škatle je odletelo tuj po našoj, pa dobro, prideva k doktori , lepo naju sprejme takrat dežurna mačka pregledne njemi siple dve inekciji ,še prle pa zeme kri, eto mački je nika nej. Zdran je kak dren , ova pravi prite vuto z njin nazaj ka mo te vidli če de bokše.Letiva domo maček blije kak zmešani , prideva domo maček pa gledni ga vraga čarnoga , tuli ka je lačen , da njemi gesti gej kak zmejšani.Tak san ji pravo tvoja mudrija ka de crkno zdaj gej kak zmešani, drugi den nazaj , postopek isti kak den prle, kozlanje in na konci lakota.Pa ka san ščel s ten povedati, vej je to našo dete, raste z nami nas osrečuje in dostikrat razveseli, pa si seeno premišlavan, ka bi se zgodilo če bi resan bil hin ka ga nebi k doktori pelo, nebi si oprosto pa znankar bi s kuče tuj ge leto, ampak ljubezen do živali je prevelika, nej je važen penas , pa je nej samo inok pri veterinarti bil , pa naj živejo z nami dokler njemi je usojeno, vsaka izguba ljubljenčka je teška, zato radi jih imejmo.
Čriček, jaz bi isto naredila, smo tudi našega mačka imeli ko otroka svoj cajt, dokler ni žalostnega konca storil zaradi neumnega veterinarja, ki ga je napačno zdravil. Še morskega prašička sem nosila na operacijo nekega tumorja. Če maš žival pri hiši, potem je treba za njo skrbet, ne le, ko je zdrava, tudi takrat, ko je bolna.
Kar se pa tiče veterinarjev in njihove profesionalnosti - v vseh poklicih delajo ljudje, ki to delajo z veseljem in profesionalno, pa taki, ki so tam pač izključno zarad denarja in delajo manj prosefionalno - po domače; se jim žvižga. Žal.
Dexter, tokrat se ne morem strinjat s tabo. Klatiš neumnosti. Žival nima toliko razuma, da bi lahko dojela kaj pomeni kontrola rojstev. Tega tudi veliko ljudi še vedno žal nima, ampak OK. Žival je bolje dat sterilizirat, kot pa dovoliti, da ima non stop mladiče in te potem pobijati, kar počnejo nekateri ali jih pa, ko malo zrastejo in niso več majhne, igrive n puhaste kepice, vreči čez prag in prepustiti ulici. Kar še vedno naredi kar precej ljudi. Žal. In obsojanja vredno.
Mislim, da je v opisanem primeru prišlo do nekih nepredvidenih zapletov, kot praviš, tudi rutinska operacija slepiča se lahko zakomplicira in človek umre, a to še ne pomeni, da človek ne bi smel zahtevati, da mu povedo, zaradi česa je žival umrla. To bi hotela vedeti tudi jaz v takem primeru.
Sterilizacija je rutinska stvar. Vsak dan jih naredijo kar nekaj. In prav je tako. Steriliziacijo bi morala subvencionirati država, kajti tako bi se rešili mnogih "potepuških" psov in muc, ki nikoli ne bi bili potepuški, če bi človek - njihov "lastnik" in domnevno razumno bitje, imel v svoji glavi kaj pameti, v svojem srcu pa vsaj malo sočutja.
Tisti, ki nima rad živali, nima rad niti ljudi in tak človek zame ni pravi ČLOVEK. Pa me prav briga za vse komentarje teh, ki tu gor trosijo prostaške in brezsrčne komentarje.
AnaLiza@--res je tak kak praviš , tudi sam znam za zgodbo moje kolegice katere pes je bil operiran v tej ustanovi v veterinariji, vse je bilo dobro ko ga je sam gospod veterinar ,peljal domov mu je v avtomobilu poginil, kaj storiti , teško za veterinarja, teško za kolegico, pes je bil dalmatinec vreden lepe denarce, pa kaj je vedela storiti, pomenila sta se z veterinarjem in pač sta sprejela dejstvo da se pač to zgodi,zapleti po operacijah so lahko usodni. Zapleti z mojim mucem so pa dejansko tudi bili po kastraciji , nažalost v drugi ustanovi, saj si lahko mislite kje, po operaciji na tretji dan ,vročina in kot oreh debela bula na mestu kastracije, nekajkrat sen ga vozil nazaj , potem sen se odločil da me tam z muco več ne bojo vidli . nimam nič proti tem ki delajo z živalmi vendar vse kar je prav, tudi moj muc si zasluži specijalista in našel sem jih v Murski Soboti v Veterinariji.
"Dexter, tokrat se ne morem strinjat s tabo. Klatiš neumnosti. Žival nima toliko razuma, da bi lahko dojela kaj pomeni kontrola rojstev. "
Ge si pa zdaj tou pobrala???
Sakšome svoje, eni so za Soboto, eni za kaj drujgoja, ge san za Nabergojeve, san izjemno zadovoljna z oskrbo, so se izkazali tudi v izredno zakomplicejranih primerih, ceno in odnoson in nej me trbej obkladati z oznako fan (za post na prejšnji strani-Anubis sklepan? neven točno, me ne briga nite) če san z nekin zadovoljna. Zaplete se lejko vsakome, pri sakšon posejge in mislin, ka se vsakome že tudi je, zatou prosin ne izpostavljajte posameznih postaj ali veterinarjev kak nesposobnih. (Analiza, napačna diagnoza, prešti si moj post na prejšnji strani). Čriček, mislin, ka je tuj boukše ka živali ne voziš več nekan nazaj, ge ti neka ne paše (čuden osnos sicer-crkne pes, se pomenjijo,ok, crkne maček, se pomejnijo pa jih odjebeš?), ker s ten pač delaš slabo tudi sebi, ker iščeš vsako napakico, ki bi jo lejko napravli in se živcejraš, pa še vse okouli tebej. In če bi se veterinarjem šlo samo za pejneze, bi se vsi spakejrale na inšpekcijo :)
@maru:
Ges tude neščen meti nič s "prepametnimi" osebki, hvala za razumevanje tudi tebi..
In po čen ti, nadvse razgledana gospodična meniš ka san nej takoj kak je bilo ka z živaljo narobe nej pelal tja? Ka san nej takoj vse točno podrobno obrazložo?! Ma nemoj ti meni neka soditi o čen neveš zakoj se je sploh šlo pa ka se je dogajalo..
In kak drugo, ne razme me narobe, neman nič proti infuziji.. Logično ka jo žival dobi če je že itak slaba, ka dobi minerale pa vodo v telo.. AMPAK, nemreš včase z prve vržte infuzije, pa se vidimo jutri. Nikšeh preizkav, ma ništa od toga.. Te pa kda žival crkne, pa prave, ja žal se je nej dalo pomagati.. Ma koji ku*** se je ne dalo pomagati?! Ste sploj probale pomagate?!
pa ka se telko buniš? :D idi na paintball, ne boj tak sovražen. In nejsan pravla, ka si ti naroube razložo, pravla san ka si si verjetno naroube razlAGo situacijo. In na splošno san gučala o ton, ka se žival prekesno pela, kda je že očitno neka naroube in je očitno že prekesno za pomouč, ne vzemi vse tak osebno. Svoboda govora, se spoumniš? ;) San vesela, če misliš, ka san pametna, sicer pa verjetno lejko neka poven o temi, o keri man malo pojma? Mislin, znaš, isto bi si ti mislo o meni, kda bi se ge bunila, ka je računalničar zajebo cejli računalnik, če je na primer tvoja praksa računalništvo, pa bi ti dobro znau, ka nemre bite točno tak kak ge pravin. Ajdi, ge sicer znan iz česa je računalnik napravlen pa znan ka se z njin dela, ali ti se vseeno boukše spoznaš na probleme, kda nastanejo. Razmiš?
In ja, če vidiš da žival hira s prve vržeš infuzijo. Če bi delo teste tisti den kda bi prpelo in bi žival crknola naslednji den, bi meu ka od toga? Na teste se čaka po en ali dva kedna. Malo več bi plačo, ja, samo bi pa itak mogo čakati na rezultate testov, če bi ščeu vidite ka ji je blo. Ali pa plačate obdukcijo, saj je vseeno, na konci isto košta. In ja, seveda veterinar živali niti ne pogledne kda jo prpelaš, še oči zaprej ka nika nebi vido, samo infuzijo na slejpo šibne :D
Paintball hmm.. Ideva? :)
Dvomin ka smo kero od naštetih psic, oz mačka prepozno pelali. Kak se je pokazal znak "bolezni" smo pač šli tja..
Ja in dejansko je skoron tak bilo kak praviš ka na slejpo infuzijo da ker so si niti malo časa nej vzeli za živali.
In glej, zadeva je takša bila, ka smo vozili k njin živali že dobrih 10 let.. In dejansko so na začetki bili prijazni, so si vzeli čas in poskrbeli za žival, in tudi razložili morebitna vprašanja. Zadnja leta pa obrat za 180 stopinj.. Nevem če jin je že enostavno vseeno bilo, ali so bili preobremenjeni ali kaj, to je njihova stvar.
Lejko pa tak probava: ti mi pošleš priimek na zs pa iden pitat, če mi pokažejo kartoteko, pa te citejrava dogajanje :) Preobremenjenost je verjetno tude, glede na tou ka se dogaja v veterini v zadnjih 6 letaj.. Pri zasebnikaj se še pa telko bole pozna, ker so sami odgovorni za plače, državniki majo vsaj to nekšo osnovo zagotovljeno in so lejko malo bole sproščene. Se pa trujdijo obouje in če ti prideš idnouk v največji gužve de verjetno šlo malo bole na hitro, na slejpo pa, oproste, nikak nej.
Ma nemo zaj tu z nikšeme priimki pa kartotekami ka itak nema smisla..
Še enkrat ponavlan, ges san si v preteklih treh letih zaradi teh incidentov ka so se zgodili, pa še par drugih malenkostih kere so se tan zgodile ustvaro svoje mnenje o njih, predvsem o Smiljani in san opravo z njimi. Mojih živali več tan ne vidijo, in to je to. Ljuden keri imajo težave z živalmi in me vprašajo za nasvet jih ne priporočan, razložin tudi zakaj je tak, kak se pa vsak posameznik potem odloči pa je na njem in ni več moja stvar.
Tak ka, mislin ka de najbokše ka se zaenkrat umaknen iz te teme, zato ka je itak že totalen off-topic, in nema veze z prvin poston.. Tisto glede paintballa pa javi, ponudba še vedno vala :)
@miic - mejo dobrega okusa?? ka pa te to tebe tak srbi? bom jaz živela s tem...ne, jaz že živim s tem, ker sem izgubila nekaj, česar mi niti vračilo denarja (katerega seveda niso vrnili) nebi prineslo nazaj. Še vedno me boli, ko se spomnim, koliko so pretrpeli. In tam se niti opravičili niso. Če ne vejo postaviti diagnoze, te naj rajši sploh ne opravljajo poklica. Če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi ga, in jih nebi peljala k Nabergoju. In ja, posredno sem tudi jaz kriva. Jih pa vsaj nisem vlačila po cajtngih, kak nekateri vlačijo druge zdravstvene ustanove. Izvidov pa takalitak ni bilo, da bi kaj dokazala. Od česa le? Saj ni bilo pregledov in preiskav.
Pa ko greš k zdravniku zaradi "slabega počutja", tudi pričakuješ, da ti postavi diagnozo, kero bolj težko, če ti ne pregleda krvi in urina, pa še kaj dodatnega. V skrajnem primeru tudi ultrazvok, rentgen, ali pa celo specialista.
aja, pa ka dodan še eno stvar.
Mejo dobrega okusa so prestopili takrat, ko se jim je začelo iti za denar in ne za dobro "pacientov".
Pa še ena stvar glede tožbe in sodišča: te bi Pahor, Janša (pa marsikdo drugi z visokega položaja) tudi lahko vsakega stožil, kateri ga zmerja in blati njegovo ime v javnosti. Pa bi sigurno prej tožbo dobil.
Za kartoteko san samo predlagala, ni problema. ok, za paintball se javin če mo kda mela cajt pa volou pa se zgučiva!
@Kiti: ok, razmimo tvoje stališče. In lepo ka si se navčila normalno stvar pravte. Saj tou bi ge isto lejko pravla za Soboto glede diagnostike, pa tudi nebi melo smisla, nej ker tude nega nikših dokazov razen viskoga računa za vse raziskave? In če mi navedeš točen datum, kda se je kome začalo ite za denar ne za dobro pacientov? Težko,ha, ker si pač toga nej sama opazila ampak si zdaj tu pobrala? Sicer pa še idnouk poven, ka ceno veterinarskih storitev določi Vurs, same postaje lejko samo z njihovo privolitvijo,se pravi Vursovo (in po njihovi ocejni) dodajo vrejdnost dela glede na določeno zahtevnost in trajanje posega in porablenoga materiala, nej kar na blef. Če nejsi več stranka pač nejsi, vrejde, si pravla zakoj in ne vlejče v neskončnost.
Kiti, što pravi ka me skrbi? :)
maru, bole očitna enostavno nemreš biti - torej ka delaš pri nabergoji oz. si njihova sorodnica, kolegica... neka v ton smisle. nej ti trbej zanikati. nej san ge z lune vrvli mi :)
@Miic: in zakoj naj bi maru bila sorodnica, zaposlena ali whatever pri Nabergoji??? Ges osebno man z njimi tudi dosta boukše izkušnje (nejsan rodbina nej zaposlena :), kak pa z Veterinario ... Pač je diklina samo napisala svoje izkušnje. Je pa fejst zaskrbljujoče, ka vas telko ma slabe izkušnje ... Očitno se je kvaliteta dela pri njih resno zmenšala
Mogoče je zato predvidevo ka je sorodnica oz whatever ker lejko šara po kartotekaj? :)
Ovak pa ja.. če se psa/psice ne kastrira/sterilizira to ne pomeni ka de se celi čas reproducejro.. pač kda se guni malo paziš ka ne pof**** glih sako ka mimo pride pa je :) sploj če je čistokrvni z rodovnikon... se trbej vsaj za delež prle zgučati, nemreš to samo tak kvalitetne gene trositi okoli... :)
Haha, valda, čeden si, dobro predvidevaš. San že pravla ka ne delan tan, nite drugje v Prekmurje in zakoj bi bila te po tvojon sorodnica? Ker bi šla pitat (skuper z dotično osebo) če mi pokažejo kartoteko? lol, saj je nesmijo kazate, isto kak doktor, ker je pač zasebna stvar. Jo pa lejko zahteva oseba na kateroga imej je kartoteka izdana :) Zatou san tude pravla ka ideva PITAT, vačik bi pravla ideva ZEMEVA, nej? :D
No ok kak koli že... Verjetno bi te že un san šau če bi nuco kaj :)
Mogoče san pa vseeno napačno sklepo. Če ja - se opravičujem :)
Casiopeia, ge zaenok še neman slabih izkušenj z njmi :)
Pomali... to san ge samo povzel za Casiopelo, MIIC-ovo razmišljanje. Meni je baš vseeno če si sorodnica al nej :)
Ovak pa ka te citejran...
"Lejko pa tak probava: ti mi pošleš priimek na zs pa iden pitat, če mi pokažejo kartoteko, pa te citejrava dogajanje :)"....
Tak ka si dejansko pravla ka ideš ti pitat :))
Dobro te se mi pa obešaj na besede, meni je vseeno :) Moja napaka, očitno san se naroube izrazila. Aja, pa nejsan tebi pravla, tisto o čednosti se je na miica nanašalo... Idemo spat, pa mislin, ka bi se tema tuj mogla pomale zaprejte
:) Torej, vse skuper san komentejro kak zunanji opazovalec :) što se pa na koj obejša, pa rajši pustmo ka tak nikan ne pridemo...
dexter moren ti povedati ka si me s ten tvojin glupin mišlenjon totalno vrgo iz tira. če ti pričakuvleš ka nešče ka ma psičko keroj privošči vso svobodo, skrbi za njo in za njeno zdravje ter dobro počutje nede napravo nekaj glede toga ka de ji fajn se fest motiš. tuj ženske jejo kontracepcijske tabletke za preprečitev zanositve pri psaj pa pač to desegnemo s ten ka jih sterelizeramo, in mi sploj neje jasno zakoj bi naj to bilo mučenje. že ka posegaš v njeno naravnost ali ka koli ali to je samo v njeno dobro. kelko krat vidiš na cesti ta vržene mačke, pse itd? če bi ti znal kelko tej pojavov je nebi tak razmišlo. glij zadnjič san eno najšla v ljutomeri, ta vrženo in san jo odpelala v zavetišče pa še plačati san mogla za to ka san jo rešila ka nebi tan crknila! (nej mi je bilo teško dati te pejneze, samo pač pravin).ta ka prosin te lepo...pa brez zamere.
@miic - srbi ne skrbi.. (samo opozarja):P
@maru - nejsan pobrala,ampak sem začela pri Nabergoju, malo po tistem, ko so odprli svojo kliniko. in takrat so se še drugače obnašali do ljudi in tudi drugače pristopali k pacientom. Kdo jim določa vrednost storitev je čist vseeno - gre se za to, da namesto, da bi kvalitetno opravili in pozdravili žival (ali pa vsaj poskušali pozdraviti), to opravljajo z zavlačevanjem (še posebej, ko te vsak dan naročijo na infuzije, za katere je več kot očitno, da nič ne pomagajo, žival pa zaradi nenehnih voženj še bolj trpi).
No, dobro, če nej drugo, pri toj debati neje prisotno samo bv štukanje, ampak je celou podprto z argumenti :)
Sicer pa vupan, ka de v bodoče čimmenje slabih izkušenj s kerin koli veterinaron!
