V soboškem Gledališču Park je včeraj potekalo predavanje svetovne prvakinje v potapljanju na vdih in svetovne rekorderke Alenke Artnik.

Članica Potapljaškega društva Murska Sobota je naša prva svetovna prvakinja in svetovna rekorderka z najvišjo svetovno kategorizacijo.

Nenehno poudarja, da dosežena globina še ni izpolnitev zadanega cilja, varno se je namreč treba tudi vrniti na površino. Ker nikoli ne gre do skrajnega roba svojih sposobnosti, je Alenka Artnik s svojo preudarnostjo, umirjenostjo in izjemno osebnostno integriteto svetel zgled mlajšim športnikom in vsem potapljačem.

V zanimivem pogovoru je ob projekciji fotografij in videa zdaj predstavila svojo športno pot in dosežke, občutke v globinah nad 100 metrov ter med drugim komentirala posnetek svojega rekordnega potopa do globine 105 metrov.

Dogodek sta organizirala Potapljaško društvo Murska Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, nekaj utrinkov pa smo za vas zbrali v spodnji fotogaleriji.

Še pred pogovorom v soboški gledališki dvorani, je športnica v Klubu PAC v Murski Soboti sicer opravila tudi predavanje o prostem potapljanju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice