Foto: Peter Dominko
Prve kadrovske poteze so povlekli tudi klubi Pomurske nogometne lige. Turnišče se v novo sezono podaja z dosedanjim strategom Hotize, ki so mu v novo sredino sledili kar štirje nogometaši šampionske zasedbe.

Čeprav se poletno prestopno obdobje v Sloveniji uradno odpira z začetkom julija, tudi član Pomurske nogometne lige že kadrujejo.

S predstavitvijo prvih poletnih novincev so pohiteli pri Nogometnem klubu Turnišče, saj so na svojem Facebook profilu javnosti ob novem trenerju predstavili kar šesterico novih nogometašev. 

Turnišče, ki je zadnjo sezono končalo na četrtem mestu skupine za obstanek v Pomurski nogometni ligi, bo v prihajajoči sezoni vodil Jože Hozjan. Gre za trenerja, ki je do naslova prvakov popeljal moštvo Hotize.

Hozjan ni edini, ki se je po izključitvi Hotize iz Pomurske nogometne lige, poslovil od šampionske zasedbe. Trenerju so v Turnišče sledili še štirje dosedanji nogometaši Hotize, to so Patrik Vöröš, Anton Ftičar, vratar David Sarjaš in povratnik v domači klub Samo Dominko.

Iz Hotize sicer prihaja tudi Erik Hozjan, ki pa je nazadnje igral za avstrijski Mühldorf, zadnji novinec v igralski zasedbi pa je Jan Plej, dosedanji član dolgovaške Olimpije.

Antolin znova na klopi Gančanov

V Gančanih so pred dnevi proslavili 50. obletnico ustanovitve in delovanja kluba, kmalu zatem pa so predstavili tudi novega trenerja. Na klop Gančanov se vrača Ljubo Antolin.

Nogometni delavec iz Ižakovcev, sicer oče vezista Maribora Aljaža Antolina, se v staro jato vrača po sezoni v črenšovskem klubu. Črenšovci so bili v prejšnji sezoni osmi, Gančani so na koncu zasedli četrto mesto Pomurske nogometne lige.

V začetku tedna se je sicer iztekel rok za prijavo za nastop v prihajajoči sezoni Pomurske nogometne lige, ki bo štela dva kluba manj kot doslej, torej 14.

Ob Hotizi sta bila iz Pomurske nogometne lige pred dnevi izključena še Grad in Tromejnik.

Komentarji (28)

Bakovčar (ni preverjeno)

Ka pa te policaj Krančič dobil brco v RIT v Gančanaj? Dugo van je trbelo..

Lujzijos (ni preverjeno)

Heh antolin božek pomagaj..

Gančevske (ni preverjeno)

Vkuper sta nej za enga rejdnoga!

Yyyyyy (ni preverjeno)

Končno bo zveza uresničila napovedano in z tem tudi - ZAUPANJE, da, se ve zakaj je pravilnik. 👈👍

Pravilnik (ni preverjeno)

Prav je tak, eni klubi se trudijo drugi jim pa je vseeno. Treba delati z deco, drugače čez par let ne bo več nogometa. Je pa slišat govorice da bi naj ti trije klubi šli v tožbo ampak nevem čemu, pravilnik je bil jasno napisan, vsi so bili seznanjeni s pogoji in eventuelnimi sankcijami. En stavek iz pravilnika ....V kolikor klub v tekoči sezoni odstopi od tekmovanja z mlajšimi kategorijami in tako v celoti ne izpolnjuje kriterijev za nastopanje v PNL, se v novi tekmovalni sezoni, ne glede na uvrstitev, ne uvrsti v PNL.

In reply to by Yyyyyy (ni preverjeno)

Ssssss (ni preverjeno)

Kolega želijo ustrahovati, rezultata pa nebo MNZ ščiti pravilnik lahko zapravijo denarce samo to.