Tudi jaz sem prekinila sodelovanje z Nabergoji. Ne dvomim, da so na začetku imeli dobro začrtani cilj in so s svojimi oddajami na lokalni TV sigurno vplivali na boljši odnos ljudi v Prekmurju do živali.
Jaz sem mačka vsak dan vozila k njim na infuzije in injekcije in to je trajalo in trajalo. Da o tem kak je bilo za mačka stresno sploh ne gučin. Če bi naredili ultrazvok, bi videli, da ima maček tumor, ga operirali in bi bil verjetno še živ. Prepozno sem ga pelala na Veterinarijo, kjer so bili res super, ampak mačku več ni bilo pomoči, tako, da smo ga dali uspavati.
Fora je v tem, da, če imaš žival rad in je itak del familije, te ti ni žal za pejneze, vseeno pa me nej napizdevati, ker enkrat se vse to vrne in zgleda, da se jim že.
Mene je tuj maček umrl ka san ga vozo nabergoje!Mesec dni san ga ta vozo,mel je operacijo na koncu pa R.I.P!Mogoče jim je samo za pejnaze pa nej za sočutje živali!
Tudi mi smo našo psičko pelali na sterilizacijo k nabergojon in je poginila. Blo pa je tak ka je drugi dan začala grozno tuliti in cviliti, očitno od bolečine, mi smo takoj zvali nabergoja in dobili odgovor ka oni gnes ne delajo( sobota ) in ka naj pripelamo psa na pregled naslednji teden al pa naj v pondejlek pozovemo, kljub našin prošnjan pa dobesednon obupe ker nejsmo znali kak ji naj pomagamo so nan dobesedno odložili telefon. no psička je te v roki 5 minut poginila, valda zaradi krvnega strdka, ker je vse šlo zelo hitro. pa tudi ko smo jih pred sterilizacijo tan vprašali kakšna je nevarnost za strdke če nuca kakšno zdravilo za to al kaj(smo se še kar pozanimali glede toga) so nan pravle ka je to čistak rutinski poseg, in ka ne nuca nobenoga zdravila za strdke, ker je mlada(tak kak če bi ščeli prišparati kaj). pa tudi noben nas neje kontaktejro, čeglih bi naj psičko naslednji teden pelali ka ji šive v zemejo, ker je mejla tiste ka se ne razgradijo. psička pa je bila šolana stara malo več kak eno leto, zdrava. pa tudi nasplošno se mi zdi ka tan delajo brez nekšne ljubezni do živali, npr vidla san ka so enoga maloga pudla uspavli ka so ga lejko šišale, ampak kak, ova ga je samo metala, neven no, grozno je zgledalo. in naš drugi pes se tudi grozno boji striženja, in medten ka bi ga tan takoj uspavali za striženje, so ga tu v sobote na veterinarije postrigle brez toga, sicer san bila poleg, in nan ga je uspelo nekak umirite, čeglih težko. No to je samo moja izkušnja, samo psa uspavati za vsaki drek pa tudi celotni odnos, ni šanse ka še gda ta pelan kerokoli mojo žival.
oje mnenje je lejko da je krijf veterinar, je pač nekaj nej dobro predvido ali napravo! To je popolnoma jasno ka nemre biti pes krijf, zato ka je glij te pogino! Glij tak je pri doktoraj, da človik merje, lejko smo vsi tu pametni pa ne vem ka, tou je dejstvo pri fsakoj operaciji se lejko samo malenkost ponesreči, kak koli človik je nej robot ka dela po programi, pa še toga piše človik pa lejko kaj zajebe!
Če bi to vse ka ge je bilo 100% opravleno, bi živeli v raji, vse operacije bi bile uspešne, pa so nej ka je preveč vsega ka vplivle na to!
Kelko je pa operacij v bolnicaj pa človik merje, pa samo povejo ka je prišlo do zapleta, do kakšega zapleta pa lejko prijde či vsi ka so tam delajo to ka morejo pa tak kak morejo???!!
Nešče je nekaj zajebo, to je dejstvo, pa to ali nema pojma ali pa je malomarnost poleg ali pa kaj tretjega, no pri ton tretjem pa je zakomplicerano, ogromno je dejavnikov ki vplivlejo na splet okoliščin, ali tak pač je in s tejn se moremo sprijazniti!!!
Saj tudi vsako veselje do dela ne traja večno in vedno, pride kaki dan ko je to bolj obveza kot veselje malo se zamislite, smo samo ljedje, seveda najlažje je pa odgovornost prenesti na koga ali kaj drugega!!!
@Athiven: ka si zvau v soboto in ka si doubo odgovor ka ne delajo je popolna blesarija in ne laži tak očitno po furumih. Prle bi vrvala ka ti v Soboti pač nebi zdignole telefona med dežurstvon, kar se je meni dogajalo, ka ti bi pa nešče pravo ka pusti žival ka naj crkne je pa gnus gučate. Sram te bodi!
In verjetno so tuj med občutljivosto živali na česanje razlike, zatou je v eni primeraj tudi boukše, ka je žival pod delno narkozo (nej,ne uspavajo je popolnoma), zaradi njene in veterinarjeve varnosti. Ali naj se rajši vrže iz mize? In je verjetno tudi boukše ka žival ne čuti česanja, ker je še posebej pri kodraj in pasmaj z gostejšo in daljšo dlako potrebna tudi sprotna nega, če pa ti pustiš ka se vse zavozla, je pa te verjetno resno kruto gledati kak se to razčesava, če že ne dovoliš pobrite toga kaosa. Pitaj nekoga ka si je dal razčesati drede, kakši občujtejk je tou.
Sicer pa, fajn je žival voziti najprle nekan, ge nešče dela na njoj, te jo pa pelati drugan na uspavanje, ge si lejko tisti nešče keri tou žival prvič vidi in nema kartoteke zmisli gli ka ščej ka je blo z njo naroube pa van tupi ka bi blo boukše ka bi včasi k njin pelale pa bi oni tou ziher pozdravile pa isto nema pojma ka je rejsan blou naroube. Ali vas pa zakasejra za autopsijo pa še te lejko povej ka ščej, tudi ka bi malo zjebo konkurenco če nej načik. Saj, kak si lepo pravo/pravla marjetica, vse se vrne in vupan ka de se.
In lipou vas prosin, če ne marate človeka je tou vaša stvar in je vprašanje vašoga odnosa z njin, nej njegovoga odnosa do živali. Če se pač boukše razmiš z nekšin drujgin veterinaron in skuper lejko šinfata koga drujgoja, fala bouge, fajn se mejte. In ne obračajte stvari, lipou prosin ker tou lejko dela vsak. In je tudi grdou gučate: nega ljubezni do živali, nega je!! Ne sodi ti o človeke, še posebej če ga ne poznaš, nejsi Boug.
Sicer pa mislin ka je itak vseeno, ka van ge gučin, ker te sakšo besedo obrnole kek van paše. Samo še če skritizejraš pa šinfaš nekoga drugoga naletiš na odprejta vuja, vse pozitivne stvari se pa v tiston momente pozabijo, kak je že nešče prle v toj debati napiso. Pa idemo vsi za doktore pa za odvetnike, računalničare pa neven ka še vse drujgoga. Je fajn misliti ka si najčednjejši v vsen, pa hudo, če ti nešče povej ka si neka napravo naroube, te je on včasi slab človik, morilec, pa neven ka še vse.
@maru - to glede sobote, kot je povedala Athiven, lahko potrdim. Mi smo prejeli tudi takšen odgovor, vendar z razliko od Athiven smo malo vztrajali, dokler ni potrdil, da je na terenu in naj pridemo čez čas, dokler se ne vrne. Pa kje je prosim lepo napisala, da so ji rekli, naj pusti žival naj crkne? Pa glede uspavanja pri striženju:rRazlika je med narkozo in pomirjevalom. Če bi žival bila na pomirjevalih, potem bi sama stala, se premikala pod vodstvom vet., vendar bi bila omamljena. Če je pod narkozo, je razumljivo, da leži.
Um, ste zvali na pravo številko? očitno ste klicali na terensko dežurstvo, nej na ambulatno :) Kiti, draga, kak si pa ti razlagaš stavek: kljub obupe odložili telefon. In ne uči me o razliki med narkozo in pomirjevalon, ge jo poznan, vprašanje je, če jo ti. Žival pod pomirjevalom ne stoji sama, mogoče sede na mizi- niti se ne premika pod vodstvom veterinarja, ker je pač, kak si že sama ugotovila omamljena. Tou pomejni, ka je gibalno delno onesposobljena, razlika je samo, ka je (delno) prisebna. V bistve veterinar žival sam da v pozo, v keri mora biti za optimalen dostop. Ali pa so v Sobote iznajšli pomirjevalo, ki psove da razmite: Vleži se na levi bok in vzdigni desno taco?
@maru - nejsan tvoja draga. Ti si moreš en par stvari razčistiti. Sem napisala, da se žival lahko premika pod vodstvom veterinarja (si kje prebrala, da ji daje napotke z ukazi/besedami???). Kak jo postavi, tak je. Ni treba še enkrat z drugačnimi besedami podajati razlage. Zvali smo Nabergoja, če ga ni na stacionarni številki, poskušaš dobiti mobilno. Če pa je to terenska služba ali pa ambulanta me sploh ne zanima, ker potrebujem pomoč takrat ko kličem. Če je nebi potrebovala, potem tudi nebi klicala v soboto popoldan, ker hočem imeti tudi jaz svoj mir. Ampak kot je že povedano, klic oz. pomoč veterinarja je bila potrebna. In če bi odložili telefon, bi zvala še enkrat, je pač nesramno za nekatere, za mene je to nujno in vztrajno, ampak glede na to, ker žival trpi verjetno neboš sedel in gledal pa se naslajal ob tem, ali?? Ti bi se?
@maru- v nedelo je blo, se opravičujem, ampak za mene to ne opraviči dejstva ka se tisti ka je zdigno nej biu pripravleni niti posvetovati o pesi keroga je sterilizejro in ka se te niti neje pozanimo ka se je s ten pson zgoudilo. in ja dobesedno odložili so nan telefon, in za mene nega nikšnoga opravičila, glede na to ka je človek zdigno pa je znau o kon se ide bi si lejko zeu 5 minut časa, se ti ne zdi? Ge sicer ne poznan razlike med uspavalon pa pomirjevalon, samo tisti pes je ležo, neje mogo san sideti in nejso glih nežno delali z njin. In ne pravin, seveda ka pride do zapletov pa žival crkne, samo zdrava, mlada žival, pri nekšni operaciji kero so že nevenkelko krat delali, to se skoraj nebi smelo zgodite, pa okej, preživiš če bi se ti tisti ka jo je operejro pozanimo, opravičo, probo ugotovite ka je blo narobe ka se to nebi dogajalo več, karkoli, samo oni se pa nejso kljub temu ka smo zvali in so znali ka neka ne štima pa še ka bi mogli šive v pobrati naslednji teden. in to je za mene nesprejemljivo. sploj pa če se ti z pson ukvarjaš, ga šolaš, ga drago plačaš, ga maš neizmerno rad te pa ne dobiš niti pojasnila al neven, karkole. In ge ga ne šinfan vsepoprek, in nejsan pravla ka so ščeli psa bujte, tak ka prosen. In ne pravin tudi ka so v sobote neven kak dobre, pa nezmotljive, to so samo moje izkušnje, kere so v soboti pozitivne. in tudi moja kolegica je k nabergojon pelala psa, pa je tude nekak nej preživo, kljub mnogim infuzijam, pa saki drugi den so postavili drugačno diagnozo pa neven ka, pa je biu star pod 2 leti. Pač lejko bi blo samo naključje samo očitno san nej edina kera ma z njime negativno izkušnjo.
