Kdo se bo prebil v šestnajstino finala pokala CEV Challenge? Po prvi tekmi bolje kaže Sobočanom, ki so prvi dvoboj s ciprsko Omonio dobili s 3:2 v nizih. Dejan Fujs verjame, da lahko Panvita Pomgrad slavi tudi nocoj.

Kar dve uri in pol je trajalo prvo srečanje odbojkarjev Panvite Pomgrad in Omonie iz Nikozije, ki se bodo znova pomerili nocoj, ob 19. uri.

Soboški odbojkarji so bili pred žrebom parov postavljeni v vlogo izzivalcev, sedemkratni in aktualni ciprski prvaki pa so v Slovenijo pripotovali kot favoriti za napredovanje v šestnajstino finala pokala CEV Challenge.

Ciprčani tega statusa vsaj na prvi tekmi niso potrdili, saj so se po petih nizih veselili soboški odbojkarji. Varovanci trenerja Dejana Fujsa so odločno vstopili v dvoboj in povsem zasluženo dobili prvi in drugi niz, nato pa popustili in dovolili, da se je tekmec pobral.

Omonia je suvereno dobila tretji niz, Sobočani pa so po preobratu v končnici četrtega niza zapravili kar šest zaključnih žog za zmago na prvi tekmi. Le-to so nato potrdili v odločilnem petem nizu.

Fujs pričakuje zahteven obračun

»Glede na zmago moram fantom čestitati, a nas čaka še ena tekma. Vidi se, da sta ekipi kar enakovredni, Ciprčani znajo igrati odbojko, na igrišču imajo izkušene igralce.

Škoda, da nismo po vodstvu z 2:0 tudi v tretjem nizu nadaljevali v istem ritmu in smo dopustili, da se gostje razigrajo. Tega so nato dobili predvsem na naših lahkih žogah. Škoda je tudi četrtega niza, v katerem smo imeli kar nekaj zaključnih žog. 

Na drugi tekmi bo po vsej verjetnosti znova izjemno težko. Moramo se primerno spočiti in se v teh nekaj urah dobro pripraviti za drugo srečanje. Vsekakor smo optimisti, moramo pa dobro pregledati, na kaj moramo biti pozorni,« je po zmagi dejal Dejan Fujs

V soboškem moštvu je bil z 21 točkami najuspešnejši Leonardo Doda, 17 sta jih prispevala Stefan Mirković in izkušeni Nenad Šormaz, izpostaviti pa je potrebno tudi mladega blokerja Vida Suhadolnika

Osemnajstletnik se je izkazal s 15 točkami, soboški voz pa je vlekel v najtežjih trenutkih dvoboja, ko se je ustavilo tudi trojčku legionarjev. 

Izvrstni Eleftheriou premalo za zmago

Pri gostih je bil razred zase Nikolaos Eleftheriou, ki se je zaustavil pri kar 35 točkah. To na koncu vseeno ni bilo dovolj, da bi Omonia dobila prvo tekmo, a trener Savva Savvas vseeno ni deloval pretirano razočarano:

»Izgubili smo, tako da tekma za nas ni bila dobra. Panvita Pomgrad se je pokazala kot zelo dobra ekipa, priigrali so si prednost dveh nizov, nato smo jih vendarle nekoliko umirili, stisnili in prišli do zadnjega niza, ki se ni iztekel po naših željah. Ampak to je pač šport. 

Domačini nas z igro niso presenetili, igrali so, kot smo pričakovali, imajo dobre igralce in na prvi tekmi so bili skupno gledano pač boljši. Od nas sem vendarle pričakoval nekaj več, boljšo igro, a imamo še eno srečanje. Če bomo igrali, kot znamo, upam in mislim, da bomo zmagali.«

Kot so po tekmi zapisali pri soboškem klubu, je bitka dobljena, vojna še ne. Odločilen spopad bo na sporedu nocoj, ob 19. uri, pri Panviti Pomgrad pa upajo, da se bodo s pomočjo gledalcev veselili napredovanja.

Skupni zmagovalec obračuna se bo v šestnajstini finala tekmovanja pomeril s špansko Pameso Teruel.

Starejše novice