Preverite, katere pogoje mora izpolnjevati najemnik gostinskega lokala v Expanu in kaj lahko pričakujemo od gostinske ponudbe v paviljonu.

Že nekaj časa ljubitelje gibanja in rekreacije ob Soboško Kamenšnico vabi gibalni park. Na Expano medtem kljub sprva optimističnim napovedim moramo še nekoliko počakati. 

A vendar se odprtje nezadržno bliža. O tem priča tudi dejstvo, da se začenja postopek za izbiro ponudnika v tamkajšnjem gostinskem lokalu.

Mestna občina Murska Sobota je namreč na svoji uradni spletni strani nedavno objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine

Predmet razpisa je gostinski lokal v izmeri 74 kvadratnih metrov, s skladiščem, ki obsega 30 kvadratnih metrov in 80 kvadratnih metrov veliko gostinsko teraso.

Lokal, ki bo oddan v najem, obsega vso osnovno opremo kuhinje, točilnice in gostinskega vrta ter skladiščne prostore. Na voljo pa so tudi garderoba in ločeni toaletni prostori za zaposlene. Prav tako je opremljen s stoli in mizami v jedilnici in na terasi. V notranjosti objekta je na voljo 53 stolov in 13 barskih stolov, na terasi pa še dodatnih 52 sedišč.

Interakcija skozi regijsko kulinariko

Kot je zapisano v razpisu, naj bi eno ključnih sestavin snovanja doživetja v paviljonu Expano sicer predstavljala pristna izkušnja in interakcija skozi regijsko kulinariko. 

Za Doživetje kulinarike Expano je tako ključno:

•    Da obiskovalcem nudijo možnost neposredne izkušnje z regionalno kulinariko;
•    Da je prostor gostilne obenem tudi center znanja in prenos izkušenj tradicionalne kulinarike v moderno preobleko, kjer potekajo delavnice in seminarji;
•    Da je prostor gostilne zasnovan kot odprti prostor druženja in se v veliki meri navezuje in dopolnjuje z vsebinami in aktivnostmi ob jezeru;
•    Da je prostor gostinskega lokala zasnovan kot laboratorij pomurske kulinarike, v katerem nastajajo nove kuharske mojstrovine, ki črpajo navdih iz tradicije in lokalnih produktov.

»Obiskovalci razstave Expano že skozi vsebine, še pred prihodom v gostinski lokal, spoznajo in začutijo sestavine regionalne kulinarike, ki si jih potem v gostinskem lokalu želijo tudi okusiti. Pri snovanju vsebin kulinarike in  pristnih okusov Pomurja je potrebno vključevati tradicijo in raznolikost, kot jo nakazuje tudi raznolika pokrajina, obenem pa imeti v mislih moderne pristope, ki ponujajo drugačno kulinarično izkušnjo.«

 Ponudnik mora izpolnjevati naslednje pogoje:

•    da je registriran za opravljanje gostinske dejavnosti,
•    da je sposoben zagotoviti HACCP standard,
•    da bo zagotovil vso manjkajočo servirno in drugo opremo, potrebno za opravljanje dejavnosti,
•    da bo zaposlil vso potrebno osebje za nemoteno opravljanje gostinske dejavnosti, pri čemer mora osebje v stiku z gosti obvladati tako angleški kot nemški jezik,
•    da bo pokrival vse tekoče stroške obratovanja gostinskega lokala (voda, elektrika, odpadki, sorazmerne stroške varovanja in zavarovanja ipd.),
•    da bo pripravil nabor regijskih jedi, ki sledijo sezoni, s sestavinami z zagotovljeno čim krajšo dobavno verigo,
•    da bo v svoji ponudbi vključeval lokalne pridelke oz. izdelke lokalnih proizvajalcev,
•    da bo ob ponudbi za najem predložil koncept izvajanja gostinske dejavnosti, ki bo vključeval organizacijo kuharskih delavnic in drugih kulinaričnih dogodkov v sklopu Expana,
•    da bo preko komunikacijskih kanalov in orodij skrbel za promocijo gostilne v Expanu, vključno z vsemi sezonskimi aktivnostmi in posebnimi ponudbami, ki bodo potekala v gostinskem lokalu,
•    da bo odpiralni čas gostinskega lokala najmanj toliko, kot bo odpiralni čas razstave v Expanu.

