Slika je simbolična.
V soboto, 24. junija 2023, se bo v Mačkovcih odvila tekma za državno prvenstvo v motokrosu.

Avto moto društvo Štefan Kovač Murska Sobota letos praznuje 75-letnico svojega delovanja. Vsa ta desetletja so se številni člani po najboljših močeh trudili združevati vse, ki so gojili poseben odnos do tehnike, avto-moto športa ter vzgoje in izobraževanja na področju prometne varnosti.

Društvo združuje okoli 3000 članic in članov in deluje na področju avto-moto športa, prometne vzgoje in izobraževanja članstva ter drugih udeležencev v prometu, kakor tudi na področju preventive in novih oblik prometn evarnosti in varne mobilnosti.

Društvo je zelo aktivno tudi pri sodelovanju z drugimi društvi, ki imajo v programu dela podobne aktivnosti.

Začetki motokrosa segajo v davno leto 1966

Društvo je najbolj aktivno na področju motokrosa, kjer že vrsto let ohranjajo ta šport na stezi v Mačkovcih, ki obstaja tam že skoraj 60 let. Začetki motokrosa v Mačkovcih segajo v leto 1966, ko je 22. maja potekala prva mednarodna dirka, ki je v Mačkovce privabila 6000 gledalcev

Takratni člani društva so vsako leto organizirali po dve tekmi na leto. Starejši, ki se teh tekmovanj spomnijo, pravijo, da so bile tekme v Mačkovcih pravi pravcati praznik - praznik športa.

Društvo že deveto leto zapored vodi Tomaž Trajbarič, ki s svojo ekipo smelo zre v prihodnost.

V celoti preuredili stezi, izvedli tudi nekaj novosti

Člani društva se v današnjih časih trudijo, da motokros v Mačkovcih ne bi zamrl, že zaradi same tradicije, prepoznavnosti kraja v ožjem in širšem območju ter zaradi spomina na vse, ki so se pred več kot 50 leti trudili, da so zgradili stezo v Mačkovcih.

Vsako leto na stezi izvedejo nekaj novosti, vse z namenom zagotavljanja večje kakovosti treningov. V preteklih letih so vzpostavili povsem novo vodovodno infrastrukturo, v celoti prenovili sanitarije, vzpostavili optično telekomunikacijsko omrežje in uredili interno električno omrežje.

V celoti so preuredili stezo, ki je z nakloni in skoki ter drugimi elementi licencirana po normah Avto-moto zveze Slovenije.

Na stezi v Mačkovcih so gostili tudi svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja, ki je v Mačkovce prihajal nekaj let zapored.

V soboto se bo odvila prva tekma za državno prvenstvo

V soboto, 24. junija 2023, se bo v Mačkovcih odvila prva tekma za državno prvenstvo. Organizatorji pričakujejo več kot 100 tekmovalcev, med njimi tudi tiste, ki tekmujejo pod okriljem domačega društva Avto moto društvo Štefan Kovač Murska Sobota.

17. septembra 2023 pa načrtujejo še tekmo za pokalno prvenstvo, ki prav tako privabi številne tekmovalce od blizu in daleč.

Komentarji (2)

??? (ni preverjeno)

Fajn bi blo še kkšno uro začetka tekmovanja napisat.

Cikakul (ni preverjeno)

en članek ne vejo napisat kot bi morali

In reply to by ??? (ni preverjeno)

Starejše novice