Pomurska turistična zveza je tudi letos podelila najvišja priznanja na področju turizma v regiji.

Priznanja, plakete in kipec štorklje se podeljujejo na podlagi razpisa, ki ga objavi Pomurska turistična zveza, strokovna komisija nato obravnava prispele predloge in jih posreduje upravnemu odboru v potrditev.

V letu 2020 bi se s podelitvijo omenjenih priznanj odvilo 25. Srečanje pomurskih turističnih delavcev, a zaradi epidemioloških razmer srečanja žal niso mogli izvesti, tako bodo priznanja nagrajencem podelili ob prvi možni priložnosti. 

Dokazali, da je tudi v epidemiji mogoče pristopiti k razvoju turizma

Kot so zapisali v Pomurski turistični zvezi, vsi, ki prostovoljno pomagajo v različnih društvih, vedo koliko prostega časa in napora vložijo v aktivnosti, prireditve in programe, ki bogatijo našo lokalno skupnost. Prav tako so pomembni zaposleni v turističnih organizacijah in podjetjih, zavodih, ki s svojim predanim delom in zagnanostjo prispevajo k turističnemu razvoju in promociji destinacije. Družinska in druga podjetja, ki so posredno ali neposredno povezana s turistično dejavnostjo, privabljajo obiskovalce in obstoječim obiskovalcem nudijo dodano vrednost na njihovih počitnicah, izletu.  

Vsi našteti so pomembni soustvarjalci turizma v naši regiji, v Pomurju in tudi v Sloveniji. Zato je prav, da se pridnost, požrtvovalnost posameznikov in organizacij, podjetij nagradi z najvišjimi priznanji na področju turizma v regiji, so navedli.

Zaradi lanskoletnih epidemioloških razmer v državi in po svetu, je bil pred turističnimi delavci in prostovoljci velik izziv ohraniti turistično dejavnost, obstati na trgu ter gostom ponuditi karseda brezskrbne, pristne in doživetja polne počitnice v Pomurju.

Kot so lahko razbrali iz prispelih predlogov za priznanja, plakete in kipec štorklje, so se društva, podjetja in posamezniki v Pomurju tudi v letu 2020 odlično zavzeli za pomurski turizem in s tem dokazali, da je tudi v težkem obdobju mogoče pozitivno pristopiti k ohranjanju in razvoju turizma na destinaciji. 

Dvanajst prejemnikov priznanj in trije prejemniki plakete PTZ

V letu 2020 je okroglo obletnico delovanja praznovalo kar pet društev. S tem pisno zahvalo ob jubileju za 20 let neprekinjenega delovanja prejmejo:

 • Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci,
 • Društvo Gaj – Vinogradniško turistično društvo Filovci,
 • TD Pütar Stročja vas,
 • TD Cven.
 • Pisno zahvalo ob 30. jubileju prejme TŠD Branek Branoslavci.  

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma prejmejo:

 • TD Pütar Stročja vas,
 • Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava,
 • Planinsko društvo Lendava ter KS Lončarovci.

Priznanje je potrditev njihovega dobrega dela, katerega sad so odlični programi in prireditve, ki bogatijo pomurski turizem. 

Zaradi epidemioloških razmer je bilo leto 2020 za marsikaterega podjetnika težko, morda celo depresivno. Podjetja, ki so s svojim optimizmom in energijo uspešno prebrodila krizo, si zaslužijo posebno priznanje. Tako si priznanje za profesionalno delo na področju turizma v letu 2020 zaslužita:

 • Oštarija Cipot, Cipot Branko s.p.,
 • Naravna kozmetika Katarinca, Katarina Utroša s.p..

V letu 2020 so bili potrjeni trije prejemniki plakete Pomurske turistične zveze, ki si jo za uspešno in predano delo na področju turizma zaslužijo:

 • Boris Lebar,
 • Turistična zveza Lendava vabi,
 • Turistična kmetija Vrbnjak.

Najvišjo priznanje za Terme Vivat

Prejemnik najvišjega priznanja na področju turizma v Pomurju, to je kipca štorklje v letu 2020, so Terme Vivat, ki dokazujejo, da je s predanim delom in sledenjem turističnim trendom mogoče dosegati najvišje standarde, rasti in se razvijati, navajajo v PTZ.

