Foto: Jure Banfi
Dvoboj Olimpije in Mure bo zadnji pred reprezentančnim premorom. Lahko Sobočani po tem, ko so po polletnem čakanju znova slavili v Fazaneriji, v Ljubljani premagajo še državne prvake? Vermezović verjame, da lahko Mura prekine urok gostovanj v Stožicah.

Vročica pred zaključkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo narašča, še pred tekmama izbrane vrste pa bodo konec tedna v ospredju prvoligaši.

V Prvi ligi Telemach se z današnjo tekmo v Kidričevem pričenja 16. krog prvenstva, ki ga bosta z nedeljsko tekmo zaključili ekipi Olimpije in Mure. Tako Ljubljančani kot Sobočani v obračun vstopajo s pozitivno popotnico.

Mura je minulo soboto le dočakala zmago v domači Fazaneriji, saj je z golom Filippa Tripija premagala Aluminij. Ljubljančani so se po zmagi v Celju razveselili še prve zmage v skupinskem dleu UEFA Evropske konferenčne lige.

»Olimpija je v dobrem trenutku, povezali so dve zmagi, občutila se je menjava trenerja. Tudi brez te zmage sem vedel, da nam ne bo lahko. Vseeno bomo iskali svoje priložnosti in jih skušali izkoristiti. Za nas je to derbi, saj je za nas vsaka tekma najpomembnejša. 

Zadovoljen sem, kako se naša ekipa obnaša na treningih in tekmah, z vzdušjem v moštvu. Gledamo nase, rešujemo svoje težave, spoštujemo pa vsakogar, ki nam stoji nasproti,« pred gostovanjem v Ljubljani poudarja Vladimir Vermezović.

Zmaga ni spremenila odnosa nogometašev

»Olimpija ima v ekipi toliko kakovostnih nogometašev, da se je dobro pripravila na gostejši ritem tekem. Vedeli so, kaj jih čaka. Temu nisem namenjal posebnega razmišljanja, tudi včeraj smo videli, da so igralci s klopi prinesli zmago,« je strateg Mure odgovoril na vprašanje, kako bo gostejši ritem tekem vplival na igro Olimpije.

Medtem ko so se Sobočani znebili bremena zmagovalnega posta v domači Fazaneriji, so se Ljubljančani v četrtkovem večeru podpisali pod zgodovinsko zmago v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

Vermezović dodaja, da zmaga črno-belih na tekmi z Aluminijem pri nogometaših Mure ni spremenila prav ničesar:

»Na treningih se ni nič spremenilo, ne v odnosu napram igri, treningom in do posla. Kot sem že dejal, je za nas najpomembnejša vsaka naslednja tekma, zagotovo pa je z zmago proti Aluminiju s hrbta igralcev padlo precej psihološkega bremena. Nadejam se, da bomo tako nadaljevali in to ne bo samo preblisk.«

Pokazati, da znajo igrati nogomet

»Vem, kako bodo izgledali, saj jih spremljam na treningih. Želim, da pokažejo, da znajo igrati nogomet. Že na nekaj prejšnjih tekmah, ki jih žal nismo dobili, smo pokazali dobro igro, z zmago pa smo se osvobodili bremena.

Verjamem, da bodo moji nogometaši v Ljubljani pokazali svoje znanje in to, da je prihodnost pred njimi,« je pred tekmo v prestolnici optimističen Beograjčan.

Šestdesetletni srbski strokovnjak priznava, da ne pozna neugodne tradicije gostovanj v Stožicah. Mura po vrnitvi med prvoligaše na gostovanju pri Olimpiji še ni slavila zmage. Sobočani so ob petih porazih iztržili še pet remijev:

»Od mojega prihoda v Fazanerijo vselej govorimo o nekakšnih tradicijah (smeh). Tradicije so tu, obstajajo, da se rušijo. Ko govorimo o tem, da Mura v Stožicah še ni slavila, moramo dodati, da ta generacija v tej sestavi še ni igrala v Stožicah.

Verjetno te tradicije niti ne poznajo, tako kot jaz. S podobnim nizom smo se spopadali že pred gostovanjem pri Radomljah, a je to nekaj, kar je tema novinarjev. V stroki se na to ne oziramo, saj gre za praznoverje, ki nikoli ni dobro.«

Brez Trontlja, Kous pripravljen

»Žana Trontlja ne bo zaradi kartonov, vsi pa so zdravi in pripravljeni na tekmo. Tudi Žiga Kous je pripravljen, kapetan veliko pomeni tej ekipi, vesel sem, da se je vrnil. Nimamo težav, tudi dvomov glede sestave ekipe ni,« je še dejal Vermezović.

Olimpija se po 14 odigranih tekmah nahaja na tretjem mestu lestvice, zmaji so osvojili 27 točk, pet manj kot vodilno Celje. Mura lovi priključek z zgornjo polovico prvenstva, peti Bravo črno-belim beži za tri točke.

Septembrski dvoboj v Fazaneriji je z izidom 1:3 dobila Olimpija, ki je slabila z zadetki Ruija Pedra, Timija Maxa Elšnika in Mustafe Nukića. Za soboško izenačenje je že v prvem polčasu zadel Dardan Shabanhaxhaj.

Kdo bo v novembrski reprezentančni premor zakorakal z zmago? Napovejte razplet obračuna v komentarjih. 

Komentarji (9)

realnooo (ni preverjeno)

KDA SE STAVE SPILAJO JE VSE MOZNO;)

we (ni preverjeno)

Glede na vse NAJ NAJ izbore na sobotainfo, nomineran toga šalabajzera za najbokšoga komedijanta v Pomurji. Trta pa Grand Bar nemata šanse.

Bg71 (ni preverjeno)

mučimo žogo že eno leto...

...... (ni preverjeno)

Olimpička je zdaj v naleti, tak ka lejko se drugi amateri dobijo po p***i v parih dnevaj

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te tote filozof nabija......kak kanta za nabijanje.

Dolički pojeb (ni preverjeno)

Mura de pušila v stožicaj ko mlajši seveda če sta na prestolu rajbar pa kuzmič oz. Dva izmečka ka jiva je oca delo v štali kda mati dojila 😅🤣🤣 mrš golazen!

Između (ni preverjeno)

Nafta bo drugo leto razturala prvo ligo ! Mura proti Nafti nema šans 👍

5685678 (ni preverjeno)

Srečni bojte ka vas še sploj što odi gledat, ker to je že en čas nej podobno fuzbale..

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

HAHAHAHAHAHAHA, vic leta. Še naslednjih vsaj 15 let ne boste zmagali v Ljubljani.

Starejše novice