In reply to by Pravilnik (ni preverjeno)

Neimenovani (ni preverjeno)

Ni praf tak! Enostavno kak spski pasulj, zakaj bi mogli v 4.kakovostnem rangu meti mlajše selekcije, če enostavno nega dece in pa fsa so tudi nej za nogomet, ogromno je športov,individualnih,..,kera deca pa za nogomet so in pa so seveda bouša od vrstnikov ,pa itak trenirajo pri Muri, Nafti,Beltincih,.... NZS in pa Onz bi se mogli malo zamisliti,ka v letu,dveh,max petih pol klubov nede melo pogojev igrati v nobenih ligah, ker otrok,keri bi sestavljale zahtevane selekcije enostavno ne bo... No veljaki,berite,zamislite se... ,Je pa pohvalno vsem manjšim klubom,ki se trudijo z razvojem otrok.Lp

In reply to by Pravilnik (ni preverjeno)

Ssssss (ni preverjeno)

Pameten pa si vi idite po igralce v Bosno. Eni mi bi vzgajali deco pa čas in denar zapravljali, vij pa kradli deco tistim ki garajo za mladino mrš. Prekmurje na preostali del SLO imamo enkrat preveč klubov jasno. Take ki majo samo člane in sank v najnižjo ligo.

In reply to by Neimenovani (ni preverjeno)

realisticen (ni preverjeno)

Vroča roba..Kapa ostali?

Rajbarinjo (ni preverjeno)

Baje prijdeta Rajbarinjo in Kuzmičinjo iz Grada v Gančane za špico..

darkoo (ni preverjeno)

pomurska liga bo?

karate (ni preverjeno)

Pa komi le je za te klube Hotizo in Tunišče to je trvnik liga

karate (ni preverjeno)

travnik

In reply to by karate (ni preverjeno)

Jaja (ni preverjeno)

Travniki te mucijo, nej si doubo jbga. 😂 Hotiza je zakon, znas tij to zato te pa bolij, ka si nej te srece.. travniki so pa tuj super ja.. cestitam hotizanci borite se ge koli pac 🙃😊

In reply to by karate (ni preverjeno)

Krk (ni preverjeno)

Hotizani. v Tornišče spet letijo v klub, ki nima namena napredovati pamet v roke igralci, zakaj pa ne v Odrance ali v Veržej, oba kluba želita v 3 ligo pa tudi oba sta redna plačnika vsi ostali si nemrejo privoščit napredovanja.

Slatina (ni preverjeno)

Ja ka pa to v nogometni šoli nš Mura baje 60 dečkov so prečrtali kao da so v odprtih treningih itd in je vodja np

Darac22 (ni preverjeno)

60 jih nejso. So jih pa 30. Žalostno ker kao stroškovno ne gre skozi. A vse stroške smo nosili starši. Korošci se že zahvaljujejo ka smo jih Korena rešili. Sramotno za muro kaj delajo z otroci. SRAMOTNO.

In reply to by Slatina (ni preverjeno)

Lajkoš (ni preverjeno)

Če so pripeljali Hozjana v Turnišče, potem je iz kluba letel Goričke nakladač?!

Ritoznojčan (ni preverjeno)

Najprej treba napraviti red v VODSTVU NK HOTIZA,te de šlo tau dalje kak treba.Razpistiti tau bando Gjérkéšóvó,Hózjanóvó Héržénjakóvó pa še par,pa de mér nej ka samo kradejo! Ta vaš pjevač na Hotizaba samo drek mejša trebelo bi ga enkrat redno vkup vdar..i!

Žiž (ni preverjeno)

Pa pozabo si Čarlija omeniti on je tudi drek mejšal pa jegov de Gea

In reply to by Ritoznojčan (ni preverjeno)

Ritoznojčan (ni preverjeno)

Of je bil bole Olje Gea kak De Gea!

Cuzek (ni preverjeno)

Ka pa ovi pjevač de zdaj hodo v Polano spejvat ali v Turnišče. Če nebo kluba na Hotizaba!

Ssssss (ni preverjeno)

Če bi Hotiza hotela met mlade selekcije bi jih mela samo no u v I lidje

Drekovoz (ni preverjeno)

Tij ssssss pa pijši razločno ka de te sploj što razmo!

Ssssss (ni preverjeno)

SERDICA in Rogaševci združili v en klub. Skupno bodo nastopali v POMURSKI LIGI. SOBOTA INFO TUDI TA KOMENTAR LAHKO BRIŠEŠ ALI BLOKIRAJ. ZAKAJ LE TO POČNEŠ. PA EN OBISK MANJ.

Drekovoz (ni preverjeno)

Ssssss sploj nede Pomurske gige če še nevejš!

MNZ (ni preverjeno)

Pa bo, je dovolj klubov SEM ZRAVEN v sredo bomo oblikovali P. L. ⚽⚽⚽

Drekovoz (ni preverjeno)

MNZ se raje naj skulira ka ne bodo samo hodili z tujimi pejnezi na potovanja pa si izplačevali plače na račun klubov!

Starejše novice