Foto: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite Pomgrad se niso uspeli prebiti v polfinale državnega prvenstva. Tretjo četrtfinalno tekmo so dobili Kranjčani, ki so tako poskrbeli za konec soboške sezone.

Soboški odbojkarji niso uspeli ponoviti lanskega dosežka, ko so presenetili ekipo Salonita in zaigrali v polfinalu državnega prvenstva.

Panvita Pomgrad je bila po rednem delu državnega prvenstva četrta ekipa lige, so pa imeli Pomurci že v preteklih mesecih precej preglavic z zasedbo Triglava. Gorenjci so namreč dobili drugo in tretjo tekmo sezone.

Podobnemu scenariju smo bili priča tudi v četrtfinalu. Sobočani so z odlično predstavo dobili prvi obračun, Kranjčani pa so se nato pobrali in po zmagi na domačem parketu včeraj dobili še odločilno tekmo za preboj v polfinale. Ekipa Dejana Fujsa je še drugič klonila po treh nizih.

PANVITA POMGRAD – HIŠANAKOLESIH TRIGLAV 0:3 (16:25, 22:25, 19:25)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Šormaz 17, Avšič, Drvarič 1, Suhadolnik 3, Rojnik 8, Kovačič, Legen 1, Bedrač 2, Fužir 6, Jurić 3, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs.
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 3, Nanut 13, Glamočanin, Tučen 3, Rotar, Snedec, Šikanič 3, Mali 10, Adžović, Jovović 26, Fajfar. Trener: Sašo Rop.

Gorenjci odločnejši

Kranjčani so že v uvodu srečanja pokazali, da so v Mursko Soboto prišli po zmago, po napadu Maja Nanuta so povedli s 3:7. Dejan Fujs se je odzval s prvim odmorom, Sobočani pa so se po napadu Nenada Šormaza približali na 7:8, a so se nato Gorenjci znova oddaljili na 10:14.

Sledil je še drugi polminutni odmor domačinov, ki pa ni zaustavil Triglava. Maj Nanut, ki je v prvem nizu zbral sedem točk, je z asom priigral prvo zaključno žogo, Kranjčani pa so izkoristili drugo, po uspešnem napadu Mihe Malija.

Panvita Pomgrad je bolje odprla drugi niz, po asu Nenada Šormaza je bilo 8:6, Jakob Rojnik je povišal na 9:7, po napadu Žana Bedrača pa je sledil preobrat gostov. Kranjčani so po treh zaporednih točkah povedli z 10:11. Sledil je domači preobrat, Sobočani so z napadom Urbana Fužirja povedli s 15:11.

Nenad Šormaz je kasneje povišal na 19:16, po odmoru Saša Ropa pa se je gostiteljem ustavilo. Kranjčanom je uspel delni izid 1:6, v končnici drugega niza pa so vstopili z dvema točkama prednosti. Po napadu Maja Nanuta za domače približanje na 22:23 je uspešno napadel Gal Ibrišimović, drugi niz pa je bil odločen po bloku Aljoše Šikaniča.

Đorđe Jovović, ki je v drugem nizu zbral devet točk, je bil v zadnjem z 11 točkami še učinkovitejši. Kranjčani so tudi po zaslugi domačih napak povedli s 3:8, Fujs pa je že točko prej uporabil oba odmora. Nik Legen je z asom svojo ekipo uspel približati na 8:10, a so se Gorenjci po odmoru znova zbrali in obdržali dve, tri točke prednosti. 

Dvoboj je bil dokončno odločen po petih zaporednih točkah Triglava - štiri je dosegel Đorđe Jovović - za 11:18. Sobočani se sicer niso predali, a Kranjčani niso dopustili presenečenja in so se na koncu veselili zasluženega preboja v polfinale državnega prvenstva.

Tehtnico prevesila druga tekma

»Na drugi tekmi v Kranju smo jim dopustili, da so zrasli in poleteli, mi pa smo čakali, da bomo brez borbe in discipline s prve tekme dobili serijo. Kranjčani so takrat dobili krila, mi pa smo si jih sami spodrezali. Tisto je bil hud udarec za našo ekipo in glavni razlog za slabo igro tudi na tretji tekmi. 

Na dveh tekmah izgubiti s 3:0 brez osvojenega niza po gladki zmagi na prvi tekmi je nepredstavljivo. Fantje so z glavami odšli nekam drugam in ne na četrtfinalno tekmo. Žal se je sezona končala tako, kot se je, razloga za veselje ni,« je po zadnji tekmi sezone dejal Dejan Fujs.

Sobočani, pri katerih je dvomestno število točk zbral zgolj Nenad Šormaz (17), so z izpadom v četrtfinalu državnega prvenstva zaostali za pričakovanji in cilji. Pred sezono so v pomurskem prvoligašu merili proti polfinale.

Bolj zadovoljni so bili Kranjčani, ki so si na krilih Đorđa Jovovića (26 točk) priigrali polfinalne spopade z ljubljanskim ACH Volleyjem.

Komentarji (7)

ati (ni preverjeno)

V zadnjih dveh tekmah niste osvojili niti niza. Svašta.

222 (ni preverjeno)

Še trije tujci naj pridejo

srbes3 (ni preverjeno)

Žalostno je kda je več gledalcev iz Kranja pa navijajo tak ka je bilo, če domačih sploj nej bili na tekmi. Vači pa škoda besed, sezona je zajebana proti ekipi, štera ima enoga rednoga igralca.

takjepac (ni preverjeno)

Naloga trenerja je, da psiholosko pripravi ekipo, tako po prvi zmagi, kot potem tudi po prvem porazu. Jasno je bilo videti, da je trener nasprotne ekipe spremenil dolocene elemente svoje igre po prvem tezkem porazu v Murski Soboti in uspel. Tega pa zal ni uspelo narediti nasemu trenerju, niti po gladki zmagi, niti po gladkem porazu. Tudi na včerajšnji tekmi je bilo vse po starem, tako da je rezultat pač posledica vsega tega.

Starkavčar (ni preverjeno)

Prodam bukova drva!!

zezolino (ni preverjeno)

Še ena sezona za pozabo, gremo naprej.

44 (ni preverjeno)

Vceraj zelo slabo...nic od nic?!!!
Nasprotniki so se prejsnjo nedeljo trenirali po porazu(igralci so sami od trenerja zaht termin) in potek spremenili sebi v prid?!!

Starejše novice