Foto: zajem zaslona NŠ Mura
Kakšna bo črno-bela premiera Tončija Žlogarja? Novi strateg Mure se pred tekmo z Radomljami ukvarja tudi z dolgim seznamom nogometašev, na katere ne more računati. Kaj od ekipe pričakuje v nedeljskem večeru?

Za črno-belimi iz Fazanerije je pester teden. Dogajanje na nedeljskem derbiju je pustilo pečat, zatem je sledila še menjava trenerja.

Vladimirja Vermezovića je v sredo nasledil Tonči Žlogar, ki je hitro zavihal rokave in se lotil dela. Nogometaši Mure bodo do jutrišnje tekme pod vodstvom novega stratega opravili štiri treninge.

Šestinštiridesetletni Primorec je pred klubsko kamero spregovoril po petkovem treningu in izrazil prepričanje, da bo trdo delo nagrajeno tudi s pozitivnim rezultatom:

»Veliko fantov sem poznal že od prej, nekaj novih sem spoznal zdaj. Imeli smo tri treninge, skušali smo dobro trenirati ter izkoristiti sredo in četrtek, da lahko treniramo. Po nedeljski tekmi prihajamo v ciklus tekem na vsake tri dni, zato bo kar naporno in bo malo časa za trening.

Z izjemo poškodb, ki jih je preveč, vse poteka v redu. Fantje so na treningih zelo osredotočeni, skušajo slediti navodilom. Verjamem, da dobro delo vedno prinese rezultate in upam, da bomo pričeli z dobrim rezultatom.«

Vsaka tekma težka in nepredvidljiva

»Radomlje poznamo, saj v sezoni vsaj štirikrat igramo z istim nasprotnikom. Fantje poznajo nasprotnika, poskušali smo analizirati tekmeca in se nanj pripraviti. Zavedamo se, da je vsaka tekma v naši ligi težka in nepredvidljiva.

Najbolj pomembno je, da se vsak igralec zaveda tega, kaj mora narediti na igrišču in kaj je njegova naloga. Ostalo je samo posledica dobrega treninga in osredotočenosti,« poudarja novi strateg soboškega prvoligaša.

Zdi se, da bo imel Žlogar ob debiju na klopi Mure precej težav s sestavo ekipe. Ob Kaiju Cipotu in Jaki Domjanu sta prvi spomladanski preizkušnji zaradi poškodbe izpustila Ben Cottrell in Nikola Jovićević, v teh dneh se je poškodoval še Žiga Laci. S tem pa seznam odsotnih nogometašev še ni dokončen.

Izolan bo očitno pogrešal tudi Sandija Nuhanovića in Filippa Tripija. Dvojec zaradi negotove usode tekme z Mariborom še ni odslužil kazni izpolnjene kvote rumenih kartonov, zato strokovni štab pripravlja dva različna scenarija za tekmo z Radomljami. Bodo za nastop nared vsi nogometaši, ki so se poškodovali ob eksploziji, predvsem Niko Kasalo?

Poudarek osnovnim karakteristikam

»Poudarek na treningih smo namenili osnovnim karakteristikam. V dveh, treh treningih je težko prenesti vse ideje, poudarek je na organizirani igri v fazi branjenja in nekaj idej za napad. To skušamo čimbolje izkoristiti,« je še dejal Žlogar.

Čeprav ima Mura dve tekmi manj od nedeljskih nasprotnikov, pa hiter pogled na lestvico sporoča, da si Sobočani v nedeljskem večeru ne smejo privoščiti novega poraza. Razlika med šesto Muro in devetimi Radomljami namreč znaša vsega pet točk.

Sredi avgusta so se v Fazaneriji veselili Radomljani, oktobrski obračun ob Kamniški Bistrici pa se je končal brez zmagovalca. Mura je z golom Dardana Shabanhaxhaja dobila prvi polčas, gostitelji pa so izenačili v 92. minuti, ko je v polno meril zdajšnji član črno-belih Sandi Nuhanović.

Kdo se bo veselil v nedeljskem večeru? Srečanje se bo pričelo ob 17:30.

Komentarji (7)

Busybee (ni preverjeno)

Idemo Mura...sezona je že zdaj zavožena samo upam ka do se vsaj malo zbudili in začeli igrati...

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Kam greste, v drugo ligo? HAHAHAHAHAHAHAHA

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

GrintaČarna (ni preverjeno)

Kak lejko na dveh tekmaj kazen doj slüjžita, pa so še nej rejšili zadeve, samo so nej sposobni....V enon dnevi bi mogli na NZS rejšiti zadevo, samo verjetno čakajo ka de zapisala policija, inšpektorat,...bruhhhh!

Tibop (ni preverjeno)

To ka moreta igralce še enkrat počivati nekak nakazuje ka de tekma za zeleno mizo rešena. Če pa ne, pa se mora Mura pritožiti zaradi dvakratne prepovedi nastopanja. To je neregularno.

Elokog (ni preverjeno)

Hitro bi počil Tonček Balonček

- (ni preverjeno)

NZS banda lopovska Tripi nemre špilati ka mutijo .

Labod (ni preverjeno)

Zveza je spet zafurala. Situacija glede kartonov bi morala do danes biti jasna.

Starejše novice