Podjetje Počitek-Užitek d.o.o., ki upravlja s Termami Vivat izvaja in ponuja turistične storitve ter produkte že od leta 2005 z jasno začrtano vizijo in strategijo postati najboljši ponudnik turistično-termalnih, wellness, zdraviliških poslovnih in športnih storitev v tem delu Evrope. Z vsakoletnim vlaganjem sredstev v hotelsko infrastrukturo in razvoj produktov dvigujejo nivo kakovosti storitev in na podlagi tega dosegajo vsakoletno povišanje števila nočitev minimalno za 10%. S svojimi vlaganji vplivajo na razvoj turistične ponudbe v Pomurju in so eden od redkih turističnih subjektov v regiji, ki se lahko pohvalijo z vsakoletnim vlaganjem v hotelsko infrastrukturo in s tem dvigujejo prepoznavnost destinacije Pomurje in Moravskih Toplic v Evropskem prostoru. Rezultati, ki jih dosegajo, potrjuje njihovo usmeritev, kakovost in obvezo, da še naprej stremijo k izvajanju kakovosti storitev za svoje goste.

Od številnih investicij in nagrad do predloga uvedbe bonov

Terme Vivat si kipec štorklje zaslužijo iz več razlogov, vsi pa so povezani z visoko kakovostjo storitev, ki jih ponujajo in posledično zadovoljstvom njihovih gostov, so pojasnili v Pomurski turistični zvez

V letu 2020 so izvedli kar nekaj investicij: izgradnja nove poti med dvema parkiriščema ter prenova parkirišč, izgradnja parkirišč s sistemom ramp, prenova notranjega in zunanjega bazenskega kompleksa, prenova recepcije in avle, prenova hotelskih hodnikov ter izgradnja prve faze vodne fontane z vodnim svetom.

Investicije, ki so trenutno v izvajanju in bodo zaključene do 30.6.2021 so: razširitev glavne restavracije Vivat s teraso, izgradnja pivske fontane v restavraciji Vivat, razširitev obstoječe kuhinje s show cooking-om, razširitev notranje bazenske restavracije, prenova lobby bara, izgradnja druge faze vodne fontane z vodnim svetom, izgradnja novega zunanjega bazenskega kompleksa ter izgradnja 6 zvezdičnega avtokampa.

Terme Vivat so v letih 2018 in 2020 prejeli nagrado za najboljše, najbolj urejeno in za kopanje najprijaznejše termalno kopališče v Sloveniji. Prav tako so v letu 2020 prejeli arhitekturno nagrado Big See Tourism Award 2019 za izgradnjo nadhoda, ki povezuje hotelsko bazenski kompleks, za izgradnjo notranjega bazenskega kompleksa in zunanjega sveta savn Vivat.

V letu 2020, so že tretje leto zapored bili izbrani za naj kopališče v Sloveniji. Obenem so v letu 2020 pridobile certifikat EKO Marjetica (EU label) in so tako prvi hotel v destinaciji Moravske Toplice s pridobljenim trajnostnim znakom za hotelsko namestitev. 

Direktor Term Vivat, Metod Grah je v času prvega vala epidemije Vladi RS predlagal uvedbo turističnih bonov za državljane RS za koriščenje turističnih storitev z namenom spodbujanja povpraševanja po koncu epidemije.

Kipec štorklje je sicer delo Roberta Juraka, prav tako plakete. Robert Jurak s svojim umetniškim talentom poskrbi, da so plakete in kipec vsako leto unikatni in tako edinstveno ponazarjajo vsakega prejemnika. Omenjena priznanja se bodo prejemnikom slavnostno podelila na 25. Srečanju pomurskih turističnih delavcev takoj, ko bo to mogoče, so obljubili v PTZ pod vodstvom Uroša Kamenška.
 

Komentarji (2)

Moravcan (ni preverjeno)

Bog moj ko bi vedel ozadje

Đingis (ni preverjeno)

Ti ga gvušno znaš, ker si bil poleg, ka pa te.

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

Starejše novice