Niti te neščen meti za drago, tisti ka te ma pa verjetno itak popizdavle (brez zamere :)). Vseeno mi je kak si ti razlagaš, mi je pa nej kak ti razlagaš drujgin, ker je oprosti (zdaj de me do konca života sovražila haha) naroube. Neven, ka ti je nej jasno :) Meni pa neje jasno, zakoj za bogeca si ob vsem svojem odkritem sovraštvu do Nabergojevih nej te v soboto popoldneve zvala v Soboto? So ti nej zdignole,a? In ne zdi se mi nesramno, nasprotno, mislin, ka si ti neka naroube razmila, ker bi ge napravla isto, se pravi zvala dokeč mi nešče nebi zdigno, pa mi ŠE NIKOLI neje trbelo, niti v NEDELO od pol dvej vnoči. Zanimivo,nej? Uporabi internet, če ne poznaš dobre številke. Saj je tudi Prekmurje napredno in ma imenik. Ali pa, še ena malo smejšna teorija, samo če jih že vsi majo, mo jo pa še ge mejla :) si ti iz veterinarije in si prišla konkurenco malo šinfat? Ene izjave so že takše, ka bi človik lejko sklepo na tou... Ah in, če se vrnen nazaj na začetek te debate, bi se mogla opravičiti za svojih par prvih izjav, ker se je vseeno izkazalo, ka pes ki je umrl po sterilizaciji neje bil steriliziran pri Nabergoju in je blo nepravično od tebe ka že vnaprej sklepaš in blatiš nekoga in tou na način, ki nema nikše veze z vprašanjen, ki ga je deniszver postavo. In postopki, ki jih veterinar izvaja so stvar veterinarja in so vseposejdu rutinski oz. bi vsaj mogli bite, če veterinar ne vej ka živali je. Injekcija, infuzija, pridite jutri nazaj, bomo videli če de se stanje spremenilo, vačik spremenimo zdravljenje oz. testejramo, če sumimo, ka je kakša bakterija, ki jo testi zaznajo (kar je IZREDNO redko in rezultat testa večinoma prekesen, vi pa vseeno plačate 120€- srečno, samo če nucate tou ka te zadovoljni, kar), viroze se pa na žalost ne da testejrate. In neje vsakša injekcija ista, lipou vas prosin, nejde se sikdar za eno pa isto zdravilo, ki je v njoj.
Pa neven vačik, ge san v bistve že pravla vse ka san mela za prafte (glede na tou ka ste vsi meli injekcije in infuzije v zobaj) in kda gučin o veterinaraj ne delan razlik med postajami. Postopek je postopek, se lejko ponesreči tudi rutinska operacija in tude na človeke, ge je medicina na splošno milijonkrat bole napredna kak veterina in primere niti nejso redki. Neman pa več volej se trgati z enimi pa istimi izjavami enih pa istih ljudi in ne mislin trošite živcov na takših ne-debatah, ge vsakši samo svojo izkušnjo opiše, zagovarjati pa se dotični itak nemre, ker neje prisoten. Tou je nepošteno in po moje bi mogli to temo zaprejte, če bi se što na Sobotainfo ukvarjo s forumom.
Lepo adventno nedelo van želin, pa če se ne vidimo več, srečen božič pa veselo nouvo leto, s čim menje boleznimi in nesrečami vaših ljubljenčkov! Pa za dobro naših mačk, bi po Prekmurje lajko postavile malo več ležečih policajev... Samo tou je drujga tema :D
Joooj diagnoze drugi dan drugačna,pa nevem kaj.Ja seveda da bo drugačna diagnoza,ja kdaj pa je prvi dan točna diagnoza postavljena???Nikoli,vedno se diagnoza po dolečinih preiskavah lahko potrdi.Pa moje mnenje glede takega osebnega pljuvanja,pa kdo je kdaj klical,pa da noben ni dvigno,pokaži izpisek klicev da ste res klicali in pol se bo tam videlo kolk časa ste govorili,klic se pa tud zabeleži če ni bilo odgovora.Na konc koncu bom pa rekel,da je slovenija polno veterinarjev in če vam res ni bilo vseen za psičko,nekaterim za psa bi jo pa drugam odpeljali,npr v MB.Jaz ne razumem nekaterih ko pravijo da so tudi tisti njihovi prijatelji ki so peljali k temu veterinarju da so imeli slabe izkušnje.Sliši se tko kot da ste si vsi isti dan nabavili pse in čez 6 mesecev na isti dan kastrirali pse in da so vam nato čez nekaj dni na isti dan psi umirali.Če ste že prej slišali od sosedov,prijateljev graje o veterinarjih,zakaj ste pol sploh peljali domače živali k njim??zakaj si niste drugega veterinarja izbrali?Zaradi denarja?Žival je odgovornost in če imaš žival moraš biti pripravljen odštet denar za njega.Zanimivo je to kolikim vašim prijateljem,znancem,sosedom,če je sploh res.umrlo živali zaradi tega veterinarja in da ni tega nikoli bilo na preverjenem,ali pa inšpektoratu???Sam 10 ljudi bi blo zadost da bi sprožili zadevo in bi se ogromno pisalo.
Drugače pa haro kiti,ti pišeš in pišeš in pišeš.ljudje te opozorije in ti brez pogleda kaj si napisala obrneš zgodbo in govoriš da ti tega nisi pisala,nato pišeš da si drugače mislila,....
Daj drugič na papir zgodbo napiši pa jo popravljaj in ko boš sigurna vase,da je to to kar boš objavila,pol objavi.Res kot so ti drugi že rekli,ti še jaz povem mal poglej svoje komentarje in zgodbe.Žal.
Tisti,ki imate dokaze,daj te jih skenirat pa objavit.
drugače pa veterinarji živijo od denarja ljudi ki imajo hišne ljubljenčke in dvomim,da nebi dvignili telefona,ali bi pa komu dol vrgli,al pa da so koga nadirali,ker ste Vi z hišnimi ljubljenčki njihovo plačilo.In vsak vaš klic,ter pregled psa je kr draga stvar,tko da dvomim,da bi nekdo npr 50 evrov raje v koš vrgel kot pa se pripeljl psa pogledat.
In še enkrat bom napisal,da ne držim ne za veterinarje niti za Vas z izgubami ljubljenih psov,ker je lahko marsikaj krivo kot diagnoza za vašo izgubo,in JA delno ste si sami krivi,bi pa psa peljali k drugemu veterinarju!!
včasih ma človek resno občutek ka ste tu eni kratke pameti, ali pa ne berete.
@RobertoOwen- san nej nič spreminjala moje zgodbe, in sem tudi napisala razumljivo. Ali pa moren pisati tak ka do tudi prvošolčki razumeli (keri glih nemajo na interneti kaj iskate)
@maru - verjetno san zato zvala Nabergoje, ka san še te k njim vozila živali. In ker so oni meli kartoteko. In glede na to, san tudi poznala niihovo številko. Šinflen pa lejko že zaradi toga, ka so mi zapravili par živali. Ka naj jih zaj hvalin ali ka???!!! Če pa par dni skupaj voziš na infuzijo BREZ poboljšanja in kerih drugih preiskav (resno se moren vedno ponavlate?) je pa res malo preneumno. Če to veterinar ne skapira, potem pa ni za to opravilo. San pa pri mojen prven posti samo izrazila osebno mnenje in opažanje. Je to prepovedano? če je, te pa resno več neven, ka je sploh smisel foruma. Te ga naj administrator zapre.
Čakaj mal par živali???A te ni že pri eni živali šola izučila??in kako ti naj kdo verjame????Če maš enkrat slabe izkušnje,sorry pejt drugemu veterinarju.Joooj infuzija,infuzija,a veš kolk različnih infuzijskih steklenic obstaja???In ja moraš tako pisat da bodo prvošolčki razumeli.ker sedaj že 5 letni otroci brskajo po netu.
Drago Balajc
Prosim vas, umirite se.... in ne zamenjujte pse za ljudi. Pes je pri nas vedno "poginil", ka glij nemo pravo direktno. Zdaj pa "že umre po sterilizaciji". In lastnik razmišlja o tožbi.... o, šmrc, šmrc... Najprej je hotel svojemu ljubčku vse dobro in ga je dal pohabiti, grdi veterinar pa pohabljenja ni izvedel tak kak je treba...
Stvar lejko postavimo tudi drugače: ljudje v hišne ljubljenčke sublimirajo neke človeške lastnosti. Dobro. Toda: zaradi svoje komoditete dajo svoje hišne ljubljenčke pohabiti (piši - sterilizacija). Da ne bi izpadli grdi, to zavijejo v nekih tisoč in en razlog, zakaj je to za živali dobro... Ni dobro za njih, to je komoditeta za vas. In pomislite kaj ste naredili svojemu ljubljenčku. pardon sublimiranemu otroku! In zdaj bomo navalili na veterinarja in kliniko, pardon na pediatra in bolnišnico. Bolano!
Nešternim ka tu pišete bi lejko podelili doktorske nazive, mogoče ga že što ma, tistomi se opravičujem, samo dvomim. Že glede zdravstva man slabo mnenje, pa izkušnje z njimi, ka si te šče lejko človik mijsli v o stanji v veterini, me sploj ne čudi. Je pa od vsakoga odvisno kelko što da na tou, kak se obnašajo pa opravlajo svoj posel, in potakšon tudi njegovo mnenje o vsem tem.
Pa ka bon mogel sakoga posebej zaklate? drži tišino glede crkavanja mačk pa vsega, ka tou našo prekmursko kmečko mačko tak lejko enačimo s podgano. Nej več pisate ka ti što potrka na vrata ok?.
Countdown, kdor nima rad živali, nima rad ljudi.
Zgleda ka se tebe tude da enačiti z podgano..
Eh nemren takše biti.... pa podgane žaliti....
psa ki sta zamenjala mišo (:
Še ena zgodba šalabajzerstva, sicer nima nič veze s sterilizacijo....
Naša psica je bila strara 13 let in je umrla letos februarja. V soboto zjutraj, ko sem jo hotela nahranit sem jo našla že čisto otrdelo in hladno. :(
Ker zaradi mraza psa nejsmo mogli sami pokopati smo klicati na Komunalo, da jo naj odpeljejo...Tipa san verjetno 10krat zvala na mobitel, pa še sporočilo san njemi poslala...ali se mi je nej javo. Enkrat popoldan se je oglaso, pa pravo, ka delajo samo do 12-ih pa ka naj pesa damo v nekšo vrečo, oni pa do jo odpelali v ponedeljek!
Kaj bole groznega san še nej doživejla....Popoldan je že naša ljubljenka ful smrdela, ker se je pokakala, pa še gonila se je glih tak da ji vsa tista kri stekla....mi smo pa jo morali v vrečo za smeti dati pa jo pustiti na dvorišči 2 dni!
Povejte mi kakši odnos je tou??
Še zdaj kda iden mimo njenega boksa me vse stisne. Pa še hvala bougi ka mamo dvorišče, ka če bi se kaj takšoga v stanovanji zgoudilo, pa poleti...ka bi te z njo napravili? Že tak je velka bolečina, da ti pes pogine, te pa še tej šalabajzeri ti pravijo ka jo mej še 2 dni v vreči doma. GROZA!
hm.. na kunce se strinjan z dexteron. prvi post je v nulo.
tude svejt je prenaseljeni.. prisilna kastracija? evtanazija? težka moralna pitanja.
kakorkoli. brez žalitve ampak denis zver nan je pokazo kakšni smo lidge. psica crknola pa zavolo egoizma nabaviti nouvo ka zapunin luknjo. den pred ten pa največji nasprotnik veterinara (ge mo šau do kunca).
Telko glede časa kda se sterilizira. Sterilizira se zaradi preprečevanja raznih bolezni povezanih z maternico (tumorji itd.), ter za preprečevanje podmladka. Če se sterilizira pred prvim kotenjem (cca 6-8 mesecov) se z tem prepreči večino bolezni v povezavi z maternico. Če pa se sterilizira po prvem kotenju, je to samo preprečitev nadaljne reprodukcije.
timea444 Žalostno je ka je šau pes v pesja nebesa, razmim ka si pozimi nej mogla pokopati psa, ka smo si na jasnem.
Ne razmim pa, ka si nej malo brododila pa se znajšla. En klic na Veterinarijo bi bil zadost, kjer bi ti dali številko. V Soboti in po celi Sloveniji obstajajo Veterinarsko higienska služba – VHS, kjer majo organizirano pobiranje mrtvih živali (štale, povožene, konfiskat, itd). Obstaja tel. številka in dežurna služba. Pokličeš in poveš. Če ne morejo priti takoj, ker ne boste verjeli koliko živali umre dnevno in koliko dela imajo, bi se pač zmenila in pesa odpelala sama. Nič ne plačaš, samo podpišeš en zapisnik, da lahko vodijo evidenco. In to velja za vse, ki imate, oz. boste imeli problem. Pa še to, VHS služba v MS je ena boljših organiziranih enot v Sloveniji!
Drago Balajc
O, krasni, novi svet!
1. Psi (in ostale živali) ne umirajo; oni poginejo. Umirajo ljudje in to SSKJ loči.
2. Nekoč (in danes) smo poginule živali zakopali za hišo (dobro, če si v bloku je to nemogoče); zdaj boste rekli: to je nehigienično - toda ali je na Markaston, ge je podtalnica na 1,5 m mrtve zakopavti na 2 m higienično?
3. Razmin, ka se nekdo naveže na hišnega ljubljenčka - toda to je še vedno žival in iz poginule živali ni potrebno delati štale.
4. Živali je potrebno obravnavati kot živali - dati jim hrano, vodo, zavetje s senco in spoštovanje - toda še vedno jih obravnavati kot živali.
4. Res je prišlo do sublimacije ljubezni do ljudi in otrok v živali. Ta se kaže tako, da se živalim pripisujejo človeške lastnosti. Zato - krasni, novi svet.
5. Na nek način se mi zdi odnos nekaterih ljudi do hišnih ljubljenčkov (posebno do psov) že nenaraven, da ne uporabim še kakšno bolj ostro besedo.
Buldog, glede na tvojo drugo točko čedne razlage pomeni, ka živali na markaston doma nej pokopavati zaradi viske podtalnice. To po tvojon pomeni, ka lejko mrtve lidi samo körimo ali pa vöni posišimo kak indijanci.
Buldog, mislin, ka v drügi točki kršiš zakonske predpise. Marjetica je fajn razložila postopek.
Pri vsej ostalij točkaj pa se čistak strinjan s teuf - pa man pesjo domačo žival.
Naš hišni (sobotainfo) pesek, de že znal zakoj se ide, ka je tou njegova tema, tak ka .... hov hov
Samo dvej možnosti sta: ali pes merđe (crkne) pred sterilizacijof ali pa po. No, pa za pikolofce ešče treča: med sterilizacijof. Meni so do zdaj fsi psouvdje crknoli pred sterilizacijof.......
Wizeman
pokaže spoštovanje do pesa, ti šupak
@sebeborszag
Ka, s tebof je fse vredi?
s teuf očitno neje
Aja, tij si pes?, Zakoj pa te maš prasca za avatara?
glede brejosti psice. mislen ka fseeno nejso tak kak mačke ka brez izjeme skotijo na paz leta. mij mamo psico staro 10 let. breja je bijla samo 1x v živote. pa nej zato ker bi jo nekaj omejevali pa neven ka..ker se je doste družila z drugime pesami. no mogoče ob nepravon časi. praf tak majo dvoji soside nesterilizejrane že precej stare psice pa so mele mlade tude samo 1x in nejso sterilizejrane ter precej svobodne.tak ka ne paničarite telko okoli toga če nevejte.
Drago Balajc
artur, dejstva so naslednja:
1. Mrtvi se pokopavajo na približno 2 m.
2. Podtalnica je na Markaston (npr. v Polani) občasno komaj kaj pod površjem, ponekod pa občasno celo nad površjem.
3. Podtalnica se pretaka.
4. Vodnjaki so ponekod od pokopališča oddaljeni le nekaj deset metrov.
5. Jaz nič ne predlagam, kaj naj vi storite z umrlimi.
buldog ti si cepec, nihce mi ne bo govoril kako se reče ko pes neha živeti, ali umre ali pogine bom sam rekel kakor hocem, med psom in tabo ni nobene razlike oba sta ziva bitja in ko enkrat te ni več si pač umru, za psa bom uporabil umrl zate pa poginil ok ? cepec usekani
pes umrl po sterilizaciji.
danes smo na veterinasko kliniko na sterilizacijo odpeljali 6mescov staro in posvem zdravo ter živahno psičko(mešanko). Psička je tehtala 5kg.
torej takoj zjutraj je bila sprejeta na poseg, po "uspešnem" posegu so nam skupaj z navodili za naslednje dni povedali da je vse vredu in da jo lahko odpeljemo domov.
Doma je pes po večih urah še vedno bil pod anestezijo, se ni odzival na na nas, trepetal in imel mrzle tačke in uhlje.
Kar je tudi bil vzrok da smo jo po parih urah odpeljali nazaj na kliniko. Tam je dobila še 2 "inekciji" za prebuditev. Izmerili so ji 40° vročine, psička je tudi bruhala. po nekaj urah infuzije je žal umrla.
Psičko so nam vrnili brez vseh pojasnil. Po več kot desetih klicih nam je veterinar končno dvignil telefon in nas povabil da jo pripeljemo na obdukcijo.
Zaradi nezaupanja v njihove rezultate, jutri peljemo psičko na obdukcijo v drugo kliniko.
Glede na simptome vročine in bruhanja sumimo na notranje krvavitve, torej veterinarsko napako.
Kaj lahko pričakujemo od obdukcije, kaj v primeru da obdukcija pokaže veterinarsko napako ?
kakšno je vaše mnenje ?