Foto: Niko Časar
Pomurski nogomet bo imel v osmini finala Pokala Pivovarna Union vsaj četverico svojih predstavnikov. Po Muri in Nafti so si napredovanje priigrali tudi Beltinci. Jutri za napredovanje še Čarda in Dobrovnik, Ljutomer pa gostuje v Središču.

Po Muri in Nafti so si napredovanje v osmino finala pokalnega tekmovanja priigrali še nogometaši Beltincev.

Zasedba trenerja Damjana Gajserja, ki ni pretirano premešal enajsterice, je v občinskem spopadu z Gančani brez večjih preglavic potrdila vlogo favorita. V mreži gostiteljev je končalo sedem žog, trikrat je zadel Jan Bruno Kralj.

Sosedski obračun je sicer pospremilo tudi precej vetrovno vreme, ki je od obiska verjetno odvrnilo kakšnega od potencialnih gledalcev. Zmago Beltinčanov je tako videlo okrog 300 najbolj trpežnih ljubiteljev nogometa.

ALUVAR GANČANI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 0:7 (0:3)
Strelci: Kralj (9', 33', 51'), Bujan (26'), Slokan (59', 74'), Pihler (71'/11m).

Kralj zadel trikrat

Gančani, ki so se pred dnevi razšli s trenerjem Ljubom Antolinom, so prvič klonili v deveti minuti. Robert Čakš je prodrl po levi strani igrišča, po podaji pred vrata pa je z neposredne bližine zadel Jan Bruno Kralj.

V 26. minuti se je domača mreža zatresla še drugič, z diagonalnim udarcem z leve strani igrišča je zadel Bruno Bujan. Izid polčasa je v 33. minuti postavil Kralj, ki je izkoristil še eno podajo Čakša.

Jan Bruno Kralj se je v šesti minuti drugega polčasa veselil »hat-tricka«. V 59. minuti se je med strelce vpisal še mladi Nejc Slokan, ki je zadel z leve strani igrišča.

V 71. minuti so domačini storili prekršek nad Tianom Kosijem, z bele točke pa je bil zanesljiv Luka Pihler. Le tri minute kasneje je za končnih 0:7 še drugič na tekmi zadel Nejc Slokan.

Jutri opoldne se bodo za uvrstitev med šestnajsterico klubov udarili nogometaši Čarde in Dobrovnika, Ljutomerčani pa bodo napredovanje napadali v Središču ob Dravi.

Odranci so morali v sredo priznati premoč Kopra.

Komentarji (7)

gledalec (ni preverjeno)

Gančani so največ za medobčinsko ligo. Penezi Aluvara so ob amateraj v vodstvi potisnjeni v blato. Beltinci so se delali norca iz nas. Vidi se tudi slabo delo Antolina.

Mnenje (ni preverjeno)

Zdaj kda tij prevzemeš de vse inači

In reply to by gledalec (ni preverjeno)

markojca (ni preverjeno)

Jes bi samo štela povedati bravo Marki nej pa posrana mura.

markastimatko (ni preverjeno)

antolinova mama?

In reply to by markojca (ni preverjeno)

black panter

Ka to je biu mrkeci derbi

Gostja 68 (ni preverjeno)

Koga sploj zanimajo Gančani in Beltinci??? Ne ga biksat s takimi nepotrebnimi članki.

drugi (ni preverjeno)

Glede na to ka si klikno/la na te članek tebe, pa vsaj 1400 lidi ki so na youtube gledali tekmo, pa še nekših 300 v živo.

In reply to by Gostja 68 (ni preverjeno)

Starejše novice