Foto: Peter Dominko
Mlada reprezentanca Slovenije se bo v torek v Fazaneriji udarila z Avstrijo, nocoj pa je na Cipru prišla do visoke zmage. Mrežo gostiteljev je dvakrat zatresel Tio Cipot, tretji zadetek pa mu je preprečila vratnica. Kaj je dejal po zmagi?

Tio Cipot je bil osrednji junak zmage slovenske reprezentance do 21 let, ki je v Achnasu premagala ciprske vrstnike.

Mladi Slovenci so na Cipru slavili z izidom 0:3 in tako dobili še drugo gostujočo preizkušnjo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška.

Cipot je mrežo Ciprčanov načel že v šesti minut, vodstvo Slovenije pa je podvojil v 23. minuti srečanja. V drugi minuti nadaljevanje tekme je zatresel še okvir domačega gola. Slovensko zmago je četrt ure pred koncem tekme potrdil David Flakus Bosilj.

CIPER U21 - SLOVENIJA U21 0:3 (0:2)
Strelci:
Cipot (6', 23'), Flakus Bosilj (76').
Ciper U21: Kittos, Venizelou, Kerkez (81' Koumpari), Antoniou, Djiama (46' Dimitriou), Foti, Satsias (69' Pontikou), Okkas, Vrontis, Georgiou (81' Koutsakos), Savva (46' Andreou). Selektor: Konstantinos Makridis.
Slovenija U21: Leban, Ilenič, Ratnik, Kuzmić, Strajnar, Zeljković, Jevšenak (80' Ostrc), Begić (68' Brest), Sešlar (80' Pišek), Cipot (71' Pečar), Flakus Bosilj (80' Gradišar). Selektor: Milenko Aćimović.

Cipot dvakrat že v prvem polčasu

Ciprska mreža se je prvič zatresla v uvodu šeste minute dvoboja. Akcijo je z odvzeto žogo pričel Svit Sešlar, po podaji Davida Flakusa Bosilja pa je v polno meril Tio Cipot. Gostitelji srečanja so odgovorili v 11. minuti, ko je Žan Luk Leban strel Antonia Fotija preusmeril mimo leve vratnice.

Slovenija je v 23. minuti podvojila svojo prednost. Tjaš Begić je s podajo v kazenski prostor našel Svita Sešlarja, ta pa je žogo spravil do Tia Cipota, ki je z devetih metrov dosegel še drugi zadetek na tekmi. V 32. minuti je po predložku Ciprčanov dobro posredoval Leban, nevarno pa je bilo tudi deset minut kasneje, ko je bil Stavros Georgiou po podaji z leve pred golom za korak prekratek.

Tio Cipot je bil osrednji junak prvega polčasa, v drugi minuti nadaljevanja tekme pa je bil blizu tretjega zadetka, a mu je veselje preprečil okvir gola. V 49. minuti so zapretili tudi gostitelji. Leban je bil prenizek po predložku z desne, rezervist Antreas Dimitriou pa je streljal mimo bližnje vratnice. Pred slovenskimi vrati je bilo nevarno v 52. minuti, ko pa je Antonio Foti streljal preko gola.

Srečanje je bilo odločeno v 76. minuti, ko je bil David Flakus Bosilj po dolgi žogi Marka Strajnarja prehiter za domačo obrambo. Dve minuti kasneje se je priložnost ponudila še Martinu Pečarju, a je član Brava streljal mimo domačega gola.

V torek v Fazaneriji z Avstrijo

»Današnja tekma je bila zelo pomembna, saj so gostovanja na Cipru vselej zelo težka. Mislim, da smo upravičili vlogo favorita. Ne bom dejal, da smo zmagali na preprost način, a tako, kot smo si zadali. V tekmo smo prenesli delo s treningov. 

V ekipi vlada dobro vzdušje, tako moramo samo nadaljevati. Za zadetka se lahko zahvalim celotni ekipi, saj brez podpore moštva ne bi zadel dvakrat. Nocoj sem bil uspešen jaz, naslednjič bo morda kdo drugi. Ekipa vedno izpostavi posameznika, tokrat sem bil na srečo jaz,

Dvoboj s Ciprom je dobra popotnica za tekmo z Avstrijo. Glave moramo ohraniti na mestu, ostati moramo trdno na tleh, saj tekma z Avstrijci ne bo preprosta. Upam, da nas bodo v Fazaneriji podprli tudi gledalci, v kar ne dvomim. Gremo po nove tri točke!« je po zmagi dejal Tio Cipot.

Nekdanji član Mure je bil z dvema zadetkoma osrednji junak slavja, zelenico pa je zapustil v 71. minuti srečanja. Celotno tekmo sta v osrčju slovenske obrambe odigrala bivši član Mure Srđan Kuzmić in Marcel Ratnik, Prekmurec v vrstah Olimpije.

