Foto: Jure Banfi
Bi lahko Tia Cipota v nadaljevanju sezone 2023/24 spremljali v dresu Maribora? Ante Šimundža je na novinarski konferenci po začetku priprav odgovoril tudi na to vprašanje.

Kje bo spomladi igral Tio Cipot? Pred dnevi se je pisalo o tem, da ga želi v svoje vrste vrniti Mura, a do vrnitve v Fazanerijo očitno ne bo prišlo.

Amir Ružnić, ki zastopa mlajšega od bratov Cipot, je včeraj za Sportklub dejal, da njegov varovanec spomladi zagotovo ne bo nosil dresa Mure. Še bolj so odmevale besede Primorca, da ga je ponudil Mariboru.

»Tio Cipot je igralec, ki ima izjemen potencial. V medijih se je te dni pisalo marsikaj, tudi to, da je že vse dogovorjeno za zimsko posojo v Muro. Na tem mestu lahko potrdim, da igralec zagotovo ne bo odšel nazaj v Muro.

Če se bo vrnil v Slovenijo, ta klub ne bo Mura. Ponudil sem ga Mariboru, konkretno Marku Šulerju in Anteju Šimundži. Cipot je zagotovo nogometaš, ki je lahko zanimiv za najboljše slovenske klube.

Sicer pa iz Spezie oziroma s strani športnega direktorja Eduarda Macie ni nikakršnih signalov, da se želijo igralcu odpovedati, niti ga ne želijo posoditi. Bom pa sam vztrajal pri tem, da gre nekam, kjer bo več igral,« je povedal Ružnić.

Šimundža ni naklonjen posojam

Vroči novoletni temi se na današnji novinarski konferenci ni izognil niti Ante Šimundža. Če so se Mariborčani v zadnjih sezonah pogosto opirali na posoje, bo pod vodstvom bivšega napadalca očitno drugače.

»Jaz ga nisem omenjal,« je najprej dejal Šimundža in po nekajsekundnem molku nadaljeval: »Če po povem po pravici, ni moja ideja, da igralce jemljem na posojo, saj ne gre za našega igralca. To sem že počel v preteklosti, tukaj in drugje. To ni moja ideja in tudi ne ideja Nogometnega kluba Maribor.«

Na njegovem položaju veliko konkurence

Marko Šuler, športni direktor Maribora, je danes napovedal, da se bosta vijolicam pozimi pridružila še dva novinca. Ob že napovedanem Brazilcu naj bi bil tudi drugi novinec iz tujine, zato gre sklepati, da tudi Šuler ne računa na Cipotovo selitev v Maribor.

»Pri posojah je tako, da se jim skušam v največji meri izogibati. Skozi moje obdobje tukaj je vse manj, čeprav smo še vedno v prehodnem obdobju in se tudi na trgu stvari spreminjajo. Ko razmišljamo o posoji, mora biti igralec nosilec igre, da gre za nekoga, ki ima nekaj več. 

To Tio ima, je mlad in karakterno primeren, vendar imamo na teh mestih v ekipi izredno konkurenco. Na eni strani Maksa Barišića, na drugi pa Josipa Iličića in Hilala Soudanija. Pri posoji igralca v bistvu razvijaš za drugi klub, to pa Maribor ne more biti.

Fant je kakovosten in ima v sebi drznost, ki je na igrišču nujna, je pa potrebno oceniti, kakšne so zmožnosti in kakšna je ideja po koncu posoje. O tem se bomo še pogovarjali, vendar se lahko to izpelje zgolj, če so pogoji idealni za vse, sicer se prične vse rušiti,« se je o Prekmurcu razgovoril še Šuler.

Je pa športni direktor Maribora potrdil, da se z Muro dogovorja glede prestopa Aljaža Antolina, a je v isti sapi dodal, da si vezista želijo tudi Domžale in klubu iz tujine.

Komentarji (8)

Ikon (ni preverjeno)

Haha vic dneva

oldgringos (ni preverjeno)

Mutibarič južnjaški drekmešar Amir RužniĆ.

pleskavic (ni preverjeno)

CIPOT BEŽI KRAJ OD TEGA PREVARANTA

. (ni preverjeno)

Šimundžaje komedijant Iličič je lejko konkurenca samo tistin v doumi upokojencov.

Ikon (ni preverjeno)

Ge san ga vido v vidoncaj na pripravaj grada

Bambus Propad (ni preverjeno)

ŠIMONČA PREVISOKO LETIŠ PA BOŠ PREJ ALI SLEJ NISKO SPODNO.

- (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si gnoj od gnoja. Prekleti psihič socialni. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš.

In reply to by Bambus Propad (ni preverjeno)

B1G2 (ni preverjeno)

Keri je vrvo v to ka de Tio šel v MB, zelo očitno ne pozna Anteja ;]
S taksim odnosom kak ga mali ma od te ka je odiso med italijančke do ga meli pri Puconcaj :)

Starejše novice