Foto: Niko Časar
Konec tedna se pričenjajo četrtfinalni boji odbojkarskega prvenstva. Panvita Pomgrad bo morala za ponovitev lanskega dosežka - preboja v polfinale - izločiti kranjski Triglav. Kaj napovedujeta Dejan Fujs in Urban Drvarič?

Bodo soboški odbojkarji tudi letos zaigrali v polfinalu državnega prvenstva? Ekipa Panvite Pomgrad mora za ponovitev lanskoletnega uspeha izločiti Kranjčane.

Pomurski odbojkarji so redni del prvenstva sklenili na četrtem mestu lestvice, čeprav so bili precej časa tudi tretji. V zadnji tretjini tekmovanja so se pred Sobočane zavihteli Mariborčani, ki se bodo v četrtfinalu udarili s Salonitom.

Salonit je vsaj na papirju in s svojo zgodovino dokaj neugoden nasprotnik, ki pa so ga Sobočani izločili že lani. Letošnja ovira do polfinala bo kranjski Triglav, ki je to sezono dobil dva od treh medsebojnih obračunov.

Cilj je napredovanje v polfinale

»Redni del je za nami, zdaj se po tritedenskem premoru začenja zares. Pričakovanja so napredovanje v polfinale. Pred nami je neugoden nasprotnik, s katerim smo se med sezono srečali trikrat in vedno se je tekma zavlekla v pet nizov. 

Vemo kaj nas čaka, odigrati moramo po najboljših močeh, zdaj ni več popravnih izpitov, saj šteje vsaka tekma,« pred prvo četrtfinalno tekmo poudarja Urban Drvarič, kapetan in organizator igre v soboški ekipi.

Radenčan spada med najboljše serverje v državnem prvenstvu, saj je v rednem delu tekmovanja zgolj Rok Bračko dosegel več asov. Bo pa od njegovih podaj v veliki meri odvisno tudi to, kako uspešni bodo v napadu Petar Jurić, Nenad Šormaz in Jakob Rojnik.

Najnevarnejši adut Gorenjcev bo brez dvoma Đorđe Jovović, ki je bil točkovno najuspešnejši posameznik rednega dela prvenstva. Črnogorec je v povprečju na niz dosegal s 5,02 točke. Tudi zato se želi Drvarič izogniti petemu niz:

»Tekma bo zagotovo napeta, saj je Triglav borbena ekipa, mi pa se bomo potrudili, da tekmo čim prej rešimo v našo korist, da ta ne zaide v morebiten negotovi peti niz.«

Foto: OK Panvita Pomgrad

Brez izrazitega favorita

Sobočani so premor po rednem delu državnega prvenstva izkoristili za nekaj pripravljalnih tekem, kljub temu pa so ligaški dvoboji povsem druga zgodba, poudarja trener Dejan Fujs:

»Mislim, da smo dobili nasprotnika, s katerim smo se celo sezono enakovredno kosali in igrali napete tekme, tako da ne moremo govoriti, kdo je favorit. Gre za enakovredni ekipi, a vseeno verjamem v našo kakovost. 

Bo pa dosti odvisno od same dnevne želje, za katero verjamem, da bo na najvišjem nivoju. Upam, da nam tritedenski premor od zadnje prvenstvene tekme rednega dela ne bo preveč škodil. 

V tem času smo bili brez resnega tekmovalnega ritma, zdaj pa sledi trenutek resnice in šok končnice, v kateri ni mesta za napake. Pripravljamo se na to, zavedamo se, da moramo biti že na prvi tekmi odločni od prve žoge naprej ter dati vse od sebe, da si zagotovimo želeni polfinale. «

Ne sme priti do nihanj

»Kranjčani so zelo borbena ekipa in ko se 'razletijo' po igrišču, so zelo neugodni. Naša naloga je, da smo vztrajni od začetka, da si ne pustimo prevelikih nihanj v igri, saj se bomo potem težko vračali. 

Če bomo pokazali kakovost, ki jo imamo, potem mislim, da se lahko tehtnica obrne na našo stran. Če bomo neodločni, pa znajo biti tudi težave, a naredili bomo vse, da do tega ne pride,« še pravi Fujs.

Strateg Panvite Pomgrad je priznal, da z uvodnimi pripravljalnimi tekmami med premorom ni bil zadovoljen, se je pa stanje močno popravilo v zadnjem tednu.

Veseli tudi, da so v soboškem klubu pred izločilnimi tekmami pozdravili vse poškodbe, saj so imeli tekom prvenstva nekaj preglavic z zdravjem. Bodo v popolni zasedbi uspeli preskočiti četrtfinalno oviro?

Sobotna tekma v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I se bo pričela ob 18. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice