FOTO: Nika Škrilec
Člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota so v Mačkovcih organizirali četrto dirko letošnje sezone državnega prvenstva.

Tim Gajser je v svetovnem prvenstvu motokrosa na dobri poti do nove skupne zmage, v Mačkovcih pa so se danes pomerili tisti, ki nastopajo v slovenskem prvenstvu.

Člani Avto moto društva Štefan Kovač Murska Sobota so v Mačkovcih nadaljevali dolgoletno tradicijo organizacije dirk v motokrosu. Gre za zgodovino, ki je dolga že več kot pol stoletja.

Na Goričkem so se za nove točke borili vozniki sedmih kategorij, vse od najnižjega razreda MX65 pa do odprtega razreda motokrosa, manjkali niso niti najizkušenejši veteranski vozniki. V razredu MX50 je potekal boj za točke pokalnega prvenstva.

Pri organizaciji dirke je z vozilom za prvo pomoč in dodatno ekipo pomagala tudi slovenska vojska, ki je predstavila možnost zaposlitev v vojski.

V sklopu promocije balonarskega svetovnega prvenstva, ki ga bo septembra gostila Murska Sobota, so si lahko obiskovalci ogledali notranjost toplozračnega balona.

Tudi z mednarodno udeležbo

Matic Maček je z zmago na prvi in drugo dirki dneva osvojil vseh 50 točk v razredu MX50, v mednarodni konkurenci pa je ugnal Davida Dorčića iz Hrvaške in Viktorja Kolnookova iz Srbije.

Alex Novak se je maksimalnega izkupička točk veselil v razredu MX65, član AMD Brežice je premagal Romuna Marka Szokeja Erossa in Taja Goleža iz TRK Tajfun Šport.

Novak je s tem v skupnem seštevku prehitel Taija Vidovića, saj je Primorec odstopil na prvi dirki, z drugim mestom na drugi dirki pa je osvojil 22 točk.

V kategoriji MX85 je prva dirka pripadla Madžaru Aronu Katoni, v drugi pa je slavil Lukas Osek, ki je s četrtim mestom na prvi dirki v seštevku dneva za točko ugnal Miho Vrha, ki je bil drugi in tretji. Osek ima v skupnem seštevku zgolj dve točki prednosti pred Vrhom.

Tilen Demšič je s 50 točkami slavil v razredu MX125, na obeh dirkah pa je prvič v letošnji sezoni premagal Žana Ovna, ki v skupnem seštevku sicer ostaja trdno v vodstvu.

Tudi v razredu MX2, v katerem je nastopilo sedem voznikov, smo videli dvojno zmago. Novih 50 točk je osvojil Luka Milec, ki je s tem v seštevku sezone povečal naskok pred tudi danes drugouvrščenim Galom Hauptanom, ki je bil obakrat drugi. 

Peter Irt, vodilni voznik razreda MX Open, je moral v Mačkovcih priznati premoč Jana Pancarja, ki je z dvojno zmago v skupni razvrstitvi sezone prehitel Miho Bubniča, na Goričkem tretjeuvrščenega voznika dneva.

Avstrijca sta bila najboljša med veterani. V kategoriji 40 je Christoph Lackner premagal Leona Ferša in Simona Lavrina, medtem ko se je Bogomir Gajser, oče Tima Gajserja, z dvema drugima mestoma v kategoriji 50 najbolj približal Wernerju Lacknerju.

Dirka v Mačkovcih izredno priljubljena

Proga na Goričkem je izredno priljubljena tako med vozniki kot tudi med gledalci, saj proga s svojo konfiguracijo omogoča pogled na dogajanje na stezi kot v nekakšnem amfiteatru. 

Preizkušnjo na prekmurski progi so nestrpno pričakovali tudi vozniki, saj je bila četrta dirka državnega prvenstva zadnja pred dvomesečnim tekmovalnim premorom v državnem prvenstvu. Razgibana steza v Mačkovcih z deloma peščeno podlago voznikom nudi zelo dober oprijem.

Prvenstvo se 3. septembra nadaljevalo z dirko v Radizelu, teden dni kasneje pa bo finale letošnje sezone v organizacij AMD Šentvid pri Stični potekal na progi v Dolini pri Kalom.

Motokrosisti se bodo v Mačkovce vrnili 18. septembra, ko bo AMD Štefan Kovač organiziral še dirko pokalnega prvenstva.

Komentarji (2)

lublana (ni preverjeno)

Motokros je Mačkovcih že tradicija že od malih nog, kar pomeni da so vse vstopnice bile razprodane kar je razvidno na fotoaparatu.

A2A (ni preverjeno)

Na fotoaparatu ali na slikah ?

In reply to by lublana (ni preverjeno)

Starejše novice