Foto: Aleš Cipot/fotolens.si/OK Panvita Pomgrad
Dva maratonska večera odbojke sta veselje prinesla taboru Panvite Pomgrad. Sobočani so v Puconcih izločili precej izkušenejšo Omonio, v drugem krogu pokala CEV Challenge pa jih čaka španski Teruel.

Okrog 350 gledalcev je v Zeleni dvorani spremljajo nov odbojkarski triler, tako kot dan prej pa so se znova veselili Sobočani.

V Puconcih smo pravzaprav spremljali ponovitev sredinega scenarija, saj so odbojkarji Panvite Pomgrad dobili prvi in drugi niz, v katerem so Omonii dovolili vsega 16 točk, nato pa so popustili in vajeti izpustili iz rok.

To je izkušena zasedba s Cipra znala izkoristiti, saj je dobila naslednje tri nize, zato je o napredovanju odločal t.i. zlati niz. Dejan Fujs je pred odločilnimi minutami le prebudil svojo zasedbo, ki je z odličnim začetkom niza hitro tlakovala pot do zmage.

»Mislim, da smo imeli najcenejšo vstopnico za ogled tako dolgih tekem, tako včeraj kot danes. Na koncu je bilo vse skupaj poplačano z zmago in uvrstitvijo v naslednji krog tekmovanja, v katerem nas čaka španski tekmec,« je po koncu dvoboja dejal trener Fujs.

Zmagovalca odločil začetni udarec

»Tekma je bila identična kot dan prej. Na to smo se tudi pripravljali, a so se fantje po dveh dobro odigranih nizih preveč sprostili. Ne vem, morda je bilo to podzavestno, vendar niso bili več vztrajni in niso igrali na ravni kot prej.

Na drugi strani je bila ekipa izkušenih odbojkarjev, ki so pokazali, da znajo zelo dobro igrati odbojko. Tako včeraj kot danes so nam delali težave. Včeraj smo do konca trepetali za zmago, danes pa prišli do zlatega niza, v katerem smo prebili led in odigrali, kot smo pričakovali že v tretjem, četrtem in petem nizu.

Čestitam fantom in upam, da so iz teh dveh tekem potegnili veliko, se dosti naučili in je želja za naprej še na višji ravni. Posledica tega je lahko tudi dvig kakovosti,« je bil zmage vesel dolgoletni strateg soboškega kluba.

Po mnenju Fujsa je na koncu odločil dober začetni udarec. Tekmec se je ob slabšem začetnem udarcu Sobočanov razigral v tretjem, četrtem in petem nizu, kar je Panvito Pomgrad spravilo v težave.

V soboški ekipi so ta element igre znova izboljšali v zlatem nizu, ko Ciprčanom niso dovolili, da bi lahko ob zahtevnem sprejemu žoge uspešno organizirali svojo igro.

Španski Teruel naslednji tekmec

Lani je Panvito Pomgrad v prvem krogu tekmovanja zaustavil finski Tiikerit, Sobočani pa so leto kasneje unovčili izkušnje in se prebili v drugi krog tretjerangiranega evropskega tekmovanja.

Po dveh domačih tekmah s ciprsko Omonio je že znan naslednji nasprotnik. V drugem krogu bo nasproti stala ekipa Pamese Teruel. Klub z juga Aragonije je sedemkratni španski prvak, v lanski sezoni pa je v državnem prvenstvu zasedel tretje mesto.

»Španska ekipa je večkratna udeleženka lige prvakov, redno je prisotna v evropskih tekmovanjih. Malce sem že pogledal njihovo ekipo, v kateri je tudi nekaj tujcev iz Južne Amerike. 

Vsekakor gre za zelo atraktivno ekipo, verjetno pa še težji nasprotnik kot Omonia iz Nikozije, ki je večkratni državni prvak. Čaka nas pestro odbojkarsko dogajanje, za naš klub in mesto pa je to velik uspeh in nagrada,« je še poudaril Fujs.

Šormaz prvi junak zmage

»Tekma je bila zelo težka, zavedali smo se, da se Ciprčani ne smejo razigrati, saj imajo izkušeno ekipo z izkušenimi posamezniki. Dvoboj smo pričeli, po vodstvu z 2:0 pa smo padli, a smo na koncu preobrnili in zmagali, kar je najbolj pomembno. 

Na tokratni tekmi sem verjetno dosegel največ točk v karieri. Sem izjemno zadovoljen, mi je pa to uspelo s pomočjo ekipe. Do zmage so nam pomagali tudi gledalci, hvaležni smo jim za to. Pozivam jih, da se nam v takšnem številu pridružijo na naslednjih tekmah.

Zdaj nas v pokalu CEV Challenge čaka španska Pamesa Teruel. Nasprotnika ne poznamo, nismo se še ukvarjali z njimi, vendar se bomo zagotovo dobro pripravili. Je pa to velika nagrada in spodbuda za prihodnost,« je po napredovanju dejal še Nenad Šormaz.

Najizkušenejši član domačega moštva je bil osrednji junak evropske zmage, saj je bil s 35 točkami vlečna lokomotiva soboške ekipe. 

Leonardo Doda je prispeval 21 točk, 13 jih je dodal Stefan Mirković, izpostaviti pa velja tudi organizatorja igre Urbana Drvariča in mladega blokerja Vida Suhadolnika, ki sta dosegla deset točk.

Sobočani v Puconce znova vabijo v nedeljo, ko bodo v Zeleni dvorani gostili favorizirane Kamničane.

Komentarji (1)

Labod (ni preverjeno)

Čestitke in uspešno naprej.

Starejše novice