FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan
Na spletni novinarski konferenci so predstavili aktivnosti projekta "Obiščem, raziščem in odkrijem Goričko", ki so ga izvedli v Pomurski turistični zvezi, RIS Dvorcu Rakičan in Sadjarstvu Ficko.

Kljub temu, da trenutno zaradi ukrepov povezanih z epidemijo turizem že dalj časa miruje, pa se v ozadju razvijajo zanimivi turistični produkti in ustvarjajo privlačne zgodbe.

Ena izmed takšnih je zagotovo projekt pod skupnim imenom "(Za)čutim Goričko", katerega vodilni partner je Pomurska turistična zveza, sodelovala sta pa še Dvorec Rakičan in Sadjarstvo Ficko. 

V projektu, ki je bil vreden 41.119,96 evrov v trajanju od 3.3.2020 do 31.1.2021, so nadgradili turistično ponudbo in razvili nove turistične produkte, z namenom povečanja privlačnosti Pomurske regije in zagotoviti, da se bodo obiskovalci radi vračali v naše kraje.

Dvorec Rakičan bogatejši za dve opremljeni sobi

Pomurska turistična zveza je tako v okviru operacije organizirala izobraževalno-ozaveščevalne delavnice, ki so bile namenjene deležnikom na območju LAS Goričko. Povezovanje deležnikov turizma in oblikovanje inovativne turistične ponudbe pa so nadgradili z vzpostavitvijo spletnega Informacijsko-rezervacijskega sistema, ki bo služil kot orodje za lažje dostopanje do lokalnih turističnih produktov in za omogočanje enostavnega načina rezerviranja edinstvenih turističnih doživetij. 

Poglavitni cilj projekta je ravno promocija inovativnih turističnih doživetij, ki so jih razvili v okviru inovativnega partnerstva. RIS Dvorec Rakičan je tako z opremo poustvaril videz grajskih sob in s tem obiskovalcem ponuja avtentično izkušnjo, ki jih popelje v čas, ko so dvorec naseljevali člani plemiške družine Batthyány.

Direktor Robert Celec je ob tem povedal, da so v okviru projekta uredili dve 4-zvezdični sobi in so izredno veseli, da so bili del tega projekta ter bodo goste radi usmerjali na območje Goričkega. 
 

FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan
FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan

5-zvezdični turistični produkti, ki bodo navdušili slehernega gosta

Sadjarstvo Ficko je v okviru projekta pridobilo degustacijsko opremo, s katero obiskovalcem ponujajo avtentično izkušnjo, saj se lahko sami preizkusijo v izdelovanju eteričnih olj in kuhanju marmelade.

Dodatno je pristna izkušnja podkrepljena s piknikom v sadovnjaku in s čudovitim razgledom na Goričko pokrajino. Posodobljene turistične produkte pa so povezali še s kočijo 21. stoletja, ki obiskovalce popelje do posameznih turističnih točk.

Na podlagi tega so tako razvili 5-zvezdične turistične produkte, ki so predstavljeni v sklopu informacijsko-rezervacijskega sitema in na razpolago zainteresiranim obiskovalcem. 

Gre za vrsto inovativnih izletov in doživetij, ki vključuje različne pomurske deležnike in destinacije kot so grad Grad, Doživljajski park Vulkanija, vinska klet Marof, Restavracija Kodila, Moravske Toplice, dvorec Matzenau, cerkev Marije Vnebozete, Bransbergerjeva domačija, Sotinski breg, Cana Royal Water, Soboško jezero, lončarska vas Filovci, Cerkev Gospodovega vnebohoda, Čokoladnica Passero, turistična kmetija Puhan, Cerkev sv. Martina, Ledavsko jezero in seveda Sadjarstvo Ficko.

FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan
FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan
FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan

V pričakovanju zelene luči za turizem

Kot je dejal predsednik PTZ Uroš Kamenšek, so vsi produkti v tem trenutku na voljo in samo čakajo na trenutek, ko jih bodo lahko začeli ponujati obiskovalcem.

"Ko bo prišel ta čas, bomo imeli gostom ponuditi nekaj več. Da začutijo utrip življenja na Goričkem in doživijo destinacijo, v katero se bodo želeli še vrniti," je poudaril prvi mož pomurske turistične zveze, Brigita Čufar iz Sadjarstva Ficko pa je vse obiskovalce povabila na razvajanje v občino Rogašovci, kjer deluje njihova kmetija. 

FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan
FOTO: PTZ in RIS Dvorec Rakičan

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cato the Censor

Kaj ste pozabili kaj ste naredili z boni? Ugonobili celo regijo, dajte že mir s turizmom, otroci ne morejo v šolo kot je treba, lokal ne more prodati kave, slaščičar kremšnite, samo mi zdaj prišparajte kakšnega Graha in njegove veleumne ideje o nekih bonih in podobno sranje, naj se strpijo kot se vsi morajo strpeti zdaj, samo mi tega turizma ne privlečite na dan.

. (nepreverjen)

Jaja.

Eden in edini (nepreverjen)

Sanjaj svinja kukuruz,tem temi opicami kateri se norca z nas delajo,,priseljeni janez,vi turizma letos neboste videli...vse vse do zapufali,te vidle kda de se te uber nazeljiv britanske sev,z spansko muho pa madzarsko ptocjo gripp se bole selo v nase kletke keroga nan nasa top elita da,,jansaaaa mrss nazaj v albanijo kebab delat

realnoo (nepreverjen)

jeb** se mi za turizem v prekmurji. Tu se mastni pejnezi not mecejo zatau ka ma te par od toga hasek!

Kakič (nepreverjen)

To so vsi povezani, kdaj so pejnezi te se povezujejo, za ove male pa masno figo. Pa še politično moraš biti na dobro stran obrnjeni.

Starejše novice