Za najem lokala približno 1.250 evrov mesečno

Z izbranim ponudnikom bo sklenjena najemna pogodba za nedoločen čas, z odpovednim rokom 6 mesecev. 
Izhodiščna povprečna najemnina za gostinski lokal skupaj z opremo znaša 1.250,37 evra mesečno, obračuna pa se glede na sezono.

Najemnina v poletnem času znaša 1.527 evrov mesečno, v zimskem času pa 863,09 evra mesečno, neto. Ne glede na navedeno, po bo najemniku, če obstaja interes, omogočena tudi uporaba in najem gostinskega vrta v zimski sezoni, najemnina se takrat obračuna sorazmerno velikosti letnega vrta.

Zbiranje ponudb do petega februarja

V postopku zbiranja ponudb lahko sodelujejo pravne osebe in samostojni podjetniki, ki so registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti. 

Rok za oddajo ponudb je do torka, 5. 2. 2019, javno odpiranje ponudb pa bo potekalo v sredo, 6. 2. 2019 ob 12. uri. O izbiri najugodnejšega ponudnika bodo sodelujoči obveščeni v roku 8 dni od dneva odpiranja ponudb, pogodba z izbranim ponudnikom pa bo sklenjena najkasneje v roku 15 dni po opravljeni izbiri.

Komentarji (43)

občinska (ni preverjeno)

hahaha, kakšna občinski razpis??? Določite najemniki še kakšno plačo naj imajo njegovi zaposleni, pa kelko vor lejko največ delajo.....

DF (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A misliš da bo expano zastonj ponujal prostore?!? Edino pravilno da se to zaračuna bravo gospod župan... Še več bi jih lahko pokasirao...

In reply to by občinska (ni preverjeno)

občinska (ni preverjeno)

Tu nihče ni govoril o ceni... Samo da pa ponudniku postavljaš pogoje glede zaposlenih, glede marketinga....totalno neživljensko

In reply to by DF (ni preverjeno)

DF (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa naj ne najemajo če nočejo prevzeti! Expano je elitna in iminentna zgradba in ovo je super!

In reply to by občinska (ni preverjeno)

miicika (ni preverjeno)

GOSPODJE OBČINARJI, KJE SO WC......POJDITE V GOZD PRI ČOLNARNI IN OKOLICI...VSE POSRANO...OBĆINARJI NE SER..........??????

mukims (ni preverjeno)

katastrofa kak zgledajo
glavno ka so jih napravili, trbe jih tudi vzdrževati

In reply to by miicika (ni preverjeno)

delavec66 (ni preverjeno)

pozabili so napisat da bo moral gostinec jemat robo iz Panvite in Agromerkurja,to so zaupne informacije....

133721221 (ni preverjeno)

ja najbole ka de s turčije uvažo robo... mater ste eni pritišnjeni

Gost 2 (ni preverjeno)

roba bi se načeloma lejko jemala tudi od lokalnij pridelovalcev, zakoj bi mogel panvitin koncern služiti še naprej? koneckoncev tudi panvita uvaža, kar pomeni ka je nej glij lokalno.

In reply to by 133721221 (ni preverjeno)

Lot (ni preverjeno)

Zanimivo, rok za oddajo ponudbe, ki je naveden v dokumntacije je 27. 9. 2018, odpiranje pa 28. 9.2018. V prispevki pa navajate 5. 2. 2019.
http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/dokumenti/razpisi/razpi…

Landini

Za zimske mesece je to kar visoka cena. Sploh za začetek. Ampak projekt ima potencial in bi lahko zaživel. Sploh z modernim stilom življenja, ko ljudje iščejo take kraje za sproščanje po napornih urnikih, ki pri povprečno zaposlenem človeku trajajo vsaj 10 ur na dan.

hgnkč (ni preverjeno)

Ljudje smo različni pa vendarle. Ge osebno se nemren sproščati v takšon kraji ge ti na eni strani tulijo pa brnijo tovornjaki po avtocesti. V poštev prideta edino narava - Goričko ali pa kakšen miren kraj na ravnici. Ampak kot rečeno, ljudje smo različni, enim tou paše, meni recimo nej.

