Foto: Jure Banfi
V odbojkarskem prvenstvu se je s četrtfinalnimi tekmami pričel izločilni del tekmovanja. Odbojkarji Panvite Pomgrad se za polfinale merijo s Triglavom, ki so ga v Kranju »preplezali« po dvoboju dolgem pet nizov.

Več kot dve uri je trajala prva četrtfinalna tekma državnega prvenstva med odbojkarji kranjskega Triglava in soboške Panvite Pomgrad.

Gorenjci, ki so v letošnji sezoni pravi trn v peti Pomurcev, so dvakrat povedli v dobljenih nizih, maratonski obračun pa je po preobratu pripadel gostom iz Murske Sobote. Panvita Pomgrad je redni del prvenstva zaključila na petem mestu, Triglav pa na šestem.

V dolgem odbojkarskem večeru je bil v ekipi Panvite Pomgrad najuspešnejši Leonardo Doda, ki je dosegel 23 točk, Stefan Mirković in Nenad Šormaz pa sta mu sledila z 21 oziroma 15 točkami. Pri domačih je bil z 28 točkami daleč najboljši Đorđe Jovović.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POMGRAD 2:3 (25:18, 19:25, 25:17, 19:25, 9:15)
Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut (15), Peruničić (8), Tučen (6), Fajfar, Snedec (6), Šikanič (2), Mali (2), Adžović, Jovović (28), Zalokar, Jančič (1). Trener: Sašo Rop.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda (23), Šormaz (15), Kolarić, Drvarič (4), Vrabl, Suhadolnik (2), Bedrač (7), Novak, Mirković (21). Trener: Dejan Fujs.

Sobočani dvakrat lovili zaostanek

Triglav je prepričljivo dobil uvodni in tretji niz obračuna, Sobočani pa so se v dvoboju nihanj na obeh straneh uspeli vrniti v igro. Drugi niz so dobili z rezultatom 19:25, z enakim izidom se je končal tudi četrti. V odločilnem petem nizu je bil za odločilno prednost Pomurcev zaslužen Stefan Mirković, ki je po izidu 4:7 prispeval kar štiri točke za vodstvo s 6:13, po katerem se gostitelji niso več vrnili v igro.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so za razliko od nekaj preteklih srečanj v državnem prvenstvu strnili svoje vrste in povezali pravo igro, ko je bilo to najbolj potrebno, ter v polni meri izkoristili dnevne slabosti Kranjčanov.

To jih je pripeljalo do pomembne zmage, ki jim odpira vrata uvrstitve v polfinale, kar je bil glavni cilj pred sezono. Kljub zmagi pa četrtfinalni spopad s Kranjčani še ni odločen, saj je soboška ekipa tudi v lanski sezoni dobila prvo tekmo s Triglavom, nato pa dvakrat izgubila in izpadla. 

Izboljšati igro na povratni tekmi

»S težkega gostovanja se vračamo z zmago, kar pomeni, da nas do polfinala loči še ena, a bo potrebno izboljšati igro na drugi tekmi. Tekma je bila 'gor-dol' z obeh strani. Najprej slab začetek z naše strani, preslab sprejem in realizacija, z njihove pa prav to boljše.

V drugem nizu obrnjena slika v našo prid in tako je tekma potekala praktično do konca. Veseli me, da smo odločilni niz odigrali odlično, oni pa slabo. To je bila tekma velikih nihanj na obeh straneh, a na srečo smo jo do konca pripeljali s srečnim koncem. Zdaj nas čaka temeljita priprava na drugo tekmo, ki bo še težja.

Pokazati bomo morali še več, saj bo Triglav naredil vse, da nas v Murski Soboti premaga in četrtfinalno serijo podaljša v tretjo tekmo. Kakovost za to imajo, a če bomo igrali svojo igro, kot smo jo letos v določenih tekmah znali pokazati, se lahko tudi mi nadejamo dobrega rezultata,« je po tekmi v Kranju dejal soboški trener Dejan Fujs.

Soboški odbojkarji so si z zmago priigrali pomembno prednost pred tekmo v Murski Soboti, ki bo odigrana v sredo, 20. marca ob 19. uri.

Komentarji (2)

vilmoš (ni preverjeno)

Bravo fantje, bravo strokovni štab.

1235678 (ni preverjeno)

cestitke, vsi na drugo tekmo

Starejše novice