FOTO: Jure Banfi
Po Vitesseju in Tottenhamu je Muro premagal še Rennes, a se zdi, da so bili Sobočani precej bližje zgodovinski točki. Ante Šimundža in Mitja Lotrič, ki bi gol zamenjal za točko, sta po tekmi obžalovala neizkoriščene situacije.

Slovenski prvak je v tretjem krogu UEFA Evropske konferenčne lige doživel nov poraz, v taboru črno-belih pa niso skrivali tega, da s takšnim razpletom niso bili zadovoljni.

Mura je z golom Mitje Lotriča hitro izničila prednost Rennesa po enajstmetrovki Sehrouja Guirassyja, ki je bil uspešen v 17. minuti, za tesno zmago Francozov pa je tik pred odmorom zadel Gaëtan Laborde.

Čeprav so imeli gostje žogo precej več v svoji posesti, po podatkih na spletni strani UEFA kar dve tretjini igralnega časa, so imeli tudi Sobočani svoje priložnosti. Še posebej v drugem polčasu.

Prvo situacijo je v 20. minuti izkoristil že omenjeni Mitja Lotrič, v nadaljevanju srečanja pa so bili Prekmurci manj uspešni. Mura ostaja pri ničli, Vitesse pa je s skalpom Tottenhama, ki ostaja pri štirih točkah, zapletel položaj, Nizozemci imajo zdaj šest, Rennes pa sedem točk.

Šimundža nezadovoljen z izidom

»Glede na prikazano proti Rennesu smo lahko ponosni, nismo pa zadovoljni. Smo športniki, zato smo jezni, ne smemo biti zadovoljni. 

Že takrat, ko sem prišel k Muri, sem dejal, da ne želim biti tisti, ki me bodo trepljali po ramenih, kako smo dobri, mi pa bomo izgubljali. Ne želimo tega, želimo biti tekmovalni. Lahko smo ponosni, moramo pa biti nezadovoljni z izidom,« je po spodbudni predstavi, a porazu dejal Ante Šimundža. 

Strateg Mure priznava, da v igri manjka še boljša realizacija v zaključku akcij, kar bi pripeljalo do več zadetkov. Je pa bil trener državnih prvakov zadovoljen s predstavo v drugem delu srečanja:

»V prvem polčasu smo smo premalokrat zadržali žogo, kar smo v nadaljevanju dobro popravili. Fantje so bili v prvem delu srečanja nepravilno razporejeni, predvsem v zvezni vrsti. 

S tem nisem bil zadovoljen, smo pa to popravili v drugem polčasu. Pred tem smo bili premalo aktivni z menjavo mest in medprostorov, zato je bilo videti, kot da ne moremo oziroma smo bili pod pritiskom nasprotnika.«

Napredek je viden

Čeprav je Mura tudi tokrat klonila po individualni napaki, je Šimundža po tretji tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige izpostavil tudi napredek tako igralcev kot celotnega moštva:

»Na nekaj tekmah se je zgodilo, da so nasprotniki dobro izkoriščali individualne napake. Tega si ne smemo privoščiti, to je stvar, ki jo moramo dati skozi. Ne glede na izkušnje ekipe smo v evropskem tekmovanju še neizkušeni. 

Napredek ekipe in posameznikov je vidna s tekme v tekmo. Rennes je morda ekipa z najhitrejšimi posamezniki, pa smo mu bili konkurenčni tako v hitrosti in intenzivnosti. Naredili smo korak naprej, ta kapital pa bomo skušali izkoristiti na naslednjih tekmah v konferenčni ligi.«

Napadi so odraz kakovosti

Možje v črno-belem so se odlično odzvali po prvem zadetku Rennesa, saj so prednost izničili zgolj tri minute kasneje, tudi po drugem golu gostov pa so bili nekajkrat blizu izenačenja.

Šimundža poudarja, da je takšna igra odraz kakovosti, ki jo poseduje celotna ekipa:

»To je naša kakovost, hrabrost in navdih za soigralce in sebe. Zelo pomembno je, da smo imeli po prvem in drugem golu, ki smo ga prejeli tri minute pred polčasom, priložnosti. V drugem delu igre smo jih imeli še več. 

To kaže na dejstvo, da v napadu ne hranimo moči. Imamo kakovost, če je ne bi imeli, se to ne bi dogajalo. Imamo jo, zakaj je ne bi izkoristili?«

Se lahko Mura s takšno igro predstavi tudi pri začetnem rezultatu? Štajerec odgovora, da je to odvisno tudi od nasprotnika, ki ga je potrebno prisiliti v obrambni blok.

Šimundža dodaja, da bodo pri Muri tudi v prihodnje razmišljali o tem, kako biti čimboljši in iztržiti čimveč. Osredotočeni so nase, s kapitalom, ki ga lahko samo doživijo, ni pa ga moč kupiti, pa skušajo biti boljši v bodočnosti.

Gol bi zamenjal za točko

»Mislim, da smo na začetku tekme prepustili igro oziroma je nasprotnik imel žogo večinoma v svoji posesti. Čakali smo na protinapadi, zares pa smo pričeli igrati po prejetem zadetku. 

Po golu smo se dobro odzvali in smo jim skozi celotno tekmo dobro parirali. Prihajali smo v priložnosti, ki bi jih lahko bolje izkoristili. Na koncu so odločile malenkosti in na žalost smo ostali brez točk,« je menil Mitja Lotrič.

Strelec zadetka iz 20. minute je pohvalil Žan Karničnika, ki je pričel akcijo za izenačenje, priznal pa je, da ni bilo lahko iti v drugi polčas, potem ko je Rennes povedel tik pred odmorom.

Mura se je po besedah hitrega napadalca dobro odzvala, ekipa pa je ob karakterju prizakala borbeno predstavo, tekma pa mora biti vodilo za prihodnost. 

Kljub temu je Lotrič, ki bi gol rade volje zamenjal za točko, priznal, da je jezen zaradi končnega razpleta:

»Vsekakor nam je žal. Morda nismo razočarani, smo pa jezni, ker bi lahko naredili več in dosegli kakšno točko. Malenkosti so odločile, verjamem, da je pri vsakem nekaj jeze. Prav je tako, saj smo športniki in vsak si želi zmagati.«

Se bodo nogometaši Mure pobrali že v nedeljo? Ob Kamniški Bistrici bodo nove točke lovili v obračunu z Radomljami.

Komentarji (5)

tanja flaškon (ni preverjeno)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

tanja flaškon (ni preverjeno)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

Lokl….x (ni preverjeno)

Bla bla bla… ne vejte pa gotovo. Pusnoli ste zdaj pa neka glumi kak so prej zadovoljni. Sto je zadovoljen s porazon? Nega napada pa gotovo. Ocitno pa tudi obramba strika na pune.

A (ni preverjeno)

Lokl….x ka si mogouče nepismeni ali ka. Vej pa lipou pijše ka je nej zadovoljen s porazon. Zadovoljen je s pristopon kak mij si . Rezultat pa seveda je nej kak bi mij ščeli.

In reply to by Lokl….x (ni preverjeno)

Jug (ni preverjeno)

👏👏👏🖤🤍🖤🤍

Starejše novice