In reply to by Landini

Replika (ni preverjeno)

Tu bi raje napravile kakše dober dnevno nočni club. Nej pa künjo pa kulinarika. Z dobren clubon in poletnimi partijami na plaži se privabla turistika.

Lepec (ni preverjeno)

Nočni klub kjer bi nastopale avtohtone domače Prekmurske Brazlke....Dil Tuha....Tetra ha!!!!!!!

In reply to by Replika (ni preverjeno)

Lepec (ni preverjeno)

Lahko pa bi se začela uveljavljati domača blagovna znamka; Vaigna ti čebula!!!!

In reply to by Lepec (ni preverjeno)

Mirko Papirko (ni preverjeno)

Ka tü čujen, ka v Expani nimate niti WC-ja? Krucifix vepa nekšo čučkalico bi denok lehko napravili. Cenovno ugodneje
bi bilo zabiti eno dvo smerokaza to proti šumi prek od avtoceste za bio-stranišče.

fries (ni preverjeno)

Neven ka si predstavljajo za poleti, ka do lidje en po drügon srali?

In reply to by Mirko Papirko (ni preverjeno)

Landini

Čakajte malo. Zdaj mi pa nekaj ni jasno. A wc-ja res ni; ali so to spet bedarije murskosoboških JJ sledilcev? Ker če ni wc-ja, taka zadeva niti ne more dobiti dovoljenja.

gost123 (ni preverjeno)
Marko - markec (ni preverjeno)

PA KA STE NORI 1.250,37 € in to brez DDV in brez obratovalnih stroškov (elektrika, voda, ogrevanje, plin, čiščenje itd) in brez nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in brez stroškov vzdrževanja. S tem ka je pogoj ka mora imeti kuhinjo pa še vrag zna ka vse, če ima WC pa rejsan ne pijše.
Zdaj pa si vij zračunajte stroške: najem 1250 € + DDV + 2 kuharja + 2 kelnarci (pa po vsej verjetnosti 3 izmensko delo to je strošek cca 5000 € mesečno pa še najmanj 5000 € stroškov obratovanja torej 10.000 € brez robe (pijača - prehrana). ZNATE KELKO TE MORE PROMETA DELATI MESEČNO. Mislim ka so kaj takšnega samo občinari sposobni pogruntati, Bog pomagaj temu, ki de ime toliko poguma da bo to vzel v najem. Jasno pa je da v tom lokali nikoli ne bo gužve, ker če bo hotel vse to plačati bodo tudi cene temu primerne visoke.

wewewe (ni preverjeno)

Saj pa si v tem komentaru sam sebi dal odgovor... Najemnina predstavlja slabih 10% skupnih stroškov, torej sploh ni tako velika. Ni mala ampak ni pa velika. Vse ostalo doprinese dosti več stroškov.

V najem pa ne bo vzel Špirič ali pa Huber ampak bo vzel nekdo, ki lahko par let krije minus.

In reply to by Marko - markec (ni preverjeno)

občinska pamet (ni preverjeno)

Tou lejko napiše takšen razpis samo tisti, ka nikdar nej izven javne uprave delo in nej si zaslužo san niti enoga evra.

Lepec (ni preverjeno)

G. dr. Robertino Celenzio se baje zanima za najem lokala!!!!!

RIS Rakičan (ni preverjeno)

Ge pa te je bil razpis za lokal v Rakičanskon gradi?

javni razpis1 (ni preverjeno)

Kelko pa te plačuvle RIS mesečno najemnino občini MS??

In reply to by RIS Rakičan (ni preverjeno)

gegege (ni preverjeno)

Kak profesionalec za poslovni najem bi pravo, ka de težko dati v najem. Ali pa de prišo nešče, ka de najemna

Lepec (ni preverjeno)

To bo tudi baje vzel v najem g. dr. Robertino Celenzio in poskušal uvevljaviti ekonomijo obsega.

čarni vrag (ni preverjeno)

WC nesmi biti, saj de ovak pa kakšno sranje.

E-na lastovka (ni preverjeno)

Če se ne dobi pravega podnajemnika (norca), ki bi vzel to v najem, bo pa objekt dobrodošel za začasno zatočišče prihajajočih migrantov, dokler se jim ne poskrbi za stalna, bolj komfortna stanovanja.

Mirko Papirko (ni preverjeno)

Gori štejen, ka so že po krivi Janez Janša pa jegovi za razne pomanjkljivosti Expana, konkretno za WC. Ka pa mojo
toti sploh s ten?

Laza12345 (ni preverjeno)

Exdpano socialno ogrožena elita bo dosegnola svoje(podjetja v stečaju drugi bodo jemali podjetja oseban katera podjetja so v stečaj pahnila in v ozadju kasirali((((Klemenčič pokaži rit (nej ka si med ciganjami borejskimi prijavljen ...Pa rento plačat v bakovce pri kujari poravnat >saj je avto bil vkradnjen na tvojem imejni (geli Simon)

Mira

Tipičen moderen brezoseben plac, ko boš tam sedel, sploh ne boš vedel, da si v Pomurju.

Malo sem si pogledala to čudo od Expana. Na desni strani zgradbe bo nastala divja pot, ker pameten projektant ni predvidel, da vsi ne bodo hodili občudovat zgradbe, ampak bodo s parkirišča zavili direktno proti motoričnemu parku. Povsod okrog parka in nesimpatičnih hišic za piknike pa - nobenih sanitarij. Kaj so pametnjakoviči arhitekti, projektanti in ta raja, mislili, da bodo vsi hodili na wc pri Expanu? Kdo bo hodil tako daleč? Pustili so rasti le eno drevo, ki bo propadlo, ker bo poscano.
Hudo je, ko v vsej afnariji pozabiš na zdravo pamet.

Gggg (ni preverjeno)

De voda za kopanje bole topla poleti

In reply to by Mira

gesaprin (ni preverjeno)

pameten človek bi zdaj vzel v najem gostilno ribiškega doma, v kolikor bodo seveda povezani to dovolili

bubek (ni preverjeno)

PA KA TE ZAJ TU NIKOMI PESEK V OČI METALI,ŽE PRED NEKAJ ČASA SE JE ZNALO,KA DO RAJHOVI TOU MELI,ŠE PREDEN SE JE ZAČELO SPLOJ KAJ DELATI NA TEM GRUNTU

gost6 (ni preverjeno)

Vüpan se stavtit, ka nega na cejlon svejti nikoga, što bi lejko pri najemnini 1.500 evrov na mejsec, v ton liblejnon expanoji delo bar z pozizivnof nulof.
Ta zgodba z lokalon v expanoji je obsojena na neuspeh, tü do najemniki propadali in se menjavali eden za drüjgin.

butalec (ni preverjeno)

gost6, ka pa če do naročilnice popejvale???
samo "pravi" najemnik more biti, kak bubek pravi!!

bubek (ni preverjeno)

točno tak,naj se nišče preveč ne sekejra za njih,tou je že tak vse vnaprej zrežirano,nam pa neka tupijo pa si mislijo,ka tak ne vejmo,zakoj se ide

In reply to by butalec (ni preverjeno)

Gggg (ni preverjeno)

Na konci de en šiptar tan lokalne dobrote serveral, kebabe, bureke

black panter

na začetki de mali buum,ka de raja ščela viditi ka je tou za čuda,te de pa počasi šlo v zaton...

pozorni (ni preverjeno)

Ka de tan šakrejt. Gda pojejš tej lokalne dobraute,ka do tan ponüjale, te je moreš dobro preküjate pa te doma vö p...... Če se pa prideš kaupat, te pa tak ali tak neboš meo časa za s....., pa boš tau tüj opravo gda domov prijdeš. Če te pa stijsne "mala potreba", te pa tau itak v vodau špricneš. Pa dober tek in uživlite.

delave66 (ni preverjeno)

Polanič bi lejko Marof se dol v Expano priselo...

resnica MS (ni preverjeno)

Namesto, da bi obcina sama sluzila z gostinskimi in drugimi storitvami, to daje v najem za usivih 1200 evrov.. Kdo bo to dobil v najem se ze vnaprej ve.

Starejše novice