FOTO: Loris Cipot
Mura igra prvo pripravljalno tekmo po selitvi v Turčijo, kamor ni odpotoval Miha Kompan Breznik. Bočni branilec bo v spomladi kot posojeni član črno-belih igral za Tabor, danes so ga predstavili tudi Sežanci.

Tudi težave s poškodbo hrbta so poskrbele, da Miha Kompan Breznik jeseni ni dobil veliko priložnosti v dresu Mure, v drugem delu sezone bo svoj prostor pod soncem iskal v Sežani.

Devetnajstletnik iz Maribora je v prvi polovici letošnje sezone vknjižil zgolj štiri nastope, v Prvi ligi Telemach je na dveh tekmah zbral vsega 18 minut.

Morda bo drugače spomladi, saj se je bočni branilec že pred dnevi pridružil sežanskemu Taboru. Kraševci so si Štajerca izposodili do konca sezone.

Tabor čaka boj za obstanek

»Vesel sem, da sem prišel v Sežano. Ambicije so znane, ekipa deluje dobro in upam da jih bomo izpolnili. V tej polletni posoji bom dal vse od sebe, da pripomorem ekipi kolikor se da. Veselim se prvega uradnega nastopa,« je dejal Kompan Breznik.

Mariborčan se je v Mursko Soboto v začetku leta 2022 preselil iz Olimpije, s katero ni imel sklenjene profesionalne pogodbe, še pred epizodo v Ljubljani pa je bil član mlajših selekcij Kopra. To zimo naj bi ga v svojih vrstah želel tudi drugoligaš iz Grosupljega.

Mladi nogometaš se zdaj vrača na Primorsko, Taboru pa bo v nadaljevanju prvenstva pomagal pri zahtevni nalogi, saj se bodo Sežanci z Radomljami in Gorico borili za prvoligaški obstanek. Kraševci so z 12 točkami zadnji.

Zanimivo, Kompan Breznik je že drugi levi bočni branilec, ki ga je Mura poslala na kaljenje, saj je bil Jan Đapo že jeseni posojen novomeški Krki.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Tudi težave s poškodbo hrbta so poskrbele, da Miha Kompan Breznik jeseni ni dobil veliko priložnosti v dresu Mure, v drugem delu sezone bo svoj prostor pod soncem iskal v Sežani.

Za božjo volo, pa ka vi poškodovane nogometaše vozite v Fazanerijo. Pa toga Kompana ste predstavili kak velko okrepitev. Kakšna je to poškodba hrbta, ka celo jesen nemre špilati? Pa vi ste nej resni.

.. (nepreverjen)

čarni vrag pa ka si tij moguče doktor ka tak znaš kak je z njegovo poškodbo ali ka?

čarni vrag (nepreverjen)

Je pač treba stisniti zobe in špilati. Pri Muri pa so igralci poškodovani po pol leta. Toga Kompana so predstavili kak velko okrepitev. Te je pa nej špilo zaradi hrbta. Zdaj ka se je pozdravo, pa so ga poslali v Sežano. To vodstvo Mure je katastrofa.

Sebastjan star… (nepreverjen)

Vej pa vi to nevejte, ka kda mura mlade okrepitve pripela, ka clovek zaca mislite ka se v klube koncno nekaj dogaja v pravo smer, se takoj rihta posoja! Ka te drujge klube na murin racun majo rezultate!
Kaksna posoja, pogodbo njemi povisati pa na igrisce z njin. Nemre se mali razviti ce nema izkusenj z igrisca…
Jes van poven, te kompan de se en velki trn v peti, kda de navrste tekma z muro….

Starejše novice