Foto: Peter Dominko
Če bo ŽNK Mura Nona popoldne premagala gruzijski Samegrelo, bo v sobotnem finalu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj igrala s ciprskim Apollonom, ki je v Radencih napolnil mrežo severnomakedonskega Ljubotena.

V Radencih je bila odigrana prva polfinalna tekma kvalifikacij UEFA Lige prvakinj, pripadla je ciprskemu prvaku.

Severnomakedonski prvak Ljuboten pričakovano ni bil kos Apollonu, ki je z enajsterico, v kateri ni manjkalo tujk, srečanje odločil že v prvem polčasu. Ciprčanke so ob odmoru vodile s 5:0.

V nadaljevanju dvoboja so padli še štirje zadetki, zasedba iz Tetova pa z izjemo enega udarca v končnici tekme ni bila nevarna za vrata Apollona.

Zmagovalke prvega polfinalnega obračuna se bodo v sobotnem finalu v Fazaneriji pomerile z boljšim v popoldanskem spopadu Mure in gruzijskega Samegrela. Tekma v Murski Soboti se bo pričela ob 16:30.

APOLLON LADIES FC - ŽFK LJUBOTEN 9:0 (5:0)

Strelke: Joana Dantas (2', 40', 57'), Syndy Nasello (24', 79'), Olivia Anokye (29', 47'), Kaytlin Brinkman (44'), Eleni Giannou (90').

Apollon: Abbie Faingold, Courtney Sebazco, Trinity Watson, Steffi Hardy, Filippa Savva, Joana Dantas, Marilena Georgiou, Kaytlin Brinkman, Carolina Beckert, Olivia Anokye, Syndy Nasello. Trener: Laurent Fassotte.

Ljuboten: Magdalena Lekovska, Iva Jovanovska, Pavlinka Nikolovska, Leticia De Albuquerque, Priscila Edite, Aleksandra Markovska, Angjela Milovanović, Rafaella Carmo, Elena Petrovska, Bojana Petkova, Victoria Dias. Trener: Dejan Saveski.

Hitro do vodstva

Apollon je povedel že po dveh minutah igre, ko je z bližine z glavo zadela Portugalka Joana Dantas. Ciprske prvakinje, ki so tekmo pričele z zgolj dvema Ciprčankama, so v nadaljevanju tekme večino akcij speljale po desni strani, preko Syndy Nasello, ki je v 24. mimuti povišala vodstvo Apollona.

Le pet minut kasneje se je makedonska mreža tresla še tretjič, po preigravanju je z leve strani kazenskega prostora zadela Olivia Anokye. V 40. minuti je drugič na tekmi zadela Joana Dantes, tokrat z vrha kazenskega prostora. Tik pred odmorom je podajo v prostor izkoristila Kaytlin Brinkman, ki je postavila izid polčasa 5:0.

V drugem polčasu še štirje zadetki

Ciprčanke so bolje odprle tudi drugi del dvoboja, že v uvodni minuti je z glavo zadela Olivia Anokye. V 56. minuti je po levi strani prodrla rezervistka Manisha Kalyan, predložek pred vrata pa je v mrežo potisnila Joana Dantas.

V 76. minuti je Ljuboten reševal okvir gola, po kotu je z glavo poskušala Elizabeth Oppong. So pa ciprske prvakinje osmič zadele dve minuti kasneje, ko je ob stranski črti še enkrat potegnila Manisha Kalyan, z neposredne bližine pa je bila uspešna Syndy Nasello.

V 85. minuti so Ciprčanke kar dvakrat zatresle okvir gola, rezultat pa se ni spremenil. Je pa Apollon devetič zadel v zadnji minuti rednega dela tekme, ko je v polno merila še rezervistka Eleni Giannou.

Ciprske prvakinje se bodo v sobotnem finalu, ki se bo pričel ob 16:30, pomerile z zmagovalkami popoldanskega obračuna med Muro in Samegrelom.

Komentarji (1)

rwq (ni preverjeno)

več

Starejše novice