Mlada izbrana vrsta se zdaj že osredotoča na torkov obračun z Avstrijo, ki se bo v soboški Fazaneriji pričel ob 18. uri. Vstopnice, ki jih lahko osvojite tudi v nagradni igri Sobotainfo, so že v prodaji.

Slovenci se bodo na tekmo s severnimi sosedi pripravljali v Moravskih Toplicah.

Komentarji (22)

Pa (ni preverjeno)

Še tri tekme pa de že na klopi sedel
Za dve leti pa bo tu igral

Sebjanic buro (ni preverjeno)

Kak te neje sran ka to pises verjetno tvoj sin kadi v parki pa se drogera njeme pa si nevoscljivi.

In reply to by Pa (ni preverjeno)

Buba anđela cener (ni preverjeno)

Ka ti maš nokti zamazani? Smrdiš po drogaj doma se švicaš na kavči pred TeVe-jon in grizejš čibs. Najbole debelejši si, nevoščenjivi si

In reply to by Pa (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

res
na klopi bo čepel

In reply to by Pa (ni preverjeno)

Bajker11 (ni preverjeno)

Kdo je on?

Janez cener (ni preverjeno)

Tiste keri ti mazi hcerke

In reply to by Bajker11 (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

tele mamino

In reply to by Janez cener (ni preverjeno)

Bajker11 (ni preverjeno)

Tio Cipot jebac godine...za 2 leti pa majster pri nk doklezovje

Mihael rados (ni preverjeno)

Ti soboski dzanki kralj parka

In reply to by Bajker11 (ni preverjeno)

Mihael rados (ni preverjeno)

Na takse kak si ti si ga on leko zdrka

In reply to by Bajker11 (ni preverjeno)

Fanatik766 (ni preverjeno)

Bajker11, ka te točno moti pri dotičnon človeku? Či nucaš kakšno koli pomoč lejko lepo prosiš. Vse se gnesden da zrihtati preko socialne ali pa na zavodi. Samo mirno, dobiš ti tudi svoj delež torte.

In reply to by Bajker11 (ni preverjeno)

Bajker11 (ni preverjeno)

Tvoja mama je v ponudbi?

In reply to by Fanatik766 (ni preverjeno)

Mihael rados (ni preverjeno)

Kazes svojo osnovnosolsko izobrazbo

In reply to by Bajker11 (ni preverjeno)

Bg19 (ni preverjeno)

V TOREK VSI V FAZANERIJO NAVIJAT ZA TIOTA IN OSTALE REPREZENTANTE!!!!

. (ni preverjeno)

Cipot in Kuzmič oba mlada reprezentanta Mura pa jiva je za drobiž ta dala.

030523 (ni preverjeno)

drobiz?

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Na nogonetni tržnici je tou drobiž.

In reply to by 030523 (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Ja, v primerjavi s prestopon Neymara v PSG je drobiž, ja. Če poglednemo pa realno vrednost in kvaliteto slovenske lige (štera se vidi v Evropi, kda nas že maltežani ven mečejo), pa je odškodnina bila malo premala (kakšen milijon bi lejko iztržili), ampak daleč od nekšnoga drobiža. Kda si sicer potencial, ampak maš samo eno kelko telko dobro leto med člani, brez Evrope, brez naslova prvaka ali neposrednoga boja, nemreš pričakovati milijonov za svoje igralce. Gučin za Cipota. Sicer pa je včasik pametno napraviti prestop kda je igralec vroči in gej zanimanje za njega. Dober primer Vidovšek pri Olimpiji. Lani skoraj brez prejetih golov v ligi (tudi zaradi izjemne obrambe Olimpije z Riero), naslov prvaka, je še mladi, poleti je prineso Evropo, pa ga nejso odali. Verjetno ščeli preveč ali pa ščeli počakati ka se njemi vrednost še zviša. Ka pa zaj? Olimpija ma letos praktično najslabšo obrambo lige, Vidovšek niti približno ne izstopa in je za ligo še samo povprečen golman, zaj se je še poškoduvo in ga letos več nede. In če nede čudeža, de se njemi še redno kucalo po ton, ka neje šel v tujino poleti

In reply to by . (ni preverjeno)

Bakovčar (ni preverjeno)

Glavno ka Dengrad, Nogometni menegement d.o.o., avtobusni prevoz so priklopljene družinsko na Muro.

Tkl (ni preverjeno)

Bravo Tio, samo tak naprej. V torek pa vsi v Fazanerijo, saj bomo v dresu Slovenije videli več Prekmurcev kak pri Muri...... Tu se vidi načrtno dela Rajbara in njegove bande...

Posrani Muraš (ni preverjeno)

Mi ta vikend mešamo beton in betoniramo. Vmes pa se še poserjemo in drislamo.

Črni grintaš (ni preverjeno)

Kje to??? Pridem tudi jaz!

